Свята в церкві

Святкування 10-річчя церкви "Воскресіння"

08 березня 2009 року відбулося перше богослужіння рівненської церкви "Воскресіння". 

Через 10 років, в неділю 10 березня 2019 року церква "Воскресіння" відзначила прекрасну дату – 10-річчя з часів її заснування. Урочисте богослужіння відбулося в Міському палаці культури "Текстильник" та налічувало велику кількість гостей, які прибули з різних куточків України, щоб розділити з церквою це чудове благословенне свято. Присутні прославляли Бога за те, що Він створив на землі Церкву, за те, що Він робить у ній та через неї. Господь славився через свідоцтва людей, молитви, проповіді, пісні прославлення і хвали, відеоролики, виступи підлітків та недільної школи, щирі привітання й побажання, приємне спілкування. Наприкінці святкового дійства гостей чекав приготовлений сестрами церкви грандіозний обід, де кожен бажаючий міг цікаво провести час одне з одним за смачними стравами та чашкою чаю або кави.

Весь цей радісний день церква перебувала у єдності, молитві подяки, проповіді Євангелія через спілкування та приклад свого зміненого життя, тобто у тому, заради чого Христос створив на землі Свою Церкву. Слава Йому за це!  

 

Різдво Христове 2019

(Матв. 1:18-25, 2:1-14) Різдво – це свято Нового Заповіту. Бог через всіх пророків говорив людям про прихід Спасителя. Небесний цар народився на землю через простих, вірних Богові, праведних людей. Перед весіллям Йосип дізнався, що Марія вагітна, злякався, і хотів відпустити, щоб її не побили камінням. Навіть праведна людина може боятися, тому йому явився ангел, щоб заспокоїти, підбадьорити і пояснити, що ця ситуація від Бога. Тоді Йосип прийняв свою дружину. Марія також була праведною молодою дівчиною. Незважаючи на те, що завагітніла, не знавши чоловіка, вона змирилася, повірила Божому Слову, і сказала дуже важливі слова: нехай буде по волі Господній. Так і сталося: по волі Господа Спаситель дійсно прийшов на грішну землю спасти нас від наших гріхів.   

Завдяки численним пророцтвам старозавітні віруючі навіть у віддалених від Іудеї країнах знали про майбутнє народження Небесного Царя, і, коли настав час, послали зі сходу мудреців, щоб вклонитися Дитині. Вони принесли маленькому Ісусу дари: золото, ладан та смирну.

Новий рік 2019

У новорічну ніч за годину до півночі церква "Воскресіння" традиційно зібралася разом для того, щоб нагадати та проаналізувати те, як був прожитий попередній 2018 рік, а також подумати та помолитися про те, як прожити наступний 2019. Між цими двома цифрами пролягає реальне життя, і дуже важливо, як ми його проживаємо: по Божому, по Біблії, по совісті? Церква "Воскресіння" щиро, від усього серця дякувала Богові за плідно прожитий 2018 рік і просила, щоб Він дав сили та мудрості прожити наступний якісніше та краще. Церква просила освячення і плідності у Божій справі та місії на землі, навіть якщо їй буде нелегко.  

Народ Божий, давайте будемо вдячними Богові за все, шукати у Христі мудрості, хоробрості говорити про Нього, мира у серці, терпіння у труднощах, сили жити по істині, любові до ближніх, а все інше докладеться!

З Новим 2019 роком!

 

День Біблії 2018

Авторитет є важливим будівельним блоком, з якого будується наш світогляд. Авторитети направляють нас на життєвих шляхах, і результати, до яких ми приходимо, часто залежать від нашого вибору. Отже, правильний вибір авторитетів є однією з тих речей, які визначають наше майбутнє. На жаль, сьогодні люди рідко користуються авторитетом Біблії – Живого Слова, залишеного нам Самим Богом. Всі біди в житті людей відбуваються по причині відсутності знання Божого Слова. Буває так, що Писання не є значимим навіть для тих, хто називає себе церквою та християнами. Тому ми повинні усвідомлювати, що коли для церкви Писання не є авторитетом – це не є церквою, якщо для християн Писання не є авторитетом – це не є християни. Проаналізуйте, хто сьогодні є авторитетом у вашому житті?

(Одкр. 22:18-19) Трапляється, люди користуються Божим Словом, жонглюючи та перекручуючи його на свою користь. Проте книга Одкровення говорить нам, що коли ми будемо щось додавати чи віднімати від Писання, то будемо покарані Богом.

(1 Тим. 4:16, 2 Тим. 3:14-17) Сьогодні читачі Божого Слова мають привілей розуміти, про що там йдеться, і користуватися цим. Тому в будь-які часи нашого життя Писання повинно бути основним. Апостол Павло говорив Тимофію, щоб той вникав у Боже Слово, бо це є впливом на нашу душу, спасінням. Ми так само повинні вникати у Божі слова, перебувати у тому, чому навчені, що може нас умудрити, і жити так, як читаємо.

День Подяки 2018

30 вересня у церкві "Воскресіння" відбулося святкування Дня Подяки, коли всі бажаючі мали змогу прославити Свого Небесного Батька та скласти подяку сердець за Його безмежні щедроти та турботу про нас.

(Вих. 23:14-16, 34:22, Повт. Закону 16:9-12) Свято подяки – це вічна Божа постанова для людства у всі дні. Він говорить, що в цей день ми повинні йти у зібрання, слухати Писання, поклонятися та радіти у Ньому. Якщо ми хочемо мати благословення від Господа, треба залишити свої справи і зосередитися на тому, щоб славити Його.

(1 Сол. 5:18) Подяка – це прикраса серця, ознака духовності особистості. Дякуйте Богові за все: спасіння, любов, турботу, захист, здоров'я, матеріальні речі...

Святкування 15-річчя служіння допомоги залежним людям

"Рятуй узятих на смерть, також тих, хто на страчення хилиться, хіба не підтримаєш їх?" (Прип. 24:11)

"Господь же то Дух, а де Дух Господній, там воля." (2 Коринт. 3:17)

"Не нам, Господи, не нам, але Йменню Своєму дай славу за милість Твою, за правду Твою!" (Псал. 113:9)

Церква Євангельських християн-баптистів "Воскресіння" на протязі багатьох років проводить у нашому рідному місті Рівне активну роботу по звільненню людей від наркотичної, алкогольної, ігрової  та інших видів залежності. Труд на цій ниві має великий успіх та плід.

15 вересня 2018 року громада церкви "Воскресіння" відзначала урочисту подію, присвячену святкуванню 15-річчя існування Центру допомоги залежним людям.

Свято Трійці – це день народження церкви

(Івана 16:7, 13-14, Дії 1:4-8) Христос відкрив учням обітницю про те, що після того, як Він піде до Отця, до них прийде від Бога Святий Дух – Утішитель. Ісус доручив учням нікуди не відлучатися з Єрусалиму і чекати обіцяного від Господа. На 50-й день після Його воскресіння на віруючих в Христа за Божою обітницею зійшов Святий Дух, і утворилася першоапостольська церква. Тому, незважаючи на те, що пройшло багато років, в цей день варто розмірковувати та говорити про церкву.    

Пізнати силу воскресіння Христа може лише той, хто сам пережив воскресіння у Ньому. Бог повністю змінює спосіб життя. Те, що було важливим раніше, відходить на задній план. Ми стаємо новим творінням у Христі. Ми куплені дорогою ціною. Ми – діти Божі, і немає вищого за це привілею.

Наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений

(1 Кор. 5:7) За часів Старого Заповіту це свято відзначалося на честь виходу ізраїльтян з єгипетського полону. Саме ця пасха вважається прообразом пасхи, яку ми святкуємо зараз. В Писанні вжите слово "песах" – пасха. Це дієслово означає "оминути". Книга Вихід розповідає нам, що фараон не хотів відпускати ізраїльський народ, тому на Єгипет впало десять кар, і остання кара – смерть усього первородного. Господь попередив Мойсея, коли саме настане та особлива ніч, і що потрібно зробити, щоб губитель пройшов мимо них. Ізраїльтяни повинні були заколоти однорічне ягня чоловічої статі, без вади, спекти його на вогні та з'їсти повністю, не переломивши кісток, з опрісниками і гіркими травами в сімейному колі протягом пасхальної ночі. Потім кров`ю цього ягняти мастили одвірки. І коли ангел смерті йшов через Єгипет, то обминув ті будинки. З тих пір на згадку про ті події потрібно було щороку здійснювати заколення агнця. Пасхальне ягня в юдеїв стало прообразом Христа в Новому Заповіті, тому Ісуса називають ще Агнцем Божим, Агнцем Пасхальним, Пасхою.

Святкування Різдва

7 січня церква "Воскресіння" перебувала у особливо піднесеному настрої, адже в цей день святкувала народження Свого Господа та Спасителя Ісуса Христа. В такий день завжди є над чим замислитися, що проаналізувати та у чому обновитися перед Богом. Церква в єдності славила Свого Творця, прославляла Його у псалмах, віршах, молитвах та однодушно роздумувала над Божим Словом.  

Радість Різдва

(Ісая 7:14) В перекладі з івриту ім'я Еммануїл означало "з нами Бог". Вже в ті далекі часи Бог почав відкривати через пророка Ісаю, що Він прийде на землю, і з тих пір завжди перебуватиме поряд з нами.

Коли Христос починав служіння, серед ізраїльського народу було багато хворих, лунатиків, біснуватих. Це було одним із наслідків Божого мовчання на протязі 400 років. Господь замовк, як і обіцяв, після останнього пророцтва Малахії, коли священики перестали виконувати свої функції, і мовчав аж до приходу Ісуса Христа. З тих пір Бог заговорив до людей у Сині. Зараз в Україні відбувається приблизно те саме. Священики ведуть народ лише до свят та обрядів замість поклоніння живому Богові в дусі та істині. Суть народження Христа – обновити це поклоніння. Бог не живе в храмах, Він хоче жити в людських серцях. Сам Ісус хоче народитися у кожному серці, тоді ім’я Еммануїл набере особливого змісту в нашому житті.

Давайте більш детально розглянемо деякі уривки Писання, які допоможуть нам глибше усвідомити суть Христового Різдва:

Новий рік – 2018

Новий 2018 рік церква "Воскресіння" зустріла у своєму звичному та улюбленому форматі. 31 грудня всі зібралися разом на спільне богослужіння, протягом якого роздумували на тему того, що Бог зробив для церкви протягом минулого року та що вдалося зробити для Христа самій церкві. В залі лунали слова хвали, молитви подяки за ще один прожитий у Богові рік. Кожному з присутніх було що сказати та над чим замислитися. Що ми зробили для Бога у цьому році? Який принесли плід? Якщо плоду було мало чи взагалі не було, як це виправити та досягти щедрого плоду в майбутньому? Ось питання, на які кожен мав змогу відповісти вголос чи у своєму серці. Настання Нового року церква зустріла на колінах у молитві перед Богом, після чого всі щиро і радісно привітали одне одного.  

Також церква прийняла однодушне рішення, що однією з головних цілей на 2018 рік буде зовнішня місія – донесення Євангелія оточуючим, тим, хто поряд, але досі не пізнав Христа. Нехай Бог благословить нас виконувати цю місію не тільки протягом наступного року, але й протягом усього життя!

Сторінки