Сімейна зустріч

14 лютого подружні пари церкви "Воскресіння" мали чудову нагоду зібратися разом для цікавого сімейного спілкування. Подружжя зустрілися за гарно накритими "солодкими" столами, брали участь у веселих конкурсах, слухали настановне слово від пастора церкви Олега Бешти про те, як зберегти у шлюбі любов. 

Ми як християни повинні розуміти, що наш шлюб завжди під загрозою. Чому? Тому що починаючи ще з едемського саду, від Адама і Єви, диявол цілеспрямовано б’є у сім’ю. Шлюб був створений Богом для того, щоб нас благословити, але після гріхопадіння Бог змушений нас дисциплінувати, зціляти, а вже потім благословляти.

Шлюб утворюється, коли двоє людей стають одним цілим. З неодруженими людьми Бог працює по одному, а у шлюбі зовсім по-іншому, освячуючи людей одне через одного. В шлюбі треба вчитися: 1) проясняти свій розум, думаючи по-біблійному; 2) розуміти, що йде духовна війна, але з Богом ми можемо перемагати, дисциплінувати та змінювати себе через послух Слову; 3) володіти своїми емоціями, амбіціями, язиком, характером; 4) любити Бога та ближніх.

Як зберігати любов у шлюбі: бути друзями; свідомо переживати кризи; розуміти, що ваша половина не вміє "читати думок"; вміти розмовляти одне з одним; виправляти помилки і гріхи; спочатку мають бути "ми", а потім – "я"; боротися за освячення одне одного; залишатися тими, ким є, перед Богом і одне одним (чоловік несе відповідальність, жінка – його помічниця); уміти відпускати та давати одне одному особистий простір; не опікати занадто, не бути "мамою" для чоловіка і "батьком" для дружини; не намагатися переробити свою половину, для цього є Бог; не демонструвати свої відносини на людях; не ревнувати одне одного; не маніпулювати, краще частіше згадувати, чому ти вибрав саме її, або чому ти пішла саме за ним!