Що таке водне хрещення

Водне хрещення - це об’явлення усьому духовному та фізичному світу про те, що людина заключає завіт з Господом, припиняє служити гріху, стає вірним послідовником Ісуса Христа та присвячує своє життя служінню Йому. Це діяння повинно бути свідомим, добровільним рішенням людини, має відбуватися у дорослому віці з чітким розумінням, з Ким заключається завіт.

Слово "хрещення"  (грецьке - baptizо) означає "занурення, затоплення, зачерпування". Дієслово "хрестити" греки вживали у значенні "набирати воду через занурення однієї посудини в іншу" чи "фарбування шатів". Тобто, наша зіпсута гріховна сутність "топиться", а шати стають білими. Це невидимий фізичними очима процес, проте він є привселюдним свідоцтвом завіту з Богом. Але це - останній етап, якому передує:

1. Прийняття Ісуса своїм Господом і Спасителем (Марка 16:16)

2. Каяття, визнання своєї гріховності перед Богом і людьми (Дії 2:38)

3. Пізнання основних християнських істин (Матвія 28:19-20)

4. Обіцянка служити Богу добрим сумлінням (1 Петра 3:21)

Водне хрещення - це обов'язок кожного християнина, залишений Ісусом Христом на землі. Він показав нам у цьому особистий приклад, охрестившись у Івана Хрестителя. Після того, як християнин прийняв водне хрещення, він повинен виконувати Велике Доручення, залишене нам Ісусом: іти та навчити всі народи, хрестячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа.

І церква Воскресіння виконує цей обов'язок. 30 липня під час літнього церковного табору 13 людей заключили завіт з нашим Господом, обіцяючи все своє життя служити Йому добрим сумлінням!