Що повинно бути у храмі нашого серця?

(Івана 2:13-17) Ісус прийшов в єрусалимський храм, в дім Свого Батька, і побачив там сумну картину. Там повним ходом йшла торгівля, прикрита благими причинами і релігійною упаковкою. Таке саме може бути сьогодні в нашому серці. Все може бути гарно запакованим в релігійну обгортку, а насправді бути заповненим лише думками про  матеріальне. Якщо наші пріоритети неправильно розставлені, то так і буде. Для чого нас спас Бог? Невже для того, щоб гроші стали змістом нашого життя настільки, щоб там не залишилось місця для Самого Бога? (Якова 4:1-5) Бог звертається до церкви, щоб вона побачила своє серце і звернулася до Нього. Якщо ми не можемо дати правильну оцінку цінностям, то бажання візьмуть верх над нашим розумом і серцем. Ми станемо рабами земних бажань. Саме цікаве, що коли ми досягаємо цих бажань та цілей, то ніколи не маємо задоволення. Досягли одного – відразу хочеться іншого. Це замкнуте коло. Якщо ми впускаємо цей спосіб життя в своє життя, Бог буде противиться цьому. Якщо ми робимо те, що Бог називає гріхом, ми ворогуємо з Ним.

(Еф. 4:30) Що бачить Бог, коли дивиться на храм нашого серця? З якими думками ми встаємо і лягаємо? Якщо з цим не в порядку, Бог реагує. Чому? Бо з Ним був заключений завіт, і Бог завжди вірний, невірними бувають наші серця. Святий Дух бореться за чистоту, щоб наше серце вповні належало Богові, Він робить у нашому серці те саме, що робив Ісус, коли розганяв у храмі торговців. Бог завжди буде працювати з нами, коли наше серце не з Ним. Він зробить все, щоб повернути наші серця в завіт.  

(Єзек. 10:18-19, 11:23) Люди в храмі залишили Бога і Бог покинув їх. Слава Господня залишила храм. Сумно, коли таке стається з нашим життям. Бог не хоче уходити, але йде, щоб ми відчули і зрозуміли, що без Нього наше життя не має змісту. Подивіться на своє життя, чи не полишив його Бог, і поверніть Його, доки не пізно.

Так що ж повинно бути у храмах наших сердець? По-перше, вірність. Потім – чистота, праведність, святість, послух Божому Слову. В храмах наших сердець повинна звучати проповідь Слова, молитва і хвала. Ми повинні завжди співати хвалу Богові в наших серцях. Там повинно бути милосердя і служіння. Ісус допомагав, прощав, зціляв, морально піднімав. Ми так само маємо проявляти милість до ближніх та бачити їх потреби. Давайте разом проаналізуємо стан своїх сердець. Може, Господь давно стукає туди і говорить змінитися, очиститися та наповнити серця Ним. Бог не хоче засудити, навпаки, Він хоче нас навчити, змінити та заповнити Своєю славою!   

(проповідь Івана Ренчковського)