Свята в церкві

День Подяки 2020

11 жовтня у церкві "Воскресіння" відбулося дві дуже гарних події: церква святкувала День Подяки нашому Господу Ісусу Христу та День пастора! Це було справжнє свято: з піснями хвали, свідоцтвами, благословіннями, висловленнями вдячності Богові, вітаннями пастора, роздумами над Божим Словом, смачним частуванням узбецьким пловом і спілкуванням!

Пастор церкви Олег Бешта сказав до церкви слово, яке дало присутнім тему для роздумів про вдячність Христу за Його великі діла у нашому житті.

(Луки 17:12-19) Спасителя благало про зцілення десять хворих на проказу. Ісус не зцілив їх тієї ж миті, а послав до священиків, які на той час мали владу у юдейському суспільстві засвідчувати стан здоров'я людини. Христос відправив їх до священнослужителів, як уже здорових.

Церкві «Воскресіння» - 11 років

8 березня 2020 рівненській церкві ЄХБ «Воскресіння» виповнилося 11 років. В цей день вся церква зібралася разом, щоб відзначити цю дату та прославити Господа за можливість виконувати Його місію на землі. Були запрошені численні родичі та знайомі. На протязі святкового зібрання ті, хто в свій час пішли на організацію нової тоді церкви «Воскресіння», згадували про історію її створення та організації, про весь дивовижний шлях, яким їх проводив і досі проводить Господь. За 11 років церква виросла, для Бога було врятовано багато душ, багато людей долучилося до служіння. Брати, які служили у церкві «Воскресіння» від її початку, сказали до громади слова настанови та побажань:

Святкування Різдва 2020

7 січня церква "Воскресіння" святкувала одне з найголовніших в історії християнства свят – Різдво Христове.

У день народження Ісуса хочеться навести уривок з нарису про Його життя на землі, який називається "Незрівнянний Христос": "Більше дев'ятнадцяти століть тому жила Людина, народжена проти законів природи. Цей чоловік жив у бідності і був вихований у безвісності. Він мало подорожував і лише один раз перетинав кордон своєї батьківщини – під час втечі до Єгипту ще дитиною.

У Нього не було ні впливу, ні влади, ні багатства. Його родичі були скромними людьми, без кваліфікації та освіти. В дитинстві Він вразив царя, здивував рабинів, в зрілості керував природою, ходив по хвилях, як по бруківці, усмиряв море і воскрешав померлих. Він зціляв цілі натовпи людей без ліків і не брав за це жодної платні.

Новий рік 2020

Новий 2020 рік церква "Воскресіння" зустріла традиційно: всі разом в молитві перед Богом на колінах. Кожен з нас повинен робити підсумки. Сьогодні прийшов час підсумків минулого року, а колись буде підсумок цілого життя… Тому, доки ми живі, є час аналізувати себе та використати можливість змінитися на краще. Щоб не було соромно за підсумки, ми повинні зростати духовно. Для цього фокус нашого життя повинен бути на Божому.

Пастор церкви Олег Бешта у своїй проповіді розкрив 7 принципів духовного росту:

День Подяки 2019

27 жовтня церква "Воскресіння" відзначила День подяки, або як цей день ще називають: Свято жнив. Це свято з тривалою історією, воно відзначається переважною більшістю країн світу. Головна мета Дня подяки – виразити вдячність Господу за урожай та плоди, за свої досягнення та надбання, а також за все хороше, що мало місце упродовж цілого року.

День подяки – це час подумати та гідно оцінити блага, які ми отримали на протязі року. Це час радості перед Господом за Його щедрість та піклування. Це час плодів, винагорода, результат довгої роботи та активної праці. Це аналіз того, що ми зробили за цілий рік.

За що ми дякуємо Богові? За плоди і урожай, які Він послав! Коли в житті немає за що дякувати? Коли немає праці і відповідно плодів. Уявіть, що прийшла осінь, а плодів немає, в житті залишається одне листя! Тоді й свято не свято, і дякувати немає за що. Нехай Господь благословить нас як церкву щороку невтомно та старанно трудитися на Його ниві та приносити для Нього щедрий плід!

 

Свято Трійці 2019

16 червня церква "Воскресіння" відзначала одне з найвеличніших християнських свят – свято Трійці. Раніше Трійцю називали П’ятидесятницею, бо вона відзначається на 50-й день після Пасхи і на 10-й день після вознесіння Господа на небеса.

(Івана 14:15-17, 26) Святкування Трійці є важливою подією для віруючих у Христа. Після того, як Ісус був розіп’ятий на хресті, воскрес та піднявся на небо, здійснилася одна з Божих обітниць – на землю прийшов обіцяний Ним Утішитель – Святий Дух. Він прийшов, щоб жити всередині нас, навчати, нагадувати все, що заповідав Христос, та перебувати з нами повік. Від Нього ми можемо брати силу нести Боже Слово цілому світові.

(Дії 2:1-4, Матв. 16:18) Свято Трійці – це свято сходження Святого Духа на апостолів, день народження Церкви. Ісус свого часу говорив учням, що створить Церкву Свою, і сили адові не переможуть її. Ні одне слово Христа не залишається невиконаним, тож в день П’ятидесятниці ці слова Спасителя стали реальністю.

Нехай Бог благословить усіх люблячих Христа людей дослухатися голосу Святого Духа у їхньому житті та виконувати своє призначення як церква – іти проповідувати Слово усім, хто потребує спасіння!

 

День Батька

(Еф. 6:4) "А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому!"

(Бут. 18:18-19) "Бо Авраам справді стане народом великим та дужим, і в ньому поблагословляться всі народи землі! Бо вибрав Я його, щоб він наказав синам своїм і домові своєму по собі. І будуть вони дотримуватися дороги Господньої, щоб чинити справедливість та право…"

(Повт. Закону. 4:9) "Тільки стережися, і дуже пильнуй свою душу, щоб не забув ти тих речей, що бачили очі твої, і щоб вони не повиходили з серця твого по всі дні життя твого, а ти подаси їх до відома синам твоїм та синам твоїх синів"

(Прип. 19:18) "Картай свого сина, коли є надія навчити…"

(Прип. 29:17) "Карай сина свого й він тебе заспокоїть, і приємнощі дасть для твоєї душі"

З цих уривків Писання стає зрозуміло, що Батько – це положення. І це положення накладає на батьків відповідальність виховувати і навчати. Навчання – це зрощування, направлення дітей на зростання у зрілості, дисципліна, коректування, покарання. Напоумлення – це будь-яке слово викриття чи підбадьорення, яке призводить до правильної поведінки дітей, несе в собі звернення до їхньої совісті, розуму та волі.

Діти нібито мовчки говорять: Тато, допоможи мені побачити Бога! Відсутній батько складає образ відсутнього Бога! Нервовий батько складає образ нервового Бога! Батько, що все дозволяє, складає образ Бога, що все дозволяє. Батько, який нехтує дітьми, складає образ нехтуючого Бога… Тому батьки мають величезну відповідальність, бо впливають не тільки на своїх дітей, а й на наступні покоління.

День матері

(Бут. 3:1-6) Колись Єва стала матір'ю усіх живущих на землі людей. Її вчинок у Едемському саду вплинув не тільки на майбутнє її дітей, а на подальшу долю усієї землі та людства. Чому Каїн убив Авеля? Бо майбутня мати Єва не виконала свого призначення, послухала не того, що сказав Бог, а того, що сказав лукавий. Приклад Єви говорить про те, що для кожної матері важливо слухати Бога та виконувати Його Слово. Якщо вона це робитиме, то майбутнє дітей має бути щасливим.

(Бут. 25:20-23) Ревекка повинна була сказати Ісаку про те, що Бог відкрив їй, що головним повинен бути Яків, але вона не зробила цього. Мати хитрощами роз'єднала синів, в сім'ї не було довіри. Історія родини Ісака та Ревекки – застереження матерям не влаштовувати життя дітей хитрощами, брехнею та лукавством.

(1 Сам. 1:1-28) Анна дала обітницю Богові, що коли Він дасть їй дитину, то вона віддасть її Йому на служіння. Бог почув і дав їй сина Самуїла. Самуїл був вірним і слухняним, бо Анна з дитинства вкладала істину йому у серце.

Святкування Пасхи 2019

Сьогодні ми, церква "Воскресіння", святкуємо Пасху. Тож давайте нагадаємо для себе, як для церкви, відповіді на деякі запитання. Для чого, для кого приходив Христос? Для чого воскрес? Що важливо Йому сьогодні? Пасха має дуже глибокий зміст…

Коли тогочасне духовенство досягло своєї мети – смерті Ісуса, для них настала ще гірша ситуація. По-людськи в день страти все мало закінчитися, проте по-Божому це був лише початок. Христос воскрес, і радісна звістка про Його воскресіння поширилася на весь світ. Ще більше слави і чуда! Він вирішив питання вічності, спасіння, праведного життя для кожного, хто всім серцем прийме Його. Все, що відбулося, від початку було частиною Божого плану спасіння людства.

(Марка 16:9-14) Марія Магдалина перша побачила воскресіння Ісуса Христа. Свого часу Він вигнав з неї сім демонів, і потім явився їй, першій. Не фарисеям, не законникам, а їй, спасенній грішниці. Бог не дивиться на обличчя, коли людина щиро хоче отримати спасіння.

Святкування 10-річчя церкви "Воскресіння"

08 березня 2009 року відбулося перше богослужіння рівненської церкви "Воскресіння". 

Через 10 років, в неділю 10 березня 2019 року церква "Воскресіння" відзначила прекрасну дату – 10-річчя з часів її заснування. Урочисте богослужіння відбулося в Міському палаці культури "Текстильник" та налічувало велику кількість гостей, які прибули з різних куточків України, щоб розділити з церквою це чудове благословенне свято. Присутні прославляли Бога за те, що Він створив на землі Церкву, за те, що Він робить у ній та через неї. Господь славився через свідоцтва людей, молитви, проповіді, пісні прославлення і хвали, відеоролики, виступи підлітків та недільної школи, щирі привітання й побажання, приємне спілкування. Наприкінці святкового дійства гостей чекав приготовлений сестрами церкви грандіозний обід, де кожен бажаючий міг цікаво провести час одне з одним за смачними стравами та чашкою чаю або кави.

Весь цей радісний день церква перебувала у єдності, молитві подяки, проповіді Євангелія через спілкування та приклад свого зміненого життя, тобто у тому, заради чого Христос створив на землі Свою Церкву. Слава Йому за це!  

 

Сторінки