Події церкви

День Батька

(Еф. 6:4) "А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому!"

(Бут. 18:18-19) "Бо Авраам справді стане народом великим та дужим, і в ньому поблагословляться всі народи землі! Бо вибрав Я його, щоб він наказав синам своїм і домові своєму по собі. І будуть вони дотримуватися дороги Господньої, щоб чинити справедливість та право…"

(Повт. Закону. 4:9) "Тільки стережися, і дуже пильнуй свою душу, щоб не забув ти тих речей, що бачили очі твої, і щоб вони не повиходили з серця твого по всі дні життя твого, а ти подаси їх до відома синам твоїм та синам твоїх синів"

(Прип. 19:18) "Картай свого сина, коли є надія навчити…"

(Прип. 29:17) "Карай сина свого й він тебе заспокоїть, і приємнощі дасть для твоєї душі"

З цих уривків Писання стає зрозуміло, що Батько – це положення. І це положення накладає на батьків відповідальність виховувати і навчати. Навчання – це зрощування, направлення дітей на зростання у зрілості, дисципліна, коректування, покарання. Напоумлення – це будь-яке слово викриття чи підбадьорення, яке призводить до правильної поведінки дітей, несе в собі звернення до їхньої совісті, розуму та волі.

Діти нібито мовчки говорять: Тато, допоможи мені побачити Бога! Відсутній батько складає образ відсутнього Бога! Нервовий батько складає образ нервового Бога! Батько, що все дозволяє, складає образ Бога, що все дозволяє. Батько, який нехтує дітьми, складає образ нехтуючого Бога… Тому батьки мають величезну відповідальність, бо впливають не тільки на своїх дітей, а й на наступні покоління.

День матері

(Бут. 3:1-6) Колись Єва стала матір'ю усіх живущих на землі людей. Її вчинок у Едемському саду вплинув не тільки на майбутнє її дітей, а на подальшу долю усієї землі та людства. Чому Каїн убив Авеля? Бо майбутня мати Єва не виконала свого призначення, послухала не того, що сказав Бог, а того, що сказав лукавий. Приклад Єви говорить про те, що для кожної матері важливо слухати Бога та виконувати Його Слово. Якщо вона це робитиме, то майбутнє дітей має бути щасливим.

(Бут. 25:20-23) Ревекка повинна була сказати Ісаку про те, що Бог відкрив їй, що головним повинен бути Яків, але вона не зробила цього. Мати хитрощами роз'єднала синів, в сім'ї не було довіри. Історія родини Ісака та Ревекки – застереження матерям не влаштовувати життя дітей хитрощами, брехнею та лукавством.

(1 Сам. 1:1-28) Анна дала обітницю Богові, що коли Він дасть їй дитину, то вона віддасть її Йому на служіння. Бог почув і дав їй сина Самуїла. Самуїл був вірним і слухняним, бо Анна з дитинства вкладала істину йому у серце.

Святкування Пасхи 2019

Сьогодні ми, церква "Воскресіння", святкуємо Пасху. Тож давайте нагадаємо для себе, як для церкви, відповіді на деякі запитання. Для чого, для кого приходив Христос? Для чого воскрес? Що важливо Йому сьогодні? Пасха має дуже глибокий зміст…

Коли тогочасне духовенство досягло своєї мети – смерті Ісуса, для них настала ще гірша ситуація. По-людськи в день страти все мало закінчитися, проте по-Божому це був лише початок. Христос воскрес, і радісна звістка про Його воскресіння поширилася на весь світ. Ще більше слави і чуда! Він вирішив питання вічності, спасіння, праведного життя для кожного, хто всім серцем прийме Його. Все, що відбулося, від початку було частиною Божого плану спасіння людства.

(Марка 16:9-14) Марія Магдалина перша побачила воскресіння Ісуса Христа. Свого часу Він вигнав з неї сім демонів, і потім явився їй, першій. Не фарисеям, не законникам, а їй, спасенній грішниці. Бог не дивиться на обличчя, коли людина щиро хоче отримати спасіння.

Святкування 10-річчя церкви "Воскресіння"

08 березня 2009 року відбулося перше богослужіння рівненської церкви "Воскресіння". 

Через 10 років, в неділю 10 березня 2019 року церква "Воскресіння" відзначила прекрасну дату – 10-річчя з часів її заснування. Урочисте богослужіння відбулося в Міському палаці культури "Текстильник" та налічувало велику кількість гостей, які прибули з різних куточків України, щоб розділити з церквою це чудове благословенне свято. Присутні прославляли Бога за те, що Він створив на землі Церкву, за те, що Він робить у ній та через неї. Господь славився через свідоцтва людей, молитви, проповіді, пісні прославлення і хвали, відеоролики, виступи підлітків та недільної школи, щирі привітання й побажання, приємне спілкування. Наприкінці святкового дійства гостей чекав приготовлений сестрами церкви грандіозний обід, де кожен бажаючий міг цікаво провести час одне з одним за смачними стравами та чашкою чаю або кави.

Весь цей радісний день церква перебувала у єдності, молитві подяки, проповіді Євангелія через спілкування та приклад свого зміненого життя, тобто у тому, заради чого Христос створив на землі Свою Церкву. Слава Йому за це!  

 

Зимовий підлітковий табір 2019

Церква повинна займатися майбутнім поколінням. Якщо вона не робитиме цього – в неї не буде майбутнього, тому відповідальністю церкви є допомога підліткам знайти себе у церкві, суспільстві та житті.

З 4 по 8 січня у с. Жденієво Закарпатської області проходив зимовий підлітковий табір церкви "Воскресіння".  Тема табору називалася: "Хто такий Ісус?", і розглядалася по курсу підручника "Переживаючи дотик Ісуса". Підлітки роздумували над першими 6-ма розділами Євангелія від Марка, на сторінках якого бачили людей, які приходили до Ісуса, щоб відчути на собі дотик Спасителя. Це були відкинуті суспільством особистості, життєві проблеми яких вважалися безнадійними, проте кожного разу Ісус дивився на них із співчуттям і відповідав на їхні потреби, даючи нам приклад, як ставитися одне до одного та ближніх, які перебувають у відчаї та гріху.

Сподіваємося на те, що Боже Слово, яке діти почули в таборі, буде змінювати їх до кращого, щоб вони самі захотіли шукати Ісуса та відчути Його дотик особисто у своєму житті.

В таборі було багато спілкування, ігор, цікавий квест, катання на лижах, санчатах, не обійшлося і без традиційної гри "таємний друг", яка мотивує дітей робити добрі справи для інших. Це був прекрасний час! По приїзді додому батьки відгукувалися про те, що дитина приїхала захопленою, щасливою, з масою позитивних вражень від поїздки, друзів, атмосфери та сумом від того, що табір так швидко пролетів і закінчився.  

Дякуємо нашому Богові за те, що довірив можливість духовно вкладати в майбутнє покоління!

 

Сімейний табір 2019

2019 рік у церкві "Воскресіння" почався з гарної події: з 7 по 11 січня Бог дав змогу провести сімейний табір. Подружні пари отримали можливість залишити свої справи і мирську суєту та поринути у вивчення Божого Слова по курсу "Переживаючи дотик Ісуса", роздумувати над тим, в якому стані перебувають їхні сім’ї, що і яким чином потрібно змінити, які рішення необхідно прийняти та розпочати втілювати вже сьогодні.

Мета табору: дозволити Божому Слову торкнутися ґрунту людських сердець, зробити його добрим ґрунтом, здатним приносити рясний плід у житті. Біблія показує нам дві сім'ї: Адама з Євою, через яких народився гріх, та Йосипа з Марією, через яких народилося вирішення гріха. На яку з цих сімей схожа ваша сім’я? З якої ви берете приклад? Ось питання, якими задавалися подружжя у таборі. Бог завжди хоче торкнутися людини Своїм Словом, і ті, хто шукає доторку Ісуса, отримують зцілення та укріплення у вірі.

Найкращий час – це час, проведений з сім'єю. На протязі 5-ти днів подружні пари разом вивчали Боже Слово, молилися, роздумували, гуляли та спілкувалися. Все це є прекрасною практикою близьких стосунків у сім’ї, яка дає надію на майбутні плоди праведного сімейного життя.  

Це був прекрасний час спілкування з Христом та дорогими серцю людьми, час молитви за майбутнє наших сімей. Слава Богу за це!

 

 

Різдво Христове 2019

(Матв. 1:18-25, 2:1-14) Різдво – це свято Нового Заповіту. Бог через всіх пророків говорив людям про прихід Спасителя. Небесний цар народився на землю через простих, вірних Богові, праведних людей. Перед весіллям Йосип дізнався, що Марія вагітна, злякався, і хотів відпустити, щоб її не побили камінням. Навіть праведна людина може боятися, тому йому явився ангел, щоб заспокоїти, підбадьорити і пояснити, що ця ситуація від Бога. Тоді Йосип прийняв свою дружину. Марія також була праведною молодою дівчиною. Незважаючи на те, що завагітніла, не знавши чоловіка, вона змирилася, повірила Божому Слову, і сказала дуже важливі слова: нехай буде по волі Господній. Так і сталося: по волі Господа Спаситель дійсно прийшов на грішну землю спасти нас від наших гріхів.   

Завдяки численним пророцтвам старозавітні віруючі навіть у віддалених від Іудеї країнах знали про майбутнє народження Небесного Царя, і, коли настав час, послали зі сходу мудреців, щоб вклонитися Дитині. Вони принесли маленькому Ісусу дари: золото, ладан та смирну.

Новий рік 2019

У новорічну ніч за годину до півночі церква "Воскресіння" традиційно зібралася разом для того, щоб нагадати та проаналізувати те, як був прожитий попередній 2018 рік, а також подумати та помолитися про те, як прожити наступний 2019. Між цими двома цифрами пролягає реальне життя, і дуже важливо, як ми його проживаємо: по Божому, по Біблії, по совісті? Церква "Воскресіння" щиро, від усього серця дякувала Богові за плідно прожитий 2018 рік і просила, щоб Він дав сили та мудрості прожити наступний якісніше та краще. Церква просила освячення і плідності у Божій справі та місії на землі, навіть якщо їй буде нелегко.  

Народ Божий, давайте будемо вдячними Богові за все, шукати у Христі мудрості, хоробрості говорити про Нього, мира у серці, терпіння у труднощах, сили жити по істині, любові до ближніх, а все інше докладеться!

З Новим 2019 роком!

 

Братерський табір 2018

З 9 по 13 грудня церква "Воскресіння" провела чоловічий табір на базі відпочинку в с. Волошки. В таборі перебувало біля 40 братів, які поїхали туди для перебування у Божому Слові, спілкування та молитви. На протязі 4-х днів на основі посібника братами вивчалася важлива для нашого сьогодення тема: "Звільнення від страху". Це питання є актуальним для кожної людини, і особливо важливим воно стає для чоловіків, які несуть відповідальність за свої сім’ї. Під час перебування у таборі брати роздумували над тим, як бути хоробрими і перемагати свої страхи для того, щоб жити по-справжньому, а не мучитися, будучи християнами!

В кінці табору учасники схвально відгукувалися про проведений час: сподобалося Слово, спілкування, молитва, оновлення Духом, укріплення, аналіз життя та прийняття нових рішень у Христі. Дякуємо Богові за чудовий, недарма проведений, благословенний час!

День Біблії 2018

Авторитет є важливим будівельним блоком, з якого будується наш світогляд. Авторитети направляють нас на життєвих шляхах, і результати, до яких ми приходимо, часто залежать від нашого вибору. Отже, правильний вибір авторитетів є однією з тих речей, які визначають наше майбутнє. На жаль, сьогодні люди рідко користуються авторитетом Біблії – Живого Слова, залишеного нам Самим Богом. Всі біди в житті людей відбуваються по причині відсутності знання Божого Слова. Буває так, що Писання не є значимим навіть для тих, хто називає себе церквою та християнами. Тому ми повинні усвідомлювати, що коли для церкви Писання не є авторитетом – це не є церквою, якщо для християн Писання не є авторитетом – це не є християни. Проаналізуйте, хто сьогодні є авторитетом у вашому житті?

(Одкр. 22:18-19) Трапляється, люди користуються Божим Словом, жонглюючи та перекручуючи його на свою користь. Проте книга Одкровення говорить нам, що коли ми будемо щось додавати чи віднімати від Писання, то будемо покарані Богом.

(1 Тим. 4:16, 2 Тим. 3:14-17) Сьогодні читачі Божого Слова мають привілей розуміти, про що там йдеться, і користуватися цим. Тому в будь-які часи нашого життя Писання повинно бути основним. Апостол Павло говорив Тимофію, щоб той вникав у Боже Слово, бо це є впливом на нашу душу, спасінням. Ми так само повинні вникати у Божі слова, перебувати у тому, чому навчені, що може нас умудрити, і жити так, як читаємо.

Сторінки