Як ми повинні чекати приходу Ісуса Христа?

(1 Пет. 4:7-11) Що би не відбувалося у нашому житті, все наближає прихід Христа. Ми не владні керувати часом, з роками він летить все швидше і швидше. Контроль над ним є лише у Бога. Час наближає до нас прихід Ісуса Христа. Кінець близько, тому ми повинні встигнути зробити головну річ у своєму житті. Розбійник, розіп'ятий поряд з Ісусом на хресті, встиг це зробити в останні хвилини свого життя. Він встиг покаятися у своїх гріхах, визнати Божого Сина і таким чином примиритися з Господом. Це основне, що повинні зробити і ми.

Ми не знаємо точного часу приходу Господа, проте Боже Слово дає нам ознаки Його приходу:

  1. (Матв. 24:1-5) Так, як і провістив Христос, єрусалимський храм дійсно скоро був зруйнований. Збулася перша з названих Ісусом ознак. Далі Його словами були: багато хто прийде під Моїм Ім'ям. Це теж відбувається, в світі панує брехня, люди творять багато лихих справ, прикриваючись іменем Ісуса, перевертають Євангеліє і живуть у брехні.
  2. (Матв. 6:13) Війна на землі продовжується весь час. Голод, хвороби, епідемії, природні катастрофи, погана екологія. Все це так само відбувається сьогодні. Людина творить це зло заради власної вигоди і прославлення самої себе. Всі ці катаклізми контролюються Богом, і є проявами Божого гніву. А далі ситуація буде лише погіршуватися.  
  3. (2 Тим. 3:1-5) Апостол Павло називає нам ще одне знамення про те, що християнство залишиться тільки на словах. Люди нібито говоритимуть про Бога, але насправді будуть прагнути лише насолод. Їхнім способом життя стане зверхність, зарозумілість, грошолюбство, гордість тощо. Вони любитимуть Христа тільки теоретично, матимуть лише зовнішні ознаки благочестя, але насправді будуть полишені його сили та віддалені від Бога. Все це ми маємо у своєму сьогоденні.

Христос також називав це ознаками останнього часу. Він попереджав, що спокуси будуть, але горе тому, через кого вони прийдуть. Спосіб християнського життя існує лише один – це хрест Христа. Тому навіть якщо навколо вас люди будуть вести себе погано, ви не повинні спокушатися. Треба дивитися на життя Ісуса. Він ніколи не зрадить і дасть єдино правильний приклад.

(Еккл. 8:11) Екклесіаст сказав, що не скоро чиниться суд над лихими вчинками, тому люди не бояться робити зло. Але ми, як учні Ісуса Христа та Божі діти, повинні робити те, що залежить від нас, як від християн: стояти в Божому Слові, проповідувати його людям, показувати їм приклад життя у Христі. Щоб, коли прийде Христос, нам не було соромно. В Гетсиманському саду Христос просив учнів молитися, бо наближався кінець. Сьогодні до нас так само наближається кінець. Тому моліться, спішіть до добра та любові. Пора усвідомити, що таке любов. Вона не робить зла. Вона піднімає, підбадьорює, наставляє, рятує... Допомагайте ближнім, приймайте кожного, покажіть Бога, служіть духовним даром, який вам дав Господь. На нас, як на церкві, лежить велика відповідальність. Бог міг би погубити світ, проте Він терпить заради тих, хто Його любить і тих, хто ще може покаятися. Світові скоро прийде кінець. Для одних це буде суд і приговор. Для інших - вінець. Тому майте терпіння, любов, служіння, доносьте людству Євангеліє. Велике доручення Христа – піти і навчити всі народи тому, що Він заповів, це та єдино необхідна річ, яку можна і треба робити в очікуванні Його приходу!

(проповідь Ігоря Яцишина)