День народження церкви "Воскресіння"

8 березня церква "Воскресіння" святкувала свій черговий день народження – їй виповнилося 6 років. З цієї нагоди зібралося багато людей, які щиро раділи і охоче розповідали про те, що означає церква в їхньому житті.  Радісно, що Бог на протязі вже шести років благословляє церкву і додає до неї віруючих у Христа. Так як день народження церкви співпав з Міжнародним жіночим днем, пастор церкви Олег Бешта сказав проповідь про роль послуху жінки перед Богом та наставниками.

(Книга Естер) Цариця не з’явилась перед лице царя, коли той кликав. Цар розгнівався, відсторонив її і почав шукати нову царицю. Вибір пав на юдейку Естер. На її прикладі ми можемо навчитися послуху, бо Естер була слухняна на ділі. Двоюрідний брат Мордехай взяв її собі за дочку, піклувався і наставляв її. Якось він попередив через Естер про небезпеку для царя. Пізніше цариця Естер дізналася від Мордехая, що прийшов наказ убити їх народ. Мордехай сказав Естер, що прийшов час зробити те, заради чого Бог поставив її на місце цариці. Незважаючи на те, що такий вчинок – піти до царя без запрошення і просити його про щось важливе, міг вартувати їй життя, Естер погодилась і пішла, попросивши поститися і молитися за неї. Бог поставив нас сяяти і бути світлом, і настає час, коли доводиться щось робити і відкликатися на Божий заклик. Ми повинні відгукувалися на те, що Бог вимагає від нас. О, якби ми могли сказати так, як сказала тоді Естер: піду, і якщо треба, загину! Естер прийшла до царя, накрила столи, зробила свято, і коли настав час, сказала царю правду і своє прохання. Цар зробив для неї все, про що вона попросила. Таким чином Естер вдалося врятувати свій народ від загибелі і покарати ворогів. Хочеться побажати жінкам бути скромними, слухняними, говорити правду та істину, не боячись за свій комфорт, і відгукуватися на Божий заклик у житті!