Проповіді

Голос Божий під час війни або Що робити церкві під час воєнних дій?

Війна – це період, коли у нас виникає багато питань до Господа, але на землі ми ніколи всіх відповідей не отримаємо. Залишається лише довіряти Богові до останнього. Війна допущена Богом, під час неї ми маємо змогу переоцінити свої християнські цінності. Бог нагадує нам передивитися своє християнство і почати активніше нести в світ Євангеліє. За часів війни буває страшно навіть християнам, які покладають надію на Бога, а що говорити про людей, які Його не знають? Наш обов'язок як церкви – робити так, щоб для людей звучав Божий голос, адже коли мовчить церква, говорить зброя.   

(Числа 10:1-10) З цього тексту слідує, що першим на війну іде Божий народ, який має при собі труби, які трублять про:

1. (2 Кор. 5:19-21) Примирення з Богом. Церква має проповідувати примирення з Богом і покаяння на всякому місці, щоб в світі було менше зла. Люди без Бога горді, жорстокі, пихаті. Чим більше Божого Слова буде в житті, тим менше буде темряви.

2. (Рим. 12:9-21) Молитву. Бог не хоче, щоб наші серця стали жорстокими. Христос на хресті молився, просячи милості для своїх ворогів. У віруючих багато питань, і відповідей дійсно немає, але Писання говорить нам не бути жорстокими. Перша наша армія перебуває на фронті. Друга – армія молитовників. Тому не дивіться, яка армія у ворога. Дивіться на свого Бога. Він неодноразово давав Своєму народу перемогу дивовижними способами.

Чому Бог потрясає народи?

Євр. 12:25-29 "Будьте обережні і не відмовляйтеся слухати Господа, коли Він говорить. Якщо ті, хто відмовилися слухати Його попередження на землі, не уникли своєї долі, то чи не важче буде їм, коли Всевишній попереджатиме їх з небес? Того разу голос Його потряс землю, а тепер Він пообіцяв: «Ще раз Я потрясу не лише землю, а й небеса». Слова «ще раз» означають, що все створене — нестійке, що воно буде знищене, а те, чого потрясти неможливо, залишиться незміненим. Отже, якщо ми дістаємо царство, яке не можна потрясти, то будьмо вдячні, і служитимемо Богу з пошаною і страхом. Бо наш Бог, немов вогонь палючий, який може знищити нас."

Бог хитає світ, щоб показати, що людство прив'язалося до тимчасового. Він хоче, щоб залишилося тільки те, чого не можна похитнути. Це те, що належить вічності. Святий Дух, свободу та істину забрати неможливо. Треба триматися за вічне і бути у числі Божого народу. Одного дня мине вся земля, а Бог та Його народ перебуватимуть вічно.

Свідоцтво братів з Бучі

Брати приїхали до Рівного із зони ведення активних бойових дій в Україні. Пастор Ілля розказав свідчення пережитого та деякі роздуми у світлі останніх подій в нашій країні на фоні війни.

Пс. 90:1 "Хто оселився в затінку Всевишнього, той в тіні Всемогутнього знайшов свій захист."

Життя показало, що можна лягти спати в одні часи, а прокинутися в інші. Проте ми дякуємо Господу за милість, що Він веде нас далі. Бог завжди вірний.

Всі духовні пробудження серед народу відбувалися під час великих потрясінь і страшних обставин. Ми повинні трудитися для Бога, а не Він для нас, тому за будь-яких часів треба шукати, де б Господь міг нас використати. Рано чи пізно Бог прийде і кожна людина дасть перед Ним звіт за прожите життя.

Сімейна зустріч

Бог створив сім'ю для того, щоб ми раділи, проте треба бути готовими до духовних атак зі сторони ворога, які неодмінно будуть. Тому 15 лютого подружжя церкви "Воскресіння" зібралися на сімейну зустріч, щоб обговорити цю важливу для християнських сімей тему:

Сім'я під прицілом ворога

Перший постріл по сім'ї був здійснений ще в Едемському саду, і ця війна продовжується до сьогоднішнього дня. Наш перший ворог - диявол, якому ми можемо давати місце у своєму серці та сім'ї. Другий ворог - плоть. Третій ворог - ми самі, коли вибираємо криві дороги та ігноруємо правильні речі. Ворог закидає нам гріховні думки і відступає, спостерігаючи за нашою реакцією. Але Син Божий явився для того, щоб зруйнувати справи лукавого. Стратегія сатани - розділити і царствувати, вкрасти, вбити і погубити. Апостол Петро говорить нам, що диявол ходить, як рикаючий лев, шукаючи, кого поглинути. Його мета - вразити нас. У Йова теж написано, що лукавий обходить землю у пошуках, кому б нашкодити. І насамперед його цікавлять християни.

День Подяки 2021

24 жовтня церква "Воскресіння" відзначала День Подяки, який називають також Святом Жнив. Це день, коли люди приносять Богові подяку за плід, який мають у фізичному та духовному житті завдяки Йому.  

Пастор церкви Олег Бешта сказав до присутніх слова повчання і настанови на тему:

Яка моя особиста подяка Господу сьогодні?

"Стережися, щоб, коли ти будеш їсти й наситишся, і добрі доми будуватимеш, а худоба твоя велика та худоба твоя мала розмножиться, і срібло та золото розмножаться тобі, …щоб не забув ти Господа, Бога свого, …щоб ти не сказав у серці своїм: Сила моя та міць моєї руки здобули мені цей добробут" (Повторення Закону 8:11-14).

Євреї старозавітних часів щосуботи ходили до храму, де священики читали їм Закон Божий, щороку святкувалася Пасха. Це робилося для того, щоб народ завжди пам'ятав про те, як Господь врятував їх з єгипетського полону і подарував свободу. Після визволення від єгипетського рабства Бог заповідав ніколи не забувати про вдячність. Тому в ті часи, понад 3500 років тому, Господом було установлене Свято Подяки (Свято Жнив), яке святкується Божим народом до сьогоднішнього дня.

Святкування Трійці 2021

20 червня церква "Воскресіння" святкувала одне з найбільш важливих та радісних християнських свят – свято Трійці, свято сходження на землю Святого Духа, Який до цього дня є нашою підтримкою та утіхою в земному житті. Ісус обіцяв, що не залишить своїх учнів сиротами, і дотримав Своєї обітниці – Святий Дух Утішитель з нами!

(Дії 2:1-4, 1 Петра 2:5, 9) Божий Син зійшов на землю у людській подобі, виконав Свою місію і вознісся на небо. Після Його відходу в день П'ятидесятниці на учнів зійшов Святий Дух, так проявилася Трійця – триєдність Отця, Сина і Святого Духа. Дух Святий і сьогодні працює з нашими серцями, адже Бог хоче, щоб ми були церквою, царственим священством, яке виконує Його волю на землі, переживає за людей і займається ними. Церква - це люди, яких полюбив Господь, які роблять те, що Він їм призначив.

День Батька 2021

20 червня в Україні відзначається  День Батька. З цього приводу пастор церкви Олег Бешта зробив звернення до чоловіків зі словами настанови:

Бог сказав  Аврааму, що в свій час від нього піде великий народ. Бог пообіцяв зробити це за умови, що Авраам виконає все, що Господь йому заповідав. Бог дає дітей, і бути справжнім батьком означає вчити дітей Божій істині, щоб вони могли втілювати Божі справи в життя і ходити Його шляхами. Батько повинен сам справедливо ставитися до життя та людей. Завдання для чоловіків - говорити дітям істину, зручно це чи не зручно. Для цього важливо ходити перед лицем Божим самому, тоді діти будуть бачити зразок правильної поведінки, і слова батька матимуть силу.

Нехай Господь благословить батьків бути справжнім прикладом для своїх дітей, підтримкою та допомогою у виборі правильного життєвого шляху з Ісусом Христом!

 

День сім'ї 2021

15 травня Україна відзначала Міжнародний День сім'ї. Тому в неділю пастор церкви "Воскресіння" Олег Бешта сказав до церкви слово на тему: Як бути щасливою сім'єю?

Сьогодні багато сімей у світі ховається за якесь уявне щастя, гадаючи, що гроші, освіта, робота, положення у суспільстві зможуть забезпечити їм щастя у сімейному житті. Дійсно, люди уявляють щасливі сім'ї по-різному. Проте створити міцну сім'ю можна лише у Богові, і справжня щаслива сім'я - це та, з якої можна і хочеться брати приклад.

(Дії 18:1-3, 18-19, 26, 1 Кор. 16:19) Акила і Прискілла - християнська сім'я, яка жила за часів першоапостольської церкви, яка в труднощах та гоніннях продовжувала служити і виконувати Божу волю. Вони познайомилися у Коринфі з апостолом Павлом, і почали разом працювати, бо займалися одним ремеслом, і так само разом почали служити Господу. Пізніше вони поїхали з Павлом до Ефесу, де організували свою домашню церкву.

День матері 2021

Святкування Дня Матері в Україні у 2021 році відбулося 9 травня. Церква "Воскресіння" також не забула про це чудове та ніжне свято. Дітки з недільної школи щиро та зворушливо вітали своїх матусь, а пастор церкви Олег Бешта сказав для присутніх актуальну настановчу проповідь про правильні стосунки між матерями та дітьми.

(Івана 19:25-26) Ісус Христос, навіть будучи розіп'ятим на хресті, думав про Свою мати. Він доручив її Іванові, сказавши, що відтепер це має бути її син. В такі страшні моменти життя, перед лицем смерті Ісус думав про майбутнє матері. Якщо ми так само поважатимемо своїх батьків, Бог буде благословляти нас у житті.

(Прип. 6:20, 10:1, 30:17) Матерів не вибирають, їх дає Бог. Ми повинні любити їх такими, які вони є. Не відкидайте настанов своїх матерів. Слухняні діти радують батьків, тож радуйте, не робіть їм боляче. Не нарікайте на них, не смійтеся, не ображайте. Це стане вашим захистом у житті.

Пасха 2021

2 травня церква "Воскресіння" радісно святкувала Пасху – одне з найвеличніших і найважливіших християнських свят у світі. Пастор церкви Олег Бешта звернувся до присутніх зі словом, яке розкриває глибину змісту цього свята, дає радість з приводу перемоги Божого Сина над смертю.

Згадаємо книгу Виходу ізраїльського народу з єгипетської неволі. Саме та Пасха вважається прообразом Пасхи, яку ми святкуємо зараз. Саме слово "пасха" означає "оминути”. Фараон довго не хотів відпускати Ізраїлю, через що Бог послав на Єгипет десять кар. І останньою з них була смерть усього живого первородного. Господь попередив Мойсея, що та ніч буде особливою. Незадовго до неї кожна ізраїльська сім'я мала взяти агнця і принести його додому. Агнець мав жити деякий час у хаті. Він бігав, грався, його годували, а тоді брали цю тваринку і при всіх батько родини зарізав її. Потім кров` ягняти мастили одвірки, і коли вночі ангел смерті йшов через Єгипет, написано: "обминув ті будинки". Там вжито слово "песах" – пасха. (1 Кор. 5:7) Тому апостол Павло каже, що "Господь Ісус є нашою пасхою", бо місце, де присутня кров Ісуса-Агнця, оминає смерть. Відбувається заміна – наслідки гріха, які ми мали понести, Ісус взяв на Себе. Тому Христос помер не просто за нас, а й замість нас. Пасха – це замісна жертва.

Сторінки