Сімейна зустріч

14 лютого всі подружні пари церкви "Воскресіння" зібралися на святкову сімейну зустріч. Це був як завжди дуже радісний час прославлення Бога, веселих конкурсів, смачного частування та дружнього спілкування. Проте головною частиною вечора для сімей було настановче слово пастора церкви Олега Бешти про інтимні відносини в шлюбі. Це дійсно важлива тема, тому що на сьогоднішній день в церквах багато говориться про проблеми блуду, а про правильні статеві стосунки – ні.  І це в той час, коли інтимні відносини є одним з проявів любові у шлюбі.

(Бут. 1:28) "І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю…"

(Бут. 2:24-25) "Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом. І були вони нагі обоє, Адам та жінка його, і вони не соромились."

Як ми бачимо, Бог створив інтимні відносини з метою насолоди, задоволення та продовження роду. Проте якщо користуватися сексом неправильно – це і буде блуд. Блуд – це крадений секс! Сексуальний гріх є надзвичайно небезпечним для сімей і вимагає серйозної боротьби з ним.

(1 Сол. 4:3-5) "Бо це воля Божа, освячення ваше: щоб ви береглись від розпусти, щоб кожен із вас умів тримати начиння своє в святості й честі, а не в пристрасній похоті, як і погани, що Бога не знають."

В кожного з нас є гріховна природа, але послух Божому Слову допомагає нам зберігати себе. Бог говорить берегтися, вчитися дисциплінувати і контролювати власну хіть та хіть протилежної статі. Приклад: цар Давид не збирався блудити, Самсон також, проте вони не зуміли вберегтися, щоб утриматися від цього.

(Матв. 5:27-29) "Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу. А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм. Коли праве око твоє спокушає тебе, його вибери, і кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєни все тіло твоє було вкинене."

(Євр. 13:4) "Нехай буде в усіх чесний шлюб та ложе непорочне, а блудників та перелюбів судитиме Бог."

Біблійний стандарт простий: 1 чоловік та 1 дружина. Тому не дивіться з бажанням оцінити когось, хто не є вашим чоловіком або дружиною. Блуд всередині себе необхідно умертвляти. Гарними потрібно бути тільки для своїх половин. Біблія закликає нас не спокушатися, тому ми зобов'язані цьому вчитися. Інтимні відносини відображаються в багатьох сферах життя. Діти вчаться серйозному ставленню до цього від батьків, і треба з дитинства навчати, що це дійсно важливо.

(1Кор. 7:1-6) "А про що ви писали мені, то добре було б чоловікові не дотикатися жінки. Але щоб уникнути розпусти, нехай кожен муж має дружину свою, і кожна жінка хай має свого чоловіка. Нехай віддає чоловік своїй дружині потрібну любов, так же само й чоловікові дружина. Дружина не володіє над тілом своїм, але чоловік; так же само й чоловік не володіє над тілом своїм, але дружина. Не ухиляйтесь одне від одного, хіба що дочасно за згодою, щоб бути в пості та молитві, та й сходьтеся знову докупи, щоб вас сатана не спокушував вашим нестриманням." Слово Боже здатне зцілити ваш шлюб через інтимні відносини. Чоловіки повинні віддавати любов, яка належить жінкам, і навпаки. Потреба отримувати задоволення одне від одного – необхідність і право у шлюбі. Тому ці питання між двома половинами мають вирішуватися, ця задача має виконуватися. Завдання чоловіка – задовольнити жінку, завдання жінки – задовольнити чоловіка. І так має бути завжди. В шлюбі повинні бути постійні сексуальні відносини. Пару задовольняє спільність, тому Біблія закликає ставитися одне до одного з розумінням.

 

Запам'ятайте:

Секс - це не головне в житті, і не все будується навколо нього. Це не запорука щасливої сім'ї, не задоволення самого себе і не найвища насолода…

Секс – це Божа ідея і Його дизайн! Це Божий дар і благословення. Це Його повеління, один із засобів служіння, вираження любові своєму чоловікові та дружині! Це утвердження та закріплення уже існуючої духовної та емоційної єдності між ними.

 

Статеві відносини повинні бути:

1. Прославляючими Бога (коли задоволені обидві половини)

2. Святими (без егоїзму)

3. Подружніми (тільки в шлюбі)

4. Сердечними (спільне спілкування, романтика, емоції)

5. Пристрасними (не пасивними)

6. Взаємно узгодженими (розуміння поганого фізичного та духовного самопочуття)

7. Стерильними (чистими духовно і фізично)

8. Тими, що вдосконалюються (в пізнанні одне одного).

Найкращі інтимні відносини можуть бути лише у справжніх віруючих, бо вони розуміють, для чого шлюб був створений Богом, а створений він для того, щоб ми могли насправді стати однією плоттю!