Сестринська зустріч

17 квітня сестри церкви "Воскресіння" зустрілися разом для того, щоб обговорити важливу для кожної християнки тему про повну довіру нашому Господу. Сестра Юля Бешта запропонувала розглянути 5 уривків з Біблії, які допомагають ширше розкрити цю тему:

Матвія 6:33-34

Матвія 14:27

Івана 16:33

Євреям 13:5-6

1 Івана 4:17-18.

Сестри розділилися на 5 груп для спільного обдумування згаданих місць. При роздумах над ними всі мали задати собі 3 запитання в світлі довіри Богові:

1. Про що нам говорить цей текст?

2. До чого він закликає?

3. Як його застосувати у житті?

Крім згаданих, Біблія налічує ще масу подібних уривків, але деякі з них хотілося б нагадати окремо. Наприклад, Матвія 9:20-22 про жінку, яка 12 років страждала на кровотечу. Їй не зміг допомогти ніхто з людей, проте допомогла віра в Христа. Так само відбулося в Матвія 15:22-28 з жінкою-хананеянкою, дочка якої була біснуватою. Спочатку Ісус відповів їй досить суворо, проте знову ж таки в результаті великої віри тієї жінки її дочка була зцілена Христом. В Діях святих апостолів згадувалося про те, що в ті часи люди вірили, що навіть тінь апостола Петра здатна зцілювати від хвороби, і так відбувалося. Люди намагалися хоча б на секунду доторкнутися до одежі апостола Павла, і це теж була діюча віра.

У кожного християнина сьогодні також є віра в Бога, проте поділитися нею неможливо. Можна поділитися Благою Звісткою, власним досвідом або свідоцтвом життя, але справжню віру нам може дати лише Бог та Його Слово. Часто нам буває складно довіряти Христу. Простіше довіряти гіркоти та образи подрузі, бо скоріше за все вона не стане закликати нас до змін у власному характері, підтримає, навіть коли ми не праві. Подібна розмова з Богом не складеться. Він змусить нас проаналізувати себе, буде чекати від нас на зміну характеру та серця. Довіра Богові передбачає роботу над собою. Це нелегко, проте несе благословення і наближає нас до характеру Христа.

Нехай Господь благословить нас у повноті довіряти Йому, щоб мати у своєму християнському житті силу, радість і плід!