Свята в церкві

День Біблії

29 жовтня у церкві "Воскресіння" святкували День Біблії. Це – найбільш читана і видавана книга у світі. Її щоденний тираж складає біля 33000 екземплярів. Вона перекладена на 2300 мов. Автор Біблії – Сам Бог. Її вміст – істина. Біблія – це єдине, що може поставити на місце відносини між Богом та людиною.

Зараз в Україні – свобода віросповідання. Кожний може вільно читати Боже Слово. Тим не менш більшість людей ігнорує Книгу Книг – великий Божий подарунок людству. Це велика помилка сьогодення. Треба виправляти цю ситуацію, привчати дітей до Біблії змалку, щоб пізніше вони могли свідомо та обґрунтовано обирати життєвий шлях, порівнюючи Божі цінності з цінностями, що пропонує світ.

Спрага по Слову – найбільша істинна потреба людини. Народ гине без Божого Слова. Ми маємо всередині пустку, яку може заповнити лише Господь. Інколи ми намагаємося заповнити цю пустоту якоюсь філософією, але будь-які філософські роздуми схожі на вічну розділову кому, якій немає кінця. Точку ставить лише Бог, і ця точка – "так і амінь". Видатні поети та письменники, вчені та філософи, політичні діячі розуміли велич Біблії і захоплювалися нею.

День подяки

8 жовтня церква "Воскресіння" святкувала День Подяки чи як його ще називають Свято Жнив. В цей день люди дякують Богові за даровані щедроти, благословення, урожай, за всі плоди життя, які Він дає. Служителі церкви звершили спільну молитву подяки за хліб, воду і Біблію, молилися за мир, єдність та відродження нашої країни.  

"Хто жертву подяки приносить, той шанує Мене" – говорить нам у псалмі Господь, тому ми повинні вчитися дякувати Йому не лише вустами, а усім своїм серцем та життям. Невдячна людина руйнує своє життя, бо невдячність завжди стоїть поруч із гордістю, яка не дає можливості щоденно помічати Божі милості. Задоволення приносить лише вдячне серце, яке не стане рабом пожадливості, а матиме здатність бачити Божу велич.

Святкування Трійці

4 червня церква "Воскресіння" відзначала Свято Трійці. Темою проповіді у цей важливий для усіх християн день стала сутність та дія Святого Духу.

(Єзек. 36:22-27, 2 Кор. 3:6) У світі немає іншого спасіння для людини, крім Божого плану спасіння. Без Бога у нас взагалі не було шансів для порятунку, але Його план подарував нам можливість життя. Свято сходження Святого Духу – це Божий подарунок людству. У цей день євреї святкують Шавуот – свято П’ятидесятниці на знак того, що Бог дав Мойсею Тору. 10 заповідей закону повинні були вказати людям на гріх та зберегти від нього. Проте буква закону вбиває, а Дух животворить. Бог знав, що жодна людина не здатна дотриматися закону в повноті, тому в Нього був подальший план. І ось Єзекіїль сказав для Ізраїлю пророчі слова про те, що колись Бог пошле людям Святого Духа…

(Івана 16:5-16, Рим. 8:9-11) Перед Своїм відходом Ісус також розповів учням, що скоро Отець пошле Святого Духа, щоб утішити їх, сповістити світові про гріх, правду і суд. Гріх людства полягає у тому, що воно не вірить в Христа, в той час як істинна віра – це прийняття Ісуса, Який помер і воскрес за нас.

День матері

У 2017 році в Україні святкування Дня матері припало на 14 травня. Церква "Воскресіння" також долучилася до  цього свята. Дітки з недільної школи підготували для своїх матусь зворушливий виступ: співали пісні, розповідали вірші, свідоцтва, дарували квіти… Пастор церкви Олег Бешта у своїй проповіді теж не обминув тему материнства, розкривши суть того, що нам говорить про матір Біблія.

Пасха наша – Христос, за нас у жертву принесений

16 квітня церква Євангельських християн-баптистів "Воскресіння" м. Рівне зібралася на святкове богослужіння на честь найважливішого для кожного християнина свята – Пасхи. Всі присутні однодушно раділи Господньому воскресінню, вітаючи одне одного словами: "Христос воскрес!" В такий день особливо відчувається радість за те, що ми живі, здорові та спасенні, пісні хвали звучать особливо щиро та проникливо, дитячі виступи недільної школи зворушують до глибини, проповіді сягають самих тонких струн серця, а все навкруг проникнуте відчуттям подяки за жертву нашого Спасителя.

Пастор церкви Олег Бешта, бажаючи розкрити перед присутніми істинний зміст цього прекрасного свята, сказав гарне слово про те, що таке Пасха, як її правильно розуміти та святкувати.

Молитва над дітьми

12 лютого батьки дітей, які нещодавно народилися у церкві "Воскресіння", принесли своїх діток до церкви для здійснення молитви. Пастор церкви олег Бешта сказав подружжям деякі слова настанови:

Виховання дітей – це не відповідальність пастора чи недільної школи, бабусь чи дідусів, або однієї тільки мами. Виховання дітей – це відповідальність обох батьків.

(Пс. 126:1-5) Якщо Господь не будує будинок, дарма будується він. Якщо Господь не захищає місто, його дарма охороняють. Без Бога все марно, тому важливо, щоб Він був у наших сім'ях. Далі у псалмі говориться, що плід утроби – це нагорода від Господа. Бог дає дітей для певної мети. Ми повинні її зрозуміти і побачити, не робити з дітей ідолів, а дати їм виконати призначення, задумане для них Богом. Писання говорить також, що сини – це стріли. Стрілу треба підготувати, направити в потрібну сторону і випустити. Як підготувати дітей? Навчити їх розпізнавати гріх, уникати його. Попередьте їх про небезпеку гріха, розкажіть, чим це закінчується. Впливайте на дітей особистим прикладом. Виправляйте їх, карайте, навчайте, трудіться над їхніми серцями. Бог дає дітей не просто так, а щоб вони були здатні на добрі діла.

Різдво Христове

7 січня відбулося урочисте богослужіння на честь одного з найважливіших для кожного християнина свят – Різдва Христового. Пастор церви Олег Бешта виголосив проповідь на тему: Як ми реагуємо на Різдво?

Як ми сьогодні реагуємо на Різдво Христове? Практика показує, що як ми до цього ставимося, як святкуємо цю подію, так і живемо. Давайте разом розглянемо деякі приклади з Біблії про те, як різні люди реагували на народження Христа:

Новий рік - 2017

Новорічну ніч церква "Воскресіння" зустріла, як завжди, майже у повному складі на колінах у молитві. Пастор церкви Олег Бешта висловив присутнім три побажання у новому році про те, щоб наша віра:

1. Дивувала Христа. (Матв. 8:5-13) Ісус здивувався вірі римського сотника, бо не знайшов подібної серед свого народу. Уявіть, невіруюча людина здивувала своєю вірою Христа! Ісус був дуже уважним до людей, бо сказав, що раніше не бачив такої віри, тобто Він добре бачить віру кожної людини. Сотник думав про свого підлеглого. А коли ти останній раз думав про своїх близьких та друзів і говорив їм про Христа щиро і наполегливо? Ісуса можна здивувати своїм хорошим відношенням до людей. Його дивує віра, основана на допомозі, переживанні та вболіванні за ближніх.

День Біблії

30 жовтня у церкві "Воскресіння" відзначалося одне з християнських свят - День Біблії, яке дає нам розуміння цінності Книги Книг у нашому житті. З грецької мови слово "бібліа" перекладається як "збірка книг". Вона поділяється на Старий і Новий заповіти, які складають 66 книг: 39 книг Старого і 27 книг Нового заповіту. Біблія писалась на протязі 1600 років: з 1500 року до Різдва Христового по 1 століття після Різдва. По часу написання це найдовша книга у світі. Вона писалася на протязі 60 поколінь 40 різними авторами, які жили у різні часи, мали різне соціальне положення, освіту і культурні традиції. Біблія писалася у різних місцях, різних емоційних станах і настроях. Вона написана на 3-х мовах та писалася на 3-х континентах. Маса людей загинула за те, щоб донести її до нас. Біблія є найбільш переслідуваною книгою у світі. Щоденний її тираж складає біля 33 000 екземплярів. Вона перекладена на 2300 мов, причому без різночитань, викликаних перекладом.

День подяки

9 жовтня у церкві «Воскресіння» відбулося Свято жнив, коли кожен віруючий може і повинен принести Господу подяку за все, що Він робить для нас. Пустоту душі не можна заповнити нічим, крім Бога, і ніяке багатство не допоможе людині стати щасливою. Ми повинні розуміти, що за всім стоїть Бог, віддавати Йому належне та знаходитися у Його пізнанні. 

(1 Сол. 5:18) Вдячність – це воля Божа про нас у Христі Ісусі. Як нам навчитися бути вдячними Богові завжди?

(Дії 17:24-25) Бог є Творцем всього, у тому числі людини. Все, що в нас є хорошого, це творіння Боже, все погане – наше власне. Сьогодні ми не просто приходимо до церкви і змінюємося на краще, ні, це – Божа робота. Він працює з нами і преображає нас. Самостійно ми на це не здатні. Бог дає нам для життя усе – знання, вміння, таланти, здібності. Дає духовні дари і можливість служити, дає труднощі і випробування для вироблення характеру. Допускає незручності, щоб вчилися цінувати те, що маємо. Допускає конфлікти між людьми і з самими собою, щоб вчилися себе поводити самі, а потім могли навчити інших.

Сторінки