Як отримувати радість від християнського життя?

(Рим. 6:1-6) Гілка, відділена від лози, не має соку, вона суха, в’яла, нежива і не приносить плоду. Так виглядає і наше життя, коли ми відділені від Христа. Тоді ми не приносимо плоду і нікому не потрібні. Якщо ми безплідні, то Бог буде нас підрізати. Християнство здається людям сухим і неживим тоді, коли вони чекають від життя задоволень. Люди прагнуть до задоволення, але що б вони не робили, його не отримують. Внутрішній голод не зникає, тому що люди шукають не того. Люди страждають із-за помилкових переконань. А Бог хоче, щоб ми були щасливими. Він хоче піклуватися про нас. Лише наше власне невір’я та незнання Бога роблять нас нещасними. Не відвертайся від Бога, не будь сухим, не томись у христянстві. Ми мусимо померти для гріха. Доки в нас не помре старе, Бог не зможе в нас створити нове. Ми повинні пити Живу воду Христа, самі ставати її джерелом, радіти і показувати цю радість іншим, незважаючи на обставини. Потрібно знаходити час для навчання, вивчення Біблії і допомоги іншим. Хочеться, щоб ім’я християнина не було для нас тягарем, щоб служіння було не в тяжкість, а в радість. Якщо ти будеш перебувати у Ісусі Христі, то ніхто і ніщо не зможе тебе обманути. Тільки пізнання істини робить нас вільними. Якщо ти укріплений в істині, то ти будеш вміти правильно користуватися власною свободою. Який плід та користь від тебе? Що ти приносиш для Бога? Що має в тобі церква? На що ти готовий піти заради того, що зробило тебе вільним і подарувало нове життя? Якщо в тобі є це життя, ти будеш знати, чого від тебе хоче Бог, ти будеш приросшою гілкою, з’єднаною з лозою – Ісусом Христом.
 
(проповідь Олександра Ахмедова)