Успішна церква, яка радує Христа

(Об’явл. 3:7-13) Те, що ми є церквою, не означає, що не треба над собою працювати. Навпаки, потрібно це робити ще більше, бо Господь чекає від нас святості та чистоти. Книга Об’явлення відкриває, якими нас хоче бачити Бог. Давайте на прикладі філадельфійської церкви розглянемо питання про те, що ми повинні робити, якщо хочемо радувати Христа як церква:

  1. Дивитися на Ісуса. Успішна церква прагне Божої святості. Якщо ми бачимо, що Бог Святий, то теж маємо цього прагнути. Не треба порівнювати себе з іншими, особливо з тими, хто помиляється, думаючи при цьому: комусь можна, а мені - ні. Краще наслідуйте Христа. Дивіться на Нього і порівнюйте себе з Ним. Коли апостол Павло навернувся до Ісуса, люди його не прийняли. Вони не повірили, що він той, за кого себе видає, бо перед своїм наверненням жорстоко гнав Божу церкву. В такій обстановці можна було опустити руки, але Павло дуже хотів робити Боже діло, бо знав, Хто його призвав, і дивився лише на Нього. Те саме переживав апостол Петро, який у свій час зрадив Христа. Знаходилися люди, які навіть кукурікали йому вслід, але він теж дивився тільки на Ісуса, намагаючись прославити Його своїм життям. Він прагнув Христової святості, незважаючи ні на що. Ми повинні чинити так само.
  2. Розуміти, що істина тільки у Христі. Ісус завжди говорить: істинно, істинно вам кажу. Він нагадує нам, що таке істина. Істина – це не щось, а Хтось, і це Сам Ісус Христос. Ми повинні розуміти, що Його слова істинні, а якщо це так, то Христова істина має включити для нас світло. Світла потребують абсолютно усі в кожному дні свого життя, і воно засяє тільки тоді, коли ми усвідомимо свою гріховність та приймемо жертву Христа.
  3. Бути прикладом вірності та послуху. Успішна церква є вірною і слухняною Христу за будь-яких обставин. Ніхто не казав, що християнське життя буде легким, навпаки, написано, що того, хто хоче бути благочестивим, будуть гнати. Якщо у вашому житті з'являться складні обставини, продовжуйте служити, дивіться на Христа, і Він піклуватиметься про вас.  Христос відкрив нам шлях не тільки нашого особистого спасіння, а й спасіння для інших людей. Ми маємо свободу віросповідання, двері благовістя не закриті, тому треба проповідувати Євангеліє прикладом свого життя, а не лише словами. Де б ми не знаходилися, чим би не займалися, довкола нас повинна панувати злагода і Божий мир.  
  4. Перемагати гріх, світ та спокуси. Успішна церква – переможна церква. Багато церков починають добре, а закінчують нічим. Церква – переможниця починає і закінчує Божий шлях перемогою. Якщо навіть щось не виходить, пам’ятайте, що у Христа є сила для будь-якої нашої перемоги. Прагніть до звання: вірний і добрий раб, який має ввійти в радість свого Хазяїна.

У світлі сказаного давайте помолимося за те, щоб ми як церква тримали у пріоритеті Христа, служили та перемагали у Ньому!

(проповідь Ігоря Яцишина)