Події церкви

Братський виїзд

З 19 по 23 листопада МОЦ "Фавор" м. Радомишль гостинно приймав братів церкви "Воскресіння". Вони отримали прекрасний час для вивчення Біблії, молитви до Бога та спілкування одне з одним. І це є слава Господня та гарна подія у церкві. На протязі тижня вивчалася важлива та нагальна для братів тема: Тактика чоловіка в доланні спокус. Сьогодні світ пропонує масу інформації та різних речей, здатних відводити від Господа, тому дослідження питання, як протистояти спокусам через Слово, завжди залишається вкрай актуальним. Біблія, спілкування, молитви, відпочинок, ліс, баня... Слава Богу за те, що дає можливість наблизитися до Нього через вивчення Його Слова та щедро благословляє своїх дітей!   

День Біблії

29 жовтня у церкві "Воскресіння" святкували День Біблії. Це – найбільш читана і видавана книга у світі. Її щоденний тираж складає біля 33000 екземплярів. Вона перекладена на 2300 мов. Автор Біблії – Сам Бог. Її вміст – істина. Біблія – це єдине, що може поставити на місце відносини між Богом та людиною.

Зараз в Україні – свобода віросповідання. Кожний може вільно читати Боже Слово. Тим не менш більшість людей ігнорує Книгу Книг – великий Божий подарунок людству. Це велика помилка сьогодення. Треба виправляти цю ситуацію, привчати дітей до Біблії змалку, щоб пізніше вони могли свідомо та обґрунтовано обирати життєвий шлях, порівнюючи Божі цінності з цінностями, що пропонує світ.

Спрага по Слову – найбільша істинна потреба людини. Народ гине без Божого Слова. Ми маємо всередині пустку, яку може заповнити лише Господь. Інколи ми намагаємося заповнити цю пустоту якоюсь філософією, але будь-які філософські роздуми схожі на вічну розділову кому, якій немає кінця. Точку ставить лише Бог, і ця точка – "так і амінь". Видатні поети та письменники, вчені та філософи, політичні діячі розуміли велич Біблії і захоплювалися нею.

День подяки

8 жовтня церква "Воскресіння" святкувала День Подяки чи як його ще називають Свято Жнив. В цей день люди дякують Богові за даровані щедроти, благословення, урожай, за всі плоди життя, які Він дає. Служителі церкви звершили спільну молитву подяки за хліб, воду і Біблію, молилися за мир, єдність та відродження нашої країни.  

"Хто жертву подяки приносить, той шанує Мене" – говорить нам у псалмі Господь, тому ми повинні вчитися дякувати Йому не лише вустами, а усім своїм серцем та життям. Невдячна людина руйнує своє життя, бо невдячність завжди стоїть поруч із гордістю, яка не дає можливості щоденно помічати Божі милості. Задоволення приносить лише вдячне серце, яке не стане рабом пожадливості, а матиме здатність бачити Божу велич.

Церковний табір 2017

З 16 по 22 липня у селищі Гаразджа на Волині відбувся церковний табір церкви "Воскресіння". Майже цілий тиждень церква перебувала разом, вивчаючи Біблію по книзі Неємії та роздумуючи на різні життєві теми. Ключовим словом обговорення стало слово ВІДНОВЛЕННЯ. Як відновити у Христі себе, своє особисте духовне життя, сім’ю (чоловіка, жінку, батьків, дітей), церкву, відносини одне з одним, своє місто, країну? Відповіді на ці питання шукали та знаходили на протязі ранкових занять у групах, загального уроку, під час веселих сценок, слухання проповідей, особистого спілкування. Це було справжнє свято церкви: вивчення Писання, спілкування між собою, молитви, причастя, ігри, спорт, святковий салют, всього й не злічити. Проте основною подією стало хрещення 7 наших братів та сестер, які прийняли головне рішення у своєму житті – слідувати за Ісусом Христом. Прославляємо Тебе, Господи, і дякуємо за Твої діла і дивовижну дію у Своєму народі!

Святкування Трійці

4 червня церква "Воскресіння" відзначала Свято Трійці. Темою проповіді у цей важливий для усіх християн день стала сутність та дія Святого Духу.

(Єзек. 36:22-27, 2 Кор. 3:6) У світі немає іншого спасіння для людини, крім Божого плану спасіння. Без Бога у нас взагалі не було шансів для порятунку, але Його план подарував нам можливість життя. Свято сходження Святого Духу – це Божий подарунок людству. У цей день євреї святкують Шавуот – свято П’ятидесятниці на знак того, що Бог дав Мойсею Тору. 10 заповідей закону повинні були вказати людям на гріх та зберегти від нього. Проте буква закону вбиває, а Дух животворить. Бог знав, що жодна людина не здатна дотриматися закону в повноті, тому в Нього був подальший план. І ось Єзекіїль сказав для Ізраїлю пророчі слова про те, що колись Бог пошле людям Святого Духа…

(Івана 16:5-16, Рим. 8:9-11) Перед Своїм відходом Ісус також розповів учням, що скоро Отець пошле Святого Духа, щоб утішити їх, сповістити світові про гріх, правду і суд. Гріх людства полягає у тому, що воно не вірить в Христа, в той час як істинна віра – це прийняття Ісуса, Який помер і воскрес за нас.

Хода за традиційні сімейні цінності

21 травня у місті Рівному відбулася міжконфесійна хода за традиційні сімейні цінності, яка розпочалася о 13.00 від кооперативного коледжу. Незважаючи на несприятливі погодні умови, учасники ходи пройшли від Покровського собору до майдану Незалежності, де продовжили святкування у рамках фестивалю сім'ї. Ігрові майданчики для дітей, захоплюючі розваги та локації, святковий концерт, у якому брали участь цілі сімейні гурти, виступ священнослужителів та спільна молитва – все це було сьогодні на фестивалі сім'ї у Рівному, і ніяка погода не могла стати цьому на заваді. Така хода відбувається по всіх обласних центрах України, і місто Рівне є лише початком цієї естафети. В минулому році вона проводилася вперше, і хочеться, щоб з кожним роком все більше людей приєднувалося, щоб висловити свою позицію про те, що наше місто підтримує саме християнську сім'ю.

День матері

У 2017 році в Україні святкування Дня матері припало на 14 травня. Церква "Воскресіння" також долучилася до  цього свята. Дітки з недільної школи підготували для своїх матусь зворушливий виступ: співали пісні, розповідали вірші, свідоцтва, дарували квіти… Пастор церкви Олег Бешта у своїй проповіді теж не обминув тему материнства, розкривши суть того, що нам говорить про матір Біблія.

Сестринський табір

З 23 по 27 квітня сестри церкви "Воскресіння" їздили до молитовно-оздоровчого центру "Фавор" м.Радомишль у сестринський табір. Тема табору називалася "Жінка у церкві". Три дні вивчення присвячувалися таким підтемам:

1. Характер жінки у повсякденному житті.

2. Поведінка жінки у церкві.

3. Відповідальність жінки у суспільстві.

Окрім спільного вивчення Писання, дослідження і обговорення цих питань на малих підгрупах, сестри отримали чудову нагоду поспілкуватися, краще пізнати одне одного, погуляти мальовничими стежками, насолодитися прекрасними краєвидами лісового озера. Ввечері усі бажаючі мали змогу відвідати сучасний spa-комплекс з басейном, сауною та джакузі. В цілому це був прекрасний час для роздумів та відпочинку. Хочеться вірити, що ні одна сестра не повернулася додому без певної відповіді та настанови від Бога на її майбутнє життя у Христі.  

Пасха наша – Христос, за нас у жертву принесений

16 квітня церква Євангельських християн-баптистів "Воскресіння" м. Рівне зібралася на святкове богослужіння на честь найважливішого для кожного християнина свята – Пасхи. Всі присутні однодушно раділи Господньому воскресінню, вітаючи одне одного словами: "Христос воскрес!" В такий день особливо відчувається радість за те, що ми живі, здорові та спасенні, пісні хвали звучать особливо щиро та проникливо, дитячі виступи недільної школи зворушують до глибини, проповіді сягають самих тонких струн серця, а все навкруг проникнуте відчуттям подяки за жертву нашого Спасителя.

Пастор церкви Олег Бешта, бажаючи розкрити перед присутніми істинний зміст цього прекрасного свята, сказав гарне слово про те, що таке Пасха, як її правильно розуміти та святкувати.

Сімейна зустріч

14 лютого подружні пари церкви "Воскресіння" мали чудову нагоду зібратися разом для цікавого сімейного спілкування. Подружжя зустрілися за гарно накритими "солодкими" столами, брали участь у веселих конкурсах, слухали настановне слово від пастора церкви Олега Бешти про те, як зберегти у шлюбі любов. 

Ми як християни повинні розуміти, що наш шлюб завжди під загрозою. Чому? Тому що починаючи ще з едемського саду, від Адама і Єви, диявол цілеспрямовано б’є у сім’ю. Шлюб був створений Богом для того, щоб нас благословити, але після гріхопадіння Бог змушений нас дисциплінувати, зціляти, а вже потім благословляти

Сторінки