Новини

Церковний табір 2022

З 24 по 30 липня в мальовничому волинському селі Гаразджа церква "Воскресіння" провела традиційний літній загальноцерковний табір.

У цьому році для вивчення була обрана тема: "Як зберегти рівновагу, коли твої мрії зруйновані" на основі книги Буття та історії життя Йосипа.

Історія Йосипа дає нам цінну інформацію для спостережень та висновків, необхідних у житті, які збагатять наші знання та довіру Господу. Бог знає кожного дуже близько, невпинно піклується про нас, обіцяє забезпечити всі потреби, якщо ми будемо шукати насамперед Його Царства та праведності. Досліджуючи цей посібник, ми навчаємося правильному розумінню виразу: боятися Бога. Що страх Господній означає проявляти до Бога повну довіру і безмежну повагу. Це вивчення вчить нас складному мистецтву прощати, розуміючи, що всі важкі обставини, пройдені нами з Господом достойно, будуть використані Ним для нашого блага.

Святкування Трійці 2022

12 червня церква "Воскресіння" святкувала День П'ятидесятниці, або ж Свято Трійці. Для християн це свято має велике значення.

Дії 2:1-4 П’ятидесятниця була днем заснування Церкви Христової. Цього дня Церква почала виконувати своє основне призначення – зміну всього світу. При читанні перших розділів книги Діянь апостолів нам відкриваються важливі істини, в яких ми маємо потребу і сьогодні.

Пастор церкви Олег Бешта сказав проповідь на тему: Для чого Бог створив церкву?

1 Петра 2:9-10 Бог зробив нас царственим священством. Він врятував нас, наповнив, очистив. І тепер ми повинні ходити у світлі, подібно як Він у світлі. І кров Христа очистить нам від усякого гріха. Бог очищає нас, щоб ми приносили більше плоду, для якнайкращого результату в християнському житті. Бог хоче, щоб ми жили у духовній чистоті. Він вкладає в нас найкраще, дає нам владу бути Своїми дітьми. Тому ми маємо бути вдячними, вчитися у ніг Христа і прагнути допомагати звільнитися іншим людям. Бог нас очистив, щоб ми могли це робити.

Церква - це люди, які примирилися з Богом та обрали Христа.

День матері 2022

8 травня церква "Воскресіння" відзначала Міжнародне свято – День матері, яке покликане шанувати материнство та зв'язок між матерями і їхніми дітьми.

Пастор церкви Олег Бешта говорив про те, що В Біблії ми маємо багато прикладів хороших мам: Марія, мати Ісуса Христа, Анна, мати пророка Самуїла та інші.

(Еф. 6:1-3) Діти, слухайтеся своїх батьків!!

Ми діти, доки живі наші батьки, тому почитайте своїх батька та матір. Це приносить благо. В цьому секрет людського довголіття. Почитати означає цінувати і шанувати. Діти мають поважати батьків.

(Вихід 20:12) Якщо ти християнин, то маєш слухати і виконувати Божу заповідь про шану до батьків.

Бог Утішитель

Псалом 36:4 "Втішайся Господом, і Він виконає бажання серця твого".

Де ти шукаєш утішення? Бог – наш Утішитель (Іс. 51:12, 2 Кор. 1:3)

Божі обітниці

  • Спасіння (Дії 16:31) Спасіння полягає в примиренні з Господом. Ісус потрібен кожній людині. Щоб в твоїй сім'ї змінилося все на краще, треба прийти до Бога хоча б комусь одному, бо в Писанні сказано: спасешся ти і спасеться весь дім твій.
  • Захист (Пс. 90:11-16) Уповай на Бога, проси в Нього про захист, і Він почує. Якщо Господь за нас, хто може бути проти нас? Але якщо ти чекаєш від Богу допомоги, то повинен мати відносини з Ним.
  • Турбота (Вих. 23:25) Кожна людина потребує турботи, і Божа турбота - найсильніша, але вона має певні умови. Бог – Ревнитель. Він не дасть людині насолоджуватися земними речами без служіння Йому та людям.
  • Сила (Еф. 3:20, Іс. 41:10) Позови Мене, і Я почую, покажу тобі велике і недоступне, чого ти не знаєш. Бог здатний дати сили на все.
  • Мир (Ін. 14:27) Інколи Бог може давати нам випробування, як Йову, щоб посоромити темні сили. Але потім може дати мир, якщо ми будемо готові нести цей мир іншим людям.

Святкування Пасхи 2022

Святкування Пасхи 2022

24 квітня церква "Воскресіння" відзначала величне свято Пасхи – свято перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над темрявою. Пастор церкви Олег Бешта сказав проповідь про важливі речі, які слід розуміти та чинити під час святкування цього великого свята та на протязі усього християнського життя.

Книга Виходу 12 розділ

Історія свята Пасхи, як і всі інші, має початок і кінець. Ця історія почалася, коли в Єгипті почали утісняти ізраїльський народ, який став рабом і почав просити Бога про допомогу. Бог почув стогін народу і почав процес звільнення Ізраїлю з рабства гріха. Щоб Бог допомагав, треба перебувати у завіті з Ним. Якщо ж завіт порушено, треба його відновити, і тоді просити Бога далі. Бог пам'ятає своїх вірних. Йому потрібні люди, які змиряються, слухаються і виконують Його роботу на землі. Послух для Бога кращий за жертву. Господь звернувся до Мойсея з полум'я тернового куща, сказав повернутися до народу і почати говорити їм істину. Бог сказав, що пошле Мойсея, щоб він вивів народ Ізраїлю з рабства. Мойсей виконав всі Божі доручення, але народ цього не оцінив.

Івана 3:16

У Новому Завіті Бог віддав за людей Свого Сина, і народ так само цього не цінує. Досі мало хто розуміє істинний зміст жертви Христа.

Молитва, яку чує Бог

(Луки 11:1-4)

Молитва відображає стан нашого серця і спосіб життя, показує, хто ми, відображає наші відносини з Богом. Учні, побачивши силу молитви Ісуса, теж захотіли вміти так молитися. Вони просили Його навчити їх робити так само. Для того, щоб наша молитва також мала силу і була почута Богом, вона повинна бути приведена у відповідність до Божих стандартів:

1. (Рим. 9:30-33) Праведність. Ми не можемо купити праведності, Ісус дає її безкоштовно. Але праведності без Бога не існує. Тому якщо ми досі не знаємо Бога як Батька, треба увірувати в Євангеліє та прийняти Його Сина. Наладити відносини з Богом ніколи не пізно, проте якщо ми не приймаємо Ісуса як Сина Божого, на нас чекає Божий суд.  

2. (Рим. 8:9-15) Дух Святий. Всі, хто водиться Духом Божим, є сини Божі, і мають право взивати до Бога, як до Батька. Тоді Дух керуватиме нашим життям, а ми маємо умертвляти діла плоті, щоб Батько нас чув і ніщо не заважало би нашому спілкуванню.

Вірність Завіту з Богом

Сьогодні ми живемо під час війни, в новій реальності, в якій потрібно навчитися жити. Нам є про що думати: як краще допомагати людям, як проповідувати істину, як спасати душі. Треба допомагати так, щоб душі спасалися, і при цьому самому залишатися вірним.

Вірність існує тільки в Богові. Сама по собі людина на вірність не здатна. В житті ми часто стикаємося зі зрадою. А вірність - це посвята, коли людина вірно робить те, що в неї гарно виходить і на що вона поставлена.

Якщо розглянути книгу пророка Малахії, можна побачити, що вірність в завіті проявляється у різних сферах:

1. Вірність священства. Ізраїльський народ знехтував відносинами з Богом, принизив святиню. Бог засудив їх за те, що у них не було чистоти сердець та мотивів. Тому аналізуйте свої серця. Бог не має нічого спільного з темрявою.

2. Вірність в служінні. Служити треба завжди. Не тільки тоді, коли немає куди подіти вільного часу, а за будь-яких обставин. Служіння - це відповідальність, якій передує смирення, очищення та посвята.

Голос Божий під час війни або Що робити церкві під час воєнних дій?

Війна – це період, коли у нас виникає багато питань до Господа, але на землі ми ніколи всіх відповідей не отримаємо. Залишається лише довіряти Богові до останнього. Війна допущена Богом, під час неї ми маємо змогу переоцінити свої християнські цінності. Бог нагадує нам передивитися своє християнство і почати активніше нести в світ Євангеліє. За часів війни буває страшно навіть християнам, які покладають надію на Бога, а що говорити про людей, які Його не знають? Наш обов'язок як церкви – робити так, щоб для людей звучав Божий голос, адже коли мовчить церква, говорить зброя.   

(Числа 10:1-10) З цього тексту слідує, що першим на війну іде Божий народ, який має при собі труби, які трублять про:

1. (2 Кор. 5:19-21) Примирення з Богом. Церква має проповідувати примирення з Богом і покаяння на всякому місці, щоб в світі було менше зла. Люди без Бога горді, жорстокі, пихаті. Чим більше Божого Слова буде в житті, тим менше буде темряви.

2. (Рим. 12:9-21) Молитву. Бог не хоче, щоб наші серця стали жорстокими. Христос на хресті молився, просячи милості для своїх ворогів. У віруючих багато питань, і відповідей дійсно немає, але Писання говорить нам не бути жорстокими. Перша наша армія перебуває на фронті. Друга – армія молитовників. Тому не дивіться, яка армія у ворога. Дивіться на свого Бога. Він неодноразово давав Своєму народу перемогу дивовижними способами.

Чому Бог потрясає народи?

Євр. 12:25-29 "Будьте обережні і не відмовляйтеся слухати Господа, коли Він говорить. Якщо ті, хто відмовилися слухати Його попередження на землі, не уникли своєї долі, то чи не важче буде їм, коли Всевишній попереджатиме їх з небес? Того разу голос Його потряс землю, а тепер Він пообіцяв: «Ще раз Я потрясу не лише землю, а й небеса». Слова «ще раз» означають, що все створене — нестійке, що воно буде знищене, а те, чого потрясти неможливо, залишиться незміненим. Отже, якщо ми дістаємо царство, яке не можна потрясти, то будьмо вдячні, і служитимемо Богу з пошаною і страхом. Бо наш Бог, немов вогонь палючий, який може знищити нас."

Бог хитає світ, щоб показати, що людство прив'язалося до тимчасового. Він хоче, щоб залишилося тільки те, чого не можна похитнути. Це те, що належить вічності. Святий Дух, свободу та істину забрати неможливо. Треба триматися за вічне і бути у числі Божого народу. Одного дня мине вся земля, а Бог та Його народ перебуватимуть вічно.

Свідоцтво братів з Бучі

Брати приїхали до Рівного із зони ведення активних бойових дій в Україні. Пастор Ілля розказав свідчення пережитого та деякі роздуми у світлі останніх подій в нашій країні на фоні війни.

Пс. 90:1 "Хто оселився в затінку Всевишнього, той в тіні Всемогутнього знайшов свій захист."

Життя показало, що можна лягти спати в одні часи, а прокинутися в інші. Проте ми дякуємо Господу за милість, що Він веде нас далі. Бог завжди вірний.

Всі духовні пробудження серед народу відбувалися під час великих потрясінь і страшних обставин. Ми повинні трудитися для Бога, а не Він для нас, тому за будь-яких часів треба шукати, де б Господь міг нас використати. Рано чи пізно Бог прийде і кожна людина дасть перед Ним звіт за прожите життя.

Сторінки