Роздуми про Пасху 2

Христос сказав, що буде з нами до кінця віку. Тож скоро Він прийде і забере Свою церкву, бо кінець віку не за горами. Воскресіння Христа – це перемога, в якій ми перебуваємо завжди. Ті, хто йде вже деякий час з Христом, можуть сказати, що це нелегко. Петро колись говорив, що ніколи не зречеться Христа, бо був захоплений Ним. Ісус же відповів, що не проспівають треті півні, як він зречеться. Так і сталося, але для Петра це виявилось не кінцем, а початком його християнського життя. Незважаючи ні на що, треба завжди підніматися і йти далі, продовжувати робити Боже діло, прагнути бути кращими. Бог сильний довести нас до вічності.

(Марка 16:1-4) Любов вела цих жінок до гробу, щоб віддати Ісус останню шану. Вони не мали сили відвалити камінь, але все одно йшли туди. Коли прийшли, то побачили, що камінь вже був відвалений… Ангел приступив і відвалив його. Сьогодні багато людей шукає способу відвалити камінь, і буває, помирають, так і не знайшовши можливості це зробити. На це здатний тільки Бог, Він Один сильний зробити що завгодно, Він Один може відвалити камінь гріха з наших сердець. Жінки йшли туди не зважаючи на те, що там була охорона, що на камінь була поставлена печатка. Бог виявився сильним подіяти на охорону, зняти печать і зробити вільним вхід до Христа. Христос ламає всі печатки і заходить в наше серце Духом Святим. Христос знаходить Петра і питає, чи той любить Його. Любов довіряє і покриває усі помилки. Прийде час, і той, хто помилявся, піде і буде служити Богу із силою Духа. Ми повинні прагнути цього, прославляти Господа, любити Його і проповідувати Його Слово! Нехай Бог буде нашим благословенням!  

(Василь Басараба)