Свобода у Христі

Що таке свобода? Давайте звернемося до тлумачного словника. Свобода – це відсутність гноблення, утиску й обмежень у суспільно-політичному житті, можливість вияву суб'єктом своєї волі.

(Гал. 5:1) Цей вірш Послання до галатів говорить нам, що Ісус Христос визволив нас для волі. Він дарує кожному з нас Свою, особливу свободу, яка відрізняється від тієї свободи, яку нам пропонує світ. Ми маємо право вибору – прийняти цей дар чи ні. Колись людина втратила свободу у Едемському саду, і сьогодні лише Христос здатний її повернути.

(Івана 8:32-36, 2 Кор. 3:17) Різноманітні залежності – це наслідок нашого гріховного життя, мислення та вчинків. Ми не можемо самостійно звільнитися від їхнього полону. Це може зробити по Своїй великій милості лише Ісус Христос. Як це відбувається? Через Його істину, Слово та Писання. Завдяки їм ми можемо зрозуміти, що є добре, що – погано. Поки ми не читаємо Біблію, то навіть не усвідомлюємо до кінця, від чого саме нам потрібно звільнятися. Христос – це Живе Боже Слово, яке прийшло у наше життя, щоб навчити всьому необхідному для того, щоб ми могли увійти до Царства Божого. Ми повинні довірити Ісусу керівництво нашим життям, тільки тоді зможемо отримати справжню свободу, тільки через Христа і Писання. Бог говорить нам служити одне одному, бути корисними у цій свободі, дорожити нею. Ісус страждав на Голгофі не для того, щоб ми далі перебували у рабстві. Хочеться закликати тих, хто досі перебуває у рабстві: виходьте, кайтеся і змінюйте життя на вільне!  

(проповідь Дениса Горковчука)