Як бути достойним трудівником для Христа

(2 Тим. 2:15-26) Кожна людина має свої пороки і на те є причина. Всі ми народилися у гріховному тілі. (Пс. 50:7) Давид каже: в гріхах мене народила мати моя. (Рим. 7:15) Апостол Павло каже, що робить не те, що хоче, а те, що ненавидить. Ми живемо у гріховному тілі. Ми – недовершені люди. Ми дуже різні, серед нас є немічні, є ті, хто тільки вчиться жити з Богом. Дух Святий працює з усіма по-різному, з різною швидкістю. Бог дав нам формат Писання, де вчить, як правильно чинити. Бог – незмінний. Боже Слово – так само. Не можна відділяти Бога від Його Писання, і сьогодні ми можемо привести світ до Христа лише одним способом – навчаючи вірному Слову істини. Другої дії на світ немає. В тому, щоб церква змішалася зі світом і перестала на нього впливати, зацікавлений сатана. Завжди буде хтось, хто захоче відступити, але ми повинні з лагідністю наставляти наших противників, чи не дасть Господь і їм покаяння. Люди можуть піти в світ, звабившись на його спокуси, але християни, як люди, за яких помер Христос, повинні твердо берегти Слово істини. Тому не дивіться на тих, хто відходить від Бога. Дивіться на тих, хто залишається. Апостоли свого часу почули і прийняли Боже Слово, і в результаті померли за Євангеліє, вразивши і зацікавивши людей своєю твердою вірою. Вони бачили, що їхній Бог великий, коли дає їм таку міцну віру і силу протистояти найважчим обставинам життя.

(Фил. 2:6-8) Найяскравішим прикладом втілення віри у життя є Сам Ісус Христос. Він, будучи образом Божим, прийняв образ раба і був слухняним до хресної смерті заради тебе і мене. Понтій Пілат говорив, що не бачить у Ньому ніякої провини. Багато хто розумів, що Ісус насправді ні в чому не винен. Тим не менш іудейські начальники і народ засудили Його до страти. Ісусу було боляче за тих, хто хотів Його убити. Христу було шкода цих людей. Він не засуджував, Він сумував. Навіть на хресті Ісус не осудив їх, а просив Батька простити їм, бо не відали, що творять. Незважаючи ні на що, Ісус співчував людям, розуміючи, що вони слабкі проти гріха…

(Фил. 3:13-14) Апостол Павло говорив, що іде вперед, забуваючи заднє, те, що було раніше. Кожен присутній тут сьогодні має зрозуміти, що Ісус прийшов спасти його душу і змінити життя. Люди думають, що Бог живе в рукотворних храмах, але Він помер за те, щоб поселитися в наших серцях і дати їм мир. Відкрий Біблію, прочитай Євангеліє про те, як Христос жив, помер і воскрес заради нас. До зустрічі з Христом ми не маємо миру і спокою, але коли Бог поселяється в серці, то повністю змінює нас зсередини.

Люди часто питають, чому християни сьогодні чинять у якихось випадках неправильно. Тому що християни – це теж люди, вони можуть помилятися, але навіщо нам сьогодні дивитися на тих, хто помиляється, якщо є ті, хто твердо стоїть у вірі? Будь правильним особисто ти. Не піддавайся тенденції дивитись на когось і опускати руки. Павло не спокусився, коли його залишили всі. В кінці свого служіння він сказав, що все виконав, зберіг віру і тепер йому готовиться вінець на небесах. Якщо ви ще не спробували, який благий Господь, ідіть до Нього.  

(Дії 17:30) Біблія – це книга не для інформації, а для життя, щоб жити так, як там говориться. Ти можеш не розуміти всього, але там є зрозумілий Божий наказ: всім усюди покаятися. Цього не можна ігнорувати. Тобі треба покаятися, бо програєш битву з самим собою, зі світом, з вічністю. Тут зараз сидять люди, які всі матимуть вічне життя. Питання тільки в тому, де воно буде. Почни читати Євангеліє, стань трудівником Христа, що бездоганно проповідує Слово. Трудівники Христа завжди будуть проповідувати Христа незалежно від реакції слухачів. Ми маємо поселити Христа і у своїх сім’ях, щоб люди, бачачи нашу сім’ю, прославляли Бога і теж хотіли Його пізнати. Слухай Слово і змінюйся сам. Застосовуй в житті все, що почув на зібранні, в проповідях, що сказав Бог через Писання. Працюй над своїм характером, давай Богу місце в своєму житті і ти станеш достойним працівником на ниві Христа.   

(проповідь Ігоря Яцишина)