Події церкви

Що таке учнівство в церкві і чому воно потрібне?

Останніми словами Христа на землі до учнів були наступні: "Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь" (Матвія 28:19-20). Пізніше ця настанова була названа Великим Дорученням та покладена в основу місії церкви на землі - нести Благу Вість тим, хто ще її не знає. Це велика відповідальність і цінність для Церкви.

(Івана 8:31-32) "… Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!

Церкві "Воскресіння" - 12 років

Матвія 16:18 "І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її."

Матвія 28: 18-20 "А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!"

 

12 років тому, 8 березня 2009 року відбулося перше богослужіння церкви "Воскресіння" м. Рівне. І ось ці 12 років пролетіли, як дванадцять днів! З того часу церква виросла, через неї пройшла велика кількість людей. Багато хто з них пішли робити те, чому були навчені – нести Євангеліє тим, хто цього потребує. Сьогодні церква "Воскресіння" розвивається далі, проповідуючи Боже Слово, звершуючи Христову місію на землі, здійснюючи служіння людям, місту та країні. Слава за це нашому Господу і подяка материнській церкві "Благодать" м. Рівне.

7 березня церква "Воскресіння" святкувала своє 12-річчя, згадуючи шлях, яким її вів Господь всі ці роки. На свято завітали численні друзі та гості з інших церков як нашого міста, так і з інших міст України. В цей день лунало особливо багато пісень прославлення Господа та численних привітань.

Зимовий підлітковий табір 2021

З 22 по 27 лютого у Карпатському селищі Верховина відбувся молодіжний підлітковий табір церкви "Воскресіння". Цього року тема табору називалася: Знай, Хто твій Бог! Тема вивчалася на основі підручника "Розуміючи смерть і воскресіння Ісуса" і розглядалася окремими підтемами на протязі 5 днів:

1 день – Як прийти до Бога

  • оцінити, Хто такий для тебе Ісус
  • приготувати для Нього своє серце
  • прийняти Його волю .

2 день – Послух Божому Слову

Якщо ми дійсно знаємо Свого Бога, це буде видно в нашій слухняності

  • послух батькам
  • послух Божому Слову
  • послух в молитві.

Сімейна зустріч

14 лютого всі подружні пари церкви "Воскресіння" зібралися на святкову сімейну зустріч. Це був як завжди дуже радісний час прославлення Бога, веселих конкурсів, смачного частування та дружнього спілкування. Проте головною частиною вечора для сімей було настановче слово пастора церкви Олега Бешти про інтимні відносини в шлюбі. Це дійсно важлива тема, тому що на сьогоднішній день в церквах багато говориться про проблеми блуду, а про правильні статеві стосунки – ні.  І це в той час, коли інтимні відносини є одним з проявів любові у шлюбі.

(Бут. 1:28) "І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю…"

(Бут. 2:24-25) "Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом. І були вони нагі обоє, Адам та жінка його, і вони не соромились."

Як ми бачимо, Бог створив інтимні відносини з метою насолоди, задоволення та продовження роду. Проте якщо користуватися сексом неправильно – це і буде блуд. Блуд – це крадений секс! Сексуальний гріх є надзвичайно небезпечним для сімей і вимагає серйозної боротьби з ним.

(1 Сол. 4:3-5) "Бо це воля Божа, освячення ваше: щоб ви береглись від розпусти, щоб кожен із вас умів тримати начиння своє в святості й честі, а не в пристрасній похоті, як і погани, що Бога не знають."

В кожного з нас є гріховна природа, але послух Божому Слову допомагає нам зберігати себе.

Сімейний табір 2021

З 11 по 14 січня сімейні пари церкви "Воскресіння" перебували у молитовно-оздоровчому центрі "Фавор"у мальовничому містечку Радомишль. Бог дав унікальну можливість для сімей побути разом, насолодитися спілкуванням одне з одним та з іншими сім'ями, погуляти на чудовій природі зимового соснового лісу та лісового озера, і найголовніше: роздумувати та брати істини з Божого Слова, яке Господь залишив для побудови правильних подружніх відносин між чоловіком та дружиною.    

Кожний день табору був присвячений дослідженню певної теми.

1 день: Служіння в сім`ї. Місія сім`ї на землі.

Книга Буття 1-3 розділи. Для чого Бог створив сім'ю? Чому сім'я отримала поразку? Що робити, щоб не розбити сім`ю? Бог дав нам завдання берегти сім`ю і займатися нею. Для цього Він залишив заповіді і провів межі, на яких ми повинні твердо стояти. Нам необхідно:

1. Приймати одне одного такими, якими ми є, як особистості, фізично, духовно, матеріально.

2. Відліпитися, залишити батьків і жити своєю сім'єю. Допомагати одне одному залишити все, що було до шлюбу, і разом будувати нове.

3. Служити одне одному та удвох для інших.  Бог дав чоловікові помічницю і дивиться на те, як сім`я виконує те, що Він їй довірив. Для служіння нам потрібно поєднатися,  стати одним цілим, мати все спільне (інтимно і матеріально).

Новий рік 2021

Новий 2021 рік церква "Воскресіння" зустріла традиційно на колінах у молитві перед Богом. Святкове зібрання розпочалося на годину раніше. Під час нього пастор церкви Олег Бешта у своєму слові підвів підсумки минулого року та сказав слова настанови до присутніх:

Щоб попередній рік не пройшов впусту, його треба проаналізувати. Навіть зараз на це ще є час. Є час сказати: "Господи, прости…" На це треба не більше 3-х секунд. Але потім треба виправитися. Бог, коли творив землю, говорив: добре. Отак можемо сказати і ми, а можемо сказати: можна було краще.

Ісус Христос колись сказав: "Звершилось", бо Він до кінця, в повноті виконав те, що доручив Йому Батько. Апостол Павло так само сказав: добрим подвигом я змагався. Він зробив те, що доручив Бог і мав явний результат. Але для цього потрібно знати, чого саме хоче Господь. Треба знати своє призначення. Бог має для нас глобальні цілі.  

Ми можемо самі робити висновки по своєму життю, а може висновки зробити Бог, як Він це зробив колись царю Валтасару, зваживши його вчинки і знайшовши царя надто легким. Це дійсно страшно, коли Бог оцінює і знаходить чиєсь життя надто легким. Краще вчасно зважувати свої вчинки самому та виправлятися, бо коли ми не виправляємо свої шляхи, їх виправляє Бог.

Давайте разом подумаємо, що ми зробили чи не зробили, чого досягли чи не досягли у цьому році.

Різдво 2020

25 грудня 2020 церква "Воскресіння" святкувала прекрасне християнське свято – день народження нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа. Це був дуже яскравий день: діти з недільної школи влаштували дорослим цілу виставу з гарними піснями та віршами, змістовною сценкою та відеороликом, в яких поділилися своїм розумінням та щирою дитячою радістю від приходу на землю Месії. Не дивно, що в цей день лунало особливо багато пісень слави, радості та хвали, адже нам народився Спаситель: співоча група, молодь церкви, реабілітаційний центр – всі долучилися до прославлення Бога. В кінці святкування всі присутні перейшли до "кафе" церкви "Воскресіння", де наші брати та сестри пригощали всіх гостей справжнім смачним узбецьким пловом та різними солодощами.

Головною ж частиною дійства була частина духовна, коли через проповідь Божого Слова ми мали змогу нагадати собі, Хто саме і для чого народився колись на цій землі та тепер у наших серцях.

(Івана 1:1-5) Слово - початок вічності, де Ісус завжди перебував. Іван говорить нам, що народився Той, Хто був від початку. Христос - первенець усього, Бог, Який був завжди. Його главенство - над усім. Він Творець, Який керує Своїм творінням. Все стоїть на Ньому. Це - головна особистість Всесвіту. Перший з перших, джерело життя, як фізичного, так і духовного. І ось Він народився в хліві, щоб бути доступним кожному з людей. Ісус прийшов зруйнувати справи диявола, бо сама людина звільнитися не може. Життя Христа є світлом для людей. Він прийшов їх простити і навчити жити. Яка відповідальність тих, хто прийняв Христа? Сам Бог первородний хоче бути головним у їхньому житті, це означає, що діти Божі повинні нести Його світло іншим людям.

Піст. Що про нього говорить Біблія?

Мабуть, найперше, про що ви подумали, прочитавши слово ПІСТ, це про відмову від їжі. Так склалося історично. Та це не основне у цьому процесі. І справді, Біблія багато говорить про утримання від їжі під час посту, але ціль цього інша. У будь-якій дії християнина метою повинен бути Бог, Його пізнання та наближення до Нього. Усе інше - лише способи, як це зробити. Так само і утримання від їжі. Просто їжа - це те, що нам, людям, життєво необхідне та таке, що може викликати задоволення і певну залежність, тому і відмовитися від неї, хай навіть тимчасово, тяжко та так важливо, бо вимагає зусиль. Але поститися можна не лише їжею, про це говориться в 1 Посланні до Коринтян 7:1-5.

Матвія 6:16-18 Отже, піст - це один із шляхів відсторонити себе від світу та його спокус і сконцентруватися на Бозі. Піст обов’язково обмежений у часі, але це не “дієтичний засіб”, не покарання для тіла, не спосіб заявити про свою духовність чи “вміння” бути християнином. 

Церква “Воскресіння” щоквартально бере піст, щоб перебувати в молитві та наблизитися до Господа. Ви також можете приєднатися з 21 по 24 грудня щодня до загального зібрання на 19-00 та з 7-00 до 8-00 до зустрічі для чоловіків.

 

День Подяки 2020

11 жовтня у церкві "Воскресіння" відбулося дві дуже гарних події: церква святкувала День Подяки нашому Господу Ісусу Христу та День пастора! Це було справжнє свято: з піснями хвали, свідоцтвами, благословіннями, висловленнями вдячності Богові, вітаннями пастора, роздумами над Божим Словом, смачним частуванням узбецьким пловом і спілкуванням!

Пастор церкви Олег Бешта сказав до церкви слово, яке дало присутнім тему для роздумів про вдячність Христу за Його великі діла у нашому житті.

(Луки 17:12-19) Спасителя благало про зцілення десять хворих на проказу. Ісус не зцілив їх тієї ж миті, а послав до священиків, які на той час мали владу у юдейському суспільстві засвідчувати стан здоров'я людини. Христос відправив їх до священнослужителів, як уже здорових.

Церкві «Воскресіння» - 11 років

8 березня 2020 рівненській церкві ЄХБ «Воскресіння» виповнилося 11 років. В цей день вся церква зібралася разом, щоб відзначити цю дату та прославити Господа за можливість виконувати Його місію на землі. Були запрошені численні родичі та знайомі. На протязі святкового зібрання ті, хто в свій час пішли на організацію нової тоді церкви «Воскресіння», згадували про історію її створення та організації, про весь дивовижний шлях, яким їх проводив і досі проводить Господь. За 11 років церква виросла, для Бога було врятовано багато душ, багато людей долучилося до служіння. Брати, які служили у церкві «Воскресіння» від її початку, сказали до громади слова настанови та побажань:

Сторінки