Що таке учнівство в церкві і чому воно потрібне?

Останніми словами Христа на землі до учнів були наступні: "Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь" (Матвія 28:19-20). Пізніше ця настанова була названа Великим Дорученням та покладена в основу місії церкви на землі - нести Благу Вість тим, хто ще її не знає. Це велика відповідальність і цінність для Церкви.

(Івана 8:31-32) "… Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!"

(Луки 14:25-33) Що потрібно робити учням Христа?

1. Любити Бога.

2. Молитися Богу.

3. Постійно перебувати у Його Слові.

Це процес навчання і зростання у Христі, який ніколи не повинен завершуватися. Завдання церкви - дати таку можливість тим, хто її потребує. Це шлях вірного слідування за Ісусом Христом та постійний процес освячення, який поглиблює наші стосунки з Отцем Небесним, що у свою чергу приводить до правильних стосунків з ближніми. Якщо учнівство - це любов до Бога, то результатом учнівства повинна стати і любов до ближнього, адже це друга заповідь "любити людей", залишена для нас.

Де все це можна побачити на практиці? У малих навчальних групах, на яких вивчається Слово Боже. Церква "Воскресіння" постійно перебуває у навчанні. Щочетверга о 19-00 на домашніх учнівських групах можна не лише знайомитися з Євангелієм, а й перебувати у молитві, вчитися, як на практиці будувати стосунки з оточуючими, та пізнавати через це нашого Господа.