Святкування Різдва 2020

7 січня церква "Воскресіння" святкувала одне з найголовніших в історії християнства свят – Різдво Христове.

У день народження Ісуса хочеться навести уривок з нарису про Його життя на землі, який називається "Незрівнянний Христос": "Більше дев'ятнадцяти століть тому жила Людина, народжена проти законів природи. Цей чоловік жив у бідності і був вихований у безвісності. Він мало подорожував і лише один раз перетинав кордон своєї батьківщини – під час втечі до Єгипту ще дитиною.

У Нього не було ні впливу, ні влади, ні багатства. Його родичі були скромними людьми, без кваліфікації та освіти. В дитинстві Він вразив царя, здивував рабинів, в зрілості керував природою, ходив по хвилях, як по бруківці, усмиряв море і воскрешав померлих. Він зціляв цілі натовпи людей без ліків і не брав за це жодної платні.

Він не написав жодної книги, але всі бібліотеки світу не вмістять книг, написаних про Нього. Він не написав жодної пісні, але дав тему стільком пісням, що не дали всі автори, разом узяті. Він не заснував жодної школи, але всі школи світу не можуть похвалитися такою кількістю учнів, як у Нього. Він ніколи не командував армією, не призивав солдатів, не стріляв з гвинтівки, але у жодного державного діяча ніколи не було стільки добровольців, як у Нього, які по Його наказу змусили стількох бунтівників скласти зброю та здатися без єдиного пострілу. Він ніколи не займався психіатрією, але зцілив більше розбитих сердець, ніж всі лікарі світу.

Кожний тиждень по цілому світі завмирають колеса торгівлі і промисловості, і юрми людей  приходять на молитовні зібрання, щоб віддати Йому дань любові та поваги.

Де імена колишніх гордих правителів Греції та Риму? Де імена вчених, філософів та богословів минулого?  А ім'я цієї Людини звучить все частіше і частіше. Час проклав уже 19 століть між Його смертю на хресті і нашим поколінням, проте Він досі живий. Ірод не зміг погубити Його, а могила – втримати. Він встає на найвищому п'єдесталі небесної слави, коронований Богом. Йому підкоряються ангели, поклоняються святі, і біси бояться Його – живого, близького Христа, нашого Господа і Спасителя!"

Пастор церкви Олег Бешта у своїй проповіді "Сенс народження Ісуса Христа" нагадав присутнім істини, які дають ширший погляд на суть цього важливого для нас свята:

День народження Ісуса – це день, коли Слово стало плоттю, коли Бог залишив небо і прийшов на землю, коли Творець прийшов до творіння, змирившись до хресної смерті...

Суть Різдва полягає у відповіді на питання: для чого Він народився? Якщо ми зрозуміємо цю відповідь для себе, вона переверне наше життя незалежно від того, на якому етапі свого християнського життя ми знаходимося. Він прийшов для того, щоб врятувати нас, повернути нам втрачений рай. Народження Христа – це подарунок, це звільнення для тих, хто перебував у полоні гріха.

Мало просто увірувати в Христа, прийняти водне хрещення. Треба на протязі усього життя з Його допомогою спасатися від самих себе. Якщо ти зрозумів зміст Різдва, що Христос прийшов знайти і спасти тебе, то живи далі тільки з Ним і представляй Його у світі!