Події церкви

Сестринський табір

З 23 по 27 квітня сестри церкви "Воскресіння" їздили до молитовно-оздоровчого центру "Фавор" м.Радомишль у сестринський табір. Тема табору називалася "Жінка у церкві". Три дні вивчення присвячувалися таким підтемам:

1. Характер жінки у повсякденному житті.

2. Поведінка жінки у церкві.

3. Відповідальність жінки у суспільстві.

Окрім спільного вивчення Писання, дослідження і обговорення цих питань на малих підгрупах, сестри отримали чудову нагоду поспілкуватися, краще пізнати одне одного, погуляти мальовничими стежками, насолодитися прекрасними краєвидами лісового озера. Ввечері усі бажаючі мали змогу відвідати сучасний spa-комплекс з басейном, сауною та джакузі. В цілому це був прекрасний час для роздумів та відпочинку. Хочеться вірити, що ні одна сестра не повернулася додому без певної відповіді та настанови від Бога на її майбутнє життя у Христі.  

Пасха наша – Христос, за нас у жертву принесений

16 квітня церква Євангельських християн-баптистів "Воскресіння" м. Рівне зібралася на святкове богослужіння на честь найважливішого для кожного християнина свята – Пасхи. Всі присутні однодушно раділи Господньому воскресінню, вітаючи одне одного словами: "Христос воскрес!" В такий день особливо відчувається радість за те, що ми живі, здорові та спасенні, пісні хвали звучать особливо щиро та проникливо, дитячі виступи недільної школи зворушують до глибини, проповіді сягають самих тонких струн серця, а все навкруг проникнуте відчуттям подяки за жертву нашого Спасителя.

Пастор церкви Олег Бешта, бажаючи розкрити перед присутніми істинний зміст цього прекрасного свята, сказав гарне слово про те, що таке Пасха, як її правильно розуміти та святкувати.

Сімейна зустріч

14 лютого подружні пари церкви "Воскресіння" мали чудову нагоду зібратися разом для цікавого сімейного спілкування. Подружжя зустрілися за гарно накритими "солодкими" столами, брали участь у веселих конкурсах, слухали настановне слово від пастора церкви Олега Бешти про те, як зберегти у шлюбі любов. 

Ми як християни повинні розуміти, що наш шлюб завжди під загрозою. Чому? Тому що починаючи ще з едемського саду, від Адама і Єви, диявол цілеспрямовано б’є у сім’ю. Шлюб був створений Богом для того, щоб нас благословити, але після гріхопадіння Бог змушений нас дисциплінувати, зціляти, а вже потім благословляти

Молитва над дітьми

12 лютого батьки дітей, які нещодавно народилися у церкві "Воскресіння", принесли своїх діток до церкви для здійснення молитви. Пастор церкви олег Бешта сказав подружжям деякі слова настанови:

Виховання дітей – це не відповідальність пастора чи недільної школи, бабусь чи дідусів, або однієї тільки мами. Виховання дітей – це відповідальність обох батьків.

(Пс. 126:1-5) Якщо Господь не будує будинок, дарма будується він. Якщо Господь не захищає місто, його дарма охороняють. Без Бога все марно, тому важливо, щоб Він був у наших сім'ях. Далі у псалмі говориться, що плід утроби – це нагорода від Господа. Бог дає дітей для певної мети. Ми повинні її зрозуміти і побачити, не робити з дітей ідолів, а дати їм виконати призначення, задумане для них Богом. Писання говорить також, що сини – це стріли. Стрілу треба підготувати, направити в потрібну сторону і випустити. Як підготувати дітей? Навчити їх розпізнавати гріх, уникати його. Попередьте їх про небезпеку гріха, розкажіть, чим це закінчується. Впливайте на дітей особистим прикладом. Виправляйте їх, карайте, навчайте, трудіться над їхніми серцями. Бог дає дітей не просто так, а щоб вони були здатні на добрі діла.

Різдво Христове

7 січня відбулося урочисте богослужіння на честь одного з найважливіших для кожного християнина свят – Різдва Христового. Пастор церви Олег Бешта виголосив проповідь на тему: Як ми реагуємо на Різдво?

Як ми сьогодні реагуємо на Різдво Христове? Практика показує, що як ми до цього ставимося, як святкуємо цю подію, так і живемо. Давайте разом розглянемо деякі приклади з Біблії про те, як різні люди реагували на народження Христа:

Новий рік - 2017

Новорічну ніч церква "Воскресіння" зустріла, як завжди, майже у повному складі на колінах у молитві. Пастор церкви Олег Бешта висловив присутнім три побажання у новому році про те, щоб наша віра:

1. Дивувала Христа. (Матв. 8:5-13) Ісус здивувався вірі римського сотника, бо не знайшов подібної серед свого народу. Уявіть, невіруюча людина здивувала своєю вірою Христа! Ісус був дуже уважним до людей, бо сказав, що раніше не бачив такої віри, тобто Він добре бачить віру кожної людини. Сотник думав про свого підлеглого. А коли ти останній раз думав про своїх близьких та друзів і говорив їм про Христа щиро і наполегливо? Ісуса можна здивувати своїм хорошим відношенням до людей. Його дивує віра, основана на допомозі, переживанні та вболіванні за ближніх.

День Біблії

30 жовтня у церкві "Воскресіння" відзначалося одне з християнських свят - День Біблії, яке дає нам розуміння цінності Книги Книг у нашому житті. З грецької мови слово "бібліа" перекладається як "збірка книг". Вона поділяється на Старий і Новий заповіти, які складають 66 книг: 39 книг Старого і 27 книг Нового заповіту. Біблія писалась на протязі 1600 років: з 1500 року до Різдва Христового по 1 століття після Різдва. По часу написання це найдовша книга у світі. Вона писалася на протязі 60 поколінь 40 різними авторами, які жили у різні часи, мали різне соціальне положення, освіту і культурні традиції. Біблія писалася у різних місцях, різних емоційних станах і настроях. Вона написана на 3-х мовах та писалася на 3-х континентах. Маса людей загинула за те, щоб донести її до нас. Біблія є найбільш переслідуваною книгою у світі. Щоденний її тираж складає біля 33 000 екземплярів. Вона перекладена на 2300 мов, причому без різночитань, викликаних перекладом.

День подяки

9 жовтня у церкві «Воскресіння» відбулося Свято жнив, коли кожен віруючий може і повинен принести Господу подяку за все, що Він робить для нас. Пустоту душі не можна заповнити нічим, крім Бога, і ніяке багатство не допоможе людині стати щасливою. Ми повинні розуміти, що за всім стоїть Бог, віддавати Йому належне та знаходитися у Його пізнанні. 

(1 Сол. 5:18) Вдячність – це воля Божа про нас у Христі Ісусі. Як нам навчитися бути вдячними Богові завжди?

(Дії 17:24-25) Бог є Творцем всього, у тому числі людини. Все, що в нас є хорошого, це творіння Боже, все погане – наше власне. Сьогодні ми не просто приходимо до церкви і змінюємося на краще, ні, це – Божа робота. Він працює з нами і преображає нас. Самостійно ми на це не здатні. Бог дає нам для життя усе – знання, вміння, таланти, здібності. Дає духовні дари і можливість служити, дає труднощі і випробування для вироблення характеру. Допускає незручності, щоб вчилися цінувати те, що маємо. Допускає конфлікти між людьми і з самими собою, щоб вчилися себе поводити самі, а потім могли навчити інших.

Сімейна зустріч

27 вересня подружні пари церкви "Воскресіння" зібралися на загальну сімейну зустріч для того, щоб обновитися у тому, якими повинні бути шлюб та сім’я у біблійному розумінні, обговорити питання стосунків міжчоловіком і жінкою. Пастор церкви Олег Бешта приготував для сімей корисне слово напоумлення та настанови про те, як повинна жити християнська сім’я.

Благословення дітей

(Матв. 19:13-15) Напередодні нового навчального року в церкві "Воскресіння" була проведена молитва над дітьми, які мають іти до садочків, шкіл та інших навчальних закладів. Батьки привели своїх дітей перед лице Господнє, щоб отримати від Нього благословення. Перед молитвою присутні слухали Слово Боже і роздумували над ним. Всі розважали над тим, що Бог хоче, щоб Його народ спасався, виконуючи заповіді. У свій час Бог вивів народ з Єгипту з великими чудесами та знаменнями. Всі бачили і знали це. Наступний рід вже не бачив, але знав про ці події від батьків. Наступне покоління взагалі мало що знало. Наш обов'язок – пізнавати Бога і передавати знання про Нього своїм дітям. Відповідальність батьків – знати Бога самим, щоб було що передати нащадкам. Нехай Господь благословить нас, як батьків, навчати дітей страху і напоумленню Господню!  

Сторінки