Свято Паски

Свято Паски

12 квітня церква "Воскресіння" відзначала одне з найважливіших християнських свят – Христове Воскресіння. Всі присутні однодушно славили Бога, співали псалми, згадували подвиг Ісуса Христа та слухали чудові проповіді про зміст, значення та дію Воскресіння у нашому житті.

 

Що таке Пасха?

(1 Кор. 5:6-8) В святкуванні Пасхи сьогодні дотримуються багатьох надуманих традицій, але це не те, чого чекає від нас Бог. В дні свят часто підвищується травматизм, люди вживають спиртне, починають з’ясовувати стосунки, це переростає у конфлікти, а коли цим людям проповідується реальне Євангеліє, вони не хочуть слухати. Хіба цього хоче Ісус, Який був принесений за нас у жертву?

Слово "песах" в перекладі з івриту означає "пройти мимо". Ангел губитель мав пройти по Єгипту і вигубити всіх первістків, але кров на косяках дверей була знаком завіту з Богом, і сім’ї, на чиїх будинках був цей знак, вижили. Пасха – це пролита кров. Якщо ми не омиті кров’ю Ісуса, якщо не в завіті з Ним, то загинемо. Щоб вийти з рабства, ми повинні бути очищені кров’ю Христа, і нашою Пасхою повинен бути Ісус Христос.

(1 Пет. 1:18-25, 1 Івана 1:7) Бог залишив для кожного з нас Своє Слово, Ісус пролив за кожного кров. Кров Христа викупила нас від суєти життя. Ми надаємо багато значення суєтним речам, але не надаємо його жертві Христа. Якби не Ісус і Голгофа, всі ми були б достойні смерті. Багато хто мав померти, нам був винесений вирок, але Ісус оправдав нас. Людей рятує не моральний вигляд, психологічна стійкість, позитивність, нас рятує і виправдовує лише Христос, Бог, Який створив землю, став як людина, пішов на хрест і пролив за нас кров, яка очищає від усякого гріха. Якщо раніше ми не розуміли правди, то ця, сьогоднішня Пасха може стати для нас значимою. Це буде вже не просто накритий стіл, а знак придбання вічного життя, знак того, що  тепер ми достойні не смерті, а небес. Якщо ти ще не звільнився, звільнись і отримай вічне життя. (Матв. 11:28) Ісус говорить: прийдіть до Мене, всі струджені та обтяжені і Я заспокою вас… Він дасть спокій, мир, навчить, як жити і радіти у Нім.

Нехай Бог благословить вас святкувати Пасху без лукавства і від щирого серця!    

(проповідь Ігоря Яцишина)

 

Дія Воскресіння у нашому житті

Воскресіння – це повернення до життя. Воскреслих людей видно – вони думають про те, що вгорі і шукають небесного.

(Кол. 1:28-29) Як сьогодні воскресають люди? Дехто говорить, що вірить "в душі". Але якби ті, хто вам допоміг, вірили "в душі", що було б з вами? Як ми воскресли свого часу? Ми пізнали благодать, почули Слово, прийняли його практично і ходимо у ньому. Ісус дає нам нове життя, благословення, плотяне серце замість старого кам’яного і відвалює камені з наших гробів. Важливо не залишитися, а вийти з гробу, бо є люди, які там себе непогано почувають, не хочуть виходити, роблять там квартиру і бажають просидіти в ній все своє християнське життя. Треба виходити і йти далі проповідувати Євангеліє, церква повинна це робити. Павло говорить, що треба проповідувати, навчати людей, як жити далі у Христі, діяти силою, що дав Христос. Треба вчитись впливати на світ.

(Кол. 3:5-14) Люди, які виходять з гробу, мають звільнятися від пелен, які їх зв’язують. Ми повинні умертвляти свої земні члени, змінюватися, це має стати процесом життя. Ісус просив не спати, бути тверезими, бо дух бадьорий, а плоть немічна. Треба відкласти гнів, лють, злобу, злоріччя, знімати старі одежі, набувати нових, які дає Ісус, постійно обновляти гардероб завдяки Христу. Новий гардероб – це прощення, милосердя, смиренність, прийняття одне одного, доброта. Більше всього зодягніться в любов, яка є сукупність довершеності. Щоб в серцях панував Божий мир, нехай щедро вселяється у вас Слово Христа.

Як живуть воскреслі люди? Новим життям, не користуються старим. Інколи ми тягнемо в нове життя щось зі старого, намагаємось прожити в новому по старих правилах. Так вже не вийде. Треба терпіти різних людей, молитись за них, проявляти любов. Люди, які воскресли, моляться весь час, проповідують так, щоб людям відкривалась тайна Христова, врозумляють інших, вчать. Тайну Христову треба відкривати, це труд.

Нехай Бог благословить жити і служити так, щоб люди пізнавали Христа і ходили в Ньому, щоб проповідь не була пустою, щоб люди воскресали і виходили з гробів, очищались через Писання, щоб змінені люди молились одне за одного і за рідних, усвідомлюючи, яка за нас заплачена ціна!     

(проповідь Олега Бешти)