День матері 2021

Святкування Дня Матері в Україні у 2021 році відбулося 9 травня. Церква "Воскресіння" також не забула про це чудове та ніжне свято. Дітки з недільної школи щиро та зворушливо вітали своїх матусь, а пастор церкви Олег Бешта сказав для присутніх актуальну настановчу проповідь про правильні стосунки між матерями та дітьми.

(Івана 19:25-26) Ісус Христос, навіть будучи розіп'ятим на хресті, думав про Свою мати. Він доручив її Іванові, сказавши, що відтепер це має бути її син. В такі страшні моменти життя, перед лицем смерті Ісус думав про майбутнє матері. Якщо ми так само поважатимемо своїх батьків, Бог буде благословляти нас у житті.

(Прип. 6:20, 10:1, 30:17) Матерів не вибирають, їх дає Бог. Ми повинні любити їх такими, які вони є. Не відкидайте настанов своїх матерів. Слухняні діти радують батьків, тож радуйте, не робіть їм боляче. Не нарікайте на них, не смійтеся, не ображайте. Це стане вашим захистом у житті.

Хочеться звернутися до молодих матерів. Бог гнівається і карає тих, хто не розраховує на Нього. Бог вірний Своїм словам. Колись до Марії прийшов ангел повідомити про те, що вона народить Сина без чоловіка, від Святого духа. Вона довіряла Богові, розраховувала на Нього, тому відразу послухалася слів ангела, мовивши: нехай буде мені по Слову Господа. Довіра Богові несе в собі подальше благословення.

Як матерям правильно ставитися до дітей? Те, що сьогодні обирає мати, може принести в майбутньому в сім'ю біду. Так було в сім'ї Ісака і Ревекки, коли Ревекка розсварила між собою синів, обравши методом вирішення проблем у сім'ї брехню. Потрібно навпаки давати дітям приклад правдивості, віри та любові. Для цього матері треба мати все це самій. Коли маєш, тоді є що передати.  

Тож давайте ставитися до наших матерів біблійно, з любов'ю. Так само і мами, ставтеся до дітей без лукавства. Ми можемо передавати лише те, що маємо. То давайте мати між собою мир та правду, адже на нас лежить відповідальність за майбутнє дітей!