Спасіння через пізнання Бога

Сьогодні вважається, що знання дають людині все: роботу, гроші, авторитет тощо. Саме дороге, що є сьогодні у світі – це інформація. Хто володіє нею, володіє усім. Умовно знання поділяються на дві категорії: поверхневі та заглиблені. Якщо подивитися у Біблію, ми теж побачимо дві категорії знань про Бога. Перша – знайомство з Ним, а друга – безпосереднє Його переживання. Часто ми задовольняємося тим станом, в якому перебуваємо на початку християнського життя, не намагаючись іти далі, не прагнучи глибшого пізнання Христа в той час як глибокі відносини можуть дати великий плід. Давайте разом подивимось, який вплив це має на нас сьогодні.

(2 Петра 1:1-11) Пізнання Бога спасає нас. Ми бачимо, що маємо все необхідне для життя та побожності саме у цьому пізнанні. Це ніби познайомитись та прийняти Божу дружбу. Він кличе нас для того, щоб ми жили свято, в наш розум приходить знання про те, що ми потребуємо спасіння. Проте Ісус простягнув нам руку допомоги вже дуже давно. Він зробив це ще 2000 років назад, коли пішов на хрест Голгофи, помер і воскрес за кожного з нас…

(Івана 8:31-32) Як ти сьогодні приймаєш істину про те, що ти грішник і йдеш до пекла, що без Бога ти не отримаєш спасіння? На жаль, часто ми відвертаємося від жертви Ісуса, вважаючи, що це потрібно комусь іншому, але не нам, що ми ще не такі погані. Ми можемо свідомо відкидати дружбу з Богом, але ходити до церкви, слухати проповіді, не маючи відносин з Ним. І це при тому, що ми вже знаємо: Ісус помер за нас!!! То як же отримати спасіння і пізнання? Не варто зупинятися на звичайному відвідуванні зібрань, де нам стає легше в атмосфері поклоніння. Нам потрібно щиро увірувати і пізнати правду, а вона перебуває у істині Слова Божого.

(Євр. 10:26-31) Для християнина існує небезпека не робити того, чого вчить Христос або взагалі свідомо грішити. Тоді гріх починає розривати людину зсередини: вона відкидає Божі принципи, стає противником, зневажає кров Божого Сина. Кров Христа діє на протязі всього життя людства. Не можна робити її даремною. Бог не буде терпіти того, що Його Син віддав Своє життя марно. Така людина отримає від Бога кару, і як страшно впасти в руки Бога живого! Тож передивіться, у яких сферах свого життя ви не даєте крові Христа очистити вас, не вважайте це за іграшки, не відкидайте істину, і це спасе вас від гріха.

(2 Петра 1:4-8) Пізнання Бога змінює наш характер та допомагає жити свято. Завдяки цьому ми можемо втікати від пожадливостей світу, відмовлятися від того, чого жадали раніше. Ми виростаємо в характері через розглядання та дослідження Бога, Якого пізнали і з Яким подружилися. Ми стаємо віруючими і нам потрібно показати у вірі новий характер, проявити його найкращі риси. Пізнання і вивчення Бога дають також впевненість і чіткість. Тепер ви точно знаєте, чого хочете від Бога, чого хоче Він, від чого потрібно відмовитися, аби отримати праведність, що потрібно для духовного росту, на якому місці у церкві вас хоче бачити Бог.  

Коли в нас є ціль жити свято, ми можемо бути переможцями. Пізнання Господа наповнить наше життя вірою з плодами святості, допоможе нам сформуватися у любові один до одного, укріпить братерство і благочестя. Люди бачитимуть між нами любов, а значить, будуть бачити в нас Ісуса і те, що ми є Його учнями.

Найкращий результат життя – це міцний християнський характер, сильний в пізнанні нашого Бога. Тож нехай Бог благословить нас силою Свого пізнання, щоб нам ніколи не спотикатися, любити Господа і бути здатними любити людей!          

(проповідь Леоніда Самофала)