Проповіді

Церкві "Воскресіння" - 12 років

Матвія 16:18 "І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її."

Матвія 28: 18-20 "А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!"

 

12 років тому, 8 березня 2009 року відбулося перше богослужіння церкви "Воскресіння" м. Рівне. І ось ці 12 років пролетіли, як дванадцять днів! З того часу церква виросла, через неї пройшла велика кількість людей. Багато хто з них пішли робити те, чому були навчені – нести Євангеліє тим, хто цього потребує. Сьогодні церква "Воскресіння" розвивається далі, проповідуючи Боже Слово, звершуючи Христову місію на землі, здійснюючи служіння людям, місту та країні. Слава за це нашому Господу і подяка материнській церкві "Благодать" м. Рівне.

7 березня церква "Воскресіння" святкувала своє 12-річчя, згадуючи шлях, яким її вів Господь всі ці роки. На свято завітали численні друзі та гості з інших церков як нашого міста, так і з інших міст України. В цей день лунало особливо багато пісень прославлення Господа та численних привітань.

Сімейна зустріч

14 лютого всі подружні пари церкви "Воскресіння" зібралися на святкову сімейну зустріч. Це був як завжди дуже радісний час прославлення Бога, веселих конкурсів, смачного частування та дружнього спілкування. Проте головною частиною вечора для сімей було настановче слово пастора церкви Олега Бешти про інтимні відносини в шлюбі. Це дійсно важлива тема, тому що на сьогоднішній день в церквах багато говориться про проблеми блуду, а про правильні статеві стосунки – ні.  І це в той час, коли інтимні відносини є одним з проявів любові у шлюбі.

(Бут. 1:28) "І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю…"

(Бут. 2:24-25) "Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом. І були вони нагі обоє, Адам та жінка його, і вони не соромились."

Як ми бачимо, Бог створив інтимні відносини з метою насолоди, задоволення та продовження роду. Проте якщо користуватися сексом неправильно – це і буде блуд. Блуд – це крадений секс! Сексуальний гріх є надзвичайно небезпечним для сімей і вимагає серйозної боротьби з ним.

(1 Сол. 4:3-5) "Бо це воля Божа, освячення ваше: щоб ви береглись від розпусти, щоб кожен із вас умів тримати начиння своє в святості й честі, а не в пристрасній похоті, як і погани, що Бога не знають."

В кожного з нас є гріховна природа, але послух Божому Слову допомагає нам зберігати себе.

Різдво 2020

25 грудня 2020 церква "Воскресіння" святкувала прекрасне християнське свято – день народження нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа. Це був дуже яскравий день: діти з недільної школи влаштували дорослим цілу виставу з гарними піснями та віршами, змістовною сценкою та відеороликом, в яких поділилися своїм розумінням та щирою дитячою радістю від приходу на землю Месії. Не дивно, що в цей день лунало особливо багато пісень слави, радості та хвали, адже нам народився Спаситель: співоча група, молодь церкви, реабілітаційний центр – всі долучилися до прославлення Бога. В кінці святкування всі присутні перейшли до "кафе" церкви "Воскресіння", де наші брати та сестри пригощали всіх гостей справжнім смачним узбецьким пловом та різними солодощами.

Головною ж частиною дійства була частина духовна, коли через проповідь Божого Слова ми мали змогу нагадати собі, Хто саме і для чого народився колись на цій землі та тепер у наших серцях.

(Івана 1:1-5) Слово - початок вічності, де Ісус завжди перебував. Іван говорить нам, що народився Той, Хто був від початку. Христос - первенець усього, Бог, Який був завжди. Його главенство - над усім. Він Творець, Який керує Своїм творінням. Все стоїть на Ньому. Це - головна особистість Всесвіту. Перший з перших, джерело життя, як фізичного, так і духовного. І ось Він народився в хліві, щоб бути доступним кожному з людей. Ісус прийшов зруйнувати справи диявола, бо сама людина звільнитися не може. Життя Христа є світлом для людей. Він прийшов їх простити і навчити жити. Яка відповідальність тих, хто прийняв Христа? Сам Бог первородний хоче бути головним у їхньому житті, це означає, що діти Божі повинні нести Його світло іншим людям.

День Подяки 2020

11 жовтня у церкві "Воскресіння" відбулося дві дуже гарних події: церква святкувала День Подяки нашому Господу Ісусу Христу та День пастора! Це було справжнє свято: з піснями хвали, свідоцтвами, благословіннями, висловленнями вдячності Богові, вітаннями пастора, роздумами над Божим Словом, смачним частуванням узбецьким пловом і спілкуванням!

Пастор церкви Олег Бешта сказав до церкви слово, яке дало присутнім тему для роздумів про вдячність Христу за Його великі діла у нашому житті.

(Луки 17:12-19) Спасителя благало про зцілення десять хворих на проказу. Ісус не зцілив їх тієї ж миті, а послав до священиків, які на той час мали владу у юдейському суспільстві засвідчувати стан здоров'я людини. Христос відправив їх до священнослужителів, як уже здорових.

Церкві «Воскресіння» - 11 років

8 березня 2020 рівненській церкві ЄХБ «Воскресіння» виповнилося 11 років. В цей день вся церква зібралася разом, щоб відзначити цю дату та прославити Господа за можливість виконувати Його місію на землі. Були запрошені численні родичі та знайомі. На протязі святкового зібрання ті, хто в свій час пішли на організацію нової тоді церкви «Воскресіння», згадували про історію її створення та організації, про весь дивовижний шлях, яким їх проводив і досі проводить Господь. За 11 років церква виросла, для Бога було врятовано багато душ, багато людей долучилося до служіння. Брати, які служили у церкві «Воскресіння» від її початку, сказали до громади слова настанови та побажань:

3 аспекти праведності або Як повинна жити Божа людина

(Єзек. 14:12-20) Бог легко може послати на землю загибель, і це вже стається: хвороби, голод, війни, катаклізми... У вказаному уривку з книги пророка Єзекіїля мова йде про 3-х людей, які в тяжкі часи не будуть здатні врятувати когось своєю праведністю, а зможуть спасти лише власну душу. Це Ной, Даниїл та Йов. Чому вони удостоїлись такої можливості? Бо в їхньому характері і способі життя була явлена праведність перед Богом. Давайте на прикладі цих 3-х мужів розглянемо 3 аспекти праведності, які є цінними в Божих очах:

  1. Послух на прикладі Ноя (Бут. 6:5-22) За часів Ноя люди були впертими у своїх гріхах, жили дуже розбещено, тому Бог вирішив їх покарати. Ной же своєю праведністю придбав благодать у очах Господніх. Якщо ми живемо серед розбещених людей, то можемо виправдовувати свої помилки тим, що знаходимося у такому середовищі. Але це неправильно. Праведна людина залишається такою за будь-яких обставин. Ной знав, що Бог – найвищий авторитет. Він побудував по Божій вказівці ковчег, розуміючи, що коли не побудує, вся його родина загине. Кожний з нас сьогодні – будівельник ковчегу спасіння для своєї сім`ї. Сім’я спасається, коли чоловік будує свій ковчег перед лицем Господнім.

Образа в серці – гіркота в житті

Образа – це справа плоті. Вона тягне за собою гіркі корені, роблячи нас духовними каліками у християнстві. Тому Ісус говорить нам про важливість прощення, щоб ми ніколи не приховували в собі образ, а вчилися прощати. Ось деякі біблійні приклади образи, які призвели до дуже сумних наслідків.

(Бут. 4:5) Образа в церкві. Каїн сильно засмутився, коли його брат Авель приніс для Бога жертву кращу, ніж приніс він. Так буває сьогодні і в церкві. Через ревнощі та суперництво люди викреслюють одне одного з життя та спілкування, а потім каються, шкодуючи про втрачений час.

(Бут. 16:5) Образа в сім'ї. В сім'ї виявляється, що кожний неідеальний. Сара образилась на Авраама, бо не мала від нього дітей, не мала також терпіння дочекатися обіцяної Господом дитини, тому пішла на неправильні вчинки і схилила до них Авраама. Ображені люди – це страшні люди. Такі моменти руйнують сім'ї.

(Рут 1:20-21, Йона 4:1-9) Образа на Бога. Ноемінь образилась на Бога, бо в її житті все було втрачене. Йона образився на Бога, бо Той спас народ, який Йона не хотів спасати. Бог вчинив не так, як вони хотіли. Так буває: коли ми приймаємо в житті неправильні рішення, то отримуємо від Бога сумні наслідки, а потім ще й ображаємося на Нього.

Як мати вагу в християнському житті?

(Даниїла 1:1-17, 5:1-30) Ці уривки з книги пророка Даниїла розповідають нам про те, що Навуходоносор був великим імператором, який поставив після себе царем свого внука Валтасара. На честь цієї події Валтасар зробив величезне свято, де все було найкращим: їжа, напитки, палац, музиканти. Такого пишного святкування Вавилон не бачив давно. В розпалі дійства Валтасар звелів принести до його столу золоті посудини з олтаря Господнього, щоб пити з них вино. Цим вчинком він кинув Богові виклик, нібито потряс кулаком перед лицем Господнім. Це нетверезий стан свідомості, коли людина думає, що може стати вище за Бога, нехтувати Божим Словом... Раптом посеред царської вечері нізвідки з'явилася людська рука, яка зробила на стіні напис, який ніхто з царських мудреців не зміг прочитати. Цар отримав шок, адже зрозумів, що це написав Сам Бог. Тоді мати царя згадала про Даниїла, як найсильнішого пророка високого духу, знання і розуму, якого у свій час визнав і звеличив Навуходоносор.

Великий Бог у нашому житті

(1 Сам. 1:1-28) Бог завжди близький до смиренних і упокорених серцем. Жінка Елкани Анна яскраво побачила Бога у своєму житті. Спочатку в ньому були великі труднощі і невирішені ситуації. Анна не могла мати дітей, крім того, по цій причині інші дружини Елкани насміхалися з неї. В цих обставинах Анна шукала відповіді і допомоги лише у Господа. Труднощі наближали, а не віддаляли її від Бога...

Які обставини переживаємо ми сьогодні? Як Він допускає ці пустелі в нашому житті? Проте згадайте, Христос вийшов з пустелі сповнений Духом! Так задумано Богом, щоб через важкі обставини ми зблизилися з Ним, щоб наша свідомість сфокусувалася лише на Ньому. Коли ми зміщуємо свій фокус з себе на Нього, наше життя змінюється.

Бог допоміг Анні, Він дав їй дітей, але вона не перестала славити і говорити про Нього. Анна далі говорила всім про Свого Бога чудес, Який їй чудно допоміг. Що означала для Анни Божа святість? В часи Суддів ніхто не шукав Бога, всі робили, що вважали за потрібне. Вона ж не грішила, не звинувачувала Бога у своїй проблемах, а йшла в храм молитися. Навіть коли священик несправедливо звинуватив її у тому, що вона нетвереза, то спокійно зреагувала, бо поважала Бога. Божа святість показує кожне серце, проявляє його і прагне наблизити нас до того, щоб воно стало схожим на серце Його Сина.

Як ми повинні чекати приходу Ісуса Христа?

(1 Пет. 4:7-11) Що би не відбувалося у нашому житті, все наближає прихід Христа. Ми не владні керувати часом, з роками він летить все швидше і швидше. Контроль над ним є лише у Бога. Час наближає до нас прихід Ісуса Христа. Кінець близько, тому ми повинні встигнути зробити головну річ у своєму житті. Розбійник, розіп'ятий поряд з Ісусом на хресті, встиг це зробити в останні хвилини свого життя. Він встиг покаятися у своїх гріхах, визнати Божого Сина і таким чином примиритися з Господом. Це основне, що повинні зробити і ми.

Ми не знаємо точного часу приходу Господа, проте Боже Слово дає нам ознаки Його приходу:

  1. (Матв. 24:1-5) Так, як і провістив Христос, єрусалимський храм дійсно скоро був зруйнований. Збулася перша з названих Ісусом ознак. Далі Його словами були: багато хто прийде під Моїм Ім'ям. Це теж відбувається, в світі панує брехня, люди творять багато лихих справ, прикриваючись іменем Ісуса, перевертають Євангеліє і живуть у брехні.
  2. (Матв. 6:13) Війна на землі продовжується весь час. Голод, хвороби, епідемії, природні катастрофи, погана екологія. Все це так само відбувається сьогодні. Людина творить це зло заради власної вигоди і прославлення самої себе. Всі ці катаклізми контролюються Богом, і є проявами Божого гніву. А далі ситуація буде лише погіршуватися.  
  3. (2 Тим. 3:1-5) Апостол Павло називає нам ще одне знамення про те, що християнство залишиться тільки на словах. Люди нібито говоритимуть про Бога, але насправді будуть прагнути лише насолод. Їхнім способом життя стане зверхність, зарозумілість, грошолюбство, гордість тощо. Вони любитимуть Христа тільки теоретично, матимуть лише зовнішні ознаки благочестя, але насправді будуть полишені його сили та віддалені від Бога. Все це ми маємо у своєму сьогоденні.

Сторінки