Різдво, як початок місії Ісуса Христа

(Мт. 1:21-23) "Вона ж народить Сина, і назвеш Його ім'ям Ісус, бо Він спасе свій народ від його гріхів. Це ж усе сталося, щоб збулося Господнє слово до пророка, який говорить: Ось, діва матиме в лоні і народить Сина, і дадуть Йому ім'я Еммануїл, що означає: З нами Бог."

 
В перекладі ім’я Ісус означає: Бог спасає. Спасіння необхідне кожному з нас, але людство цього не розуміє. Люди не усвідомлюють, що потребують спасіння і через що тільки їм не доводиться пройти, щоб усвідомити цю потребу... Коли настає Різдво, ми робимо багато формальних речей і вважаємо, що зробили все необхідне для свята, але не усвідомлюємо, що таке є  Різдво насправді. Для тих, хто увірував, Різдво – це не пустий звук, а справжнє свято, яке ти глибоко пережив. Що потрібно для того, щоб увірувати? Що заважає Христу народитися в наших серцях? Гріх. В наших серцях живе гріх, який не терпить конкуренції. На троні наших сердець сидить наше "я". Ми можемо радіти за інших, за своїх друзів, які прийшли до Христа, а самі для себе нічого не робити. Яка користь, коли ми радіємо за когось, а самі йдемо у пекло? Плоть завжди буде противитись Христу, але потрібно смирити свою гріховну природу. Потрібно прийняти рішення на користь Бога, сказати Йому, що Він народився недарма і Він народиться і в твоєму серці і зробить твою радість повною. В свій час мудреці зрозуміли, Хто народився і принесли те, що мали, Тому, хто їм це дав: золото - на знак влади, ладан – на знак священства, і смирну – на знак Його смерті. Ми так само, як вони, повинні поклонитися Йому, бо Бог народився, щоб ми принесли себе Йому у дар. Ісус народився у хліві для того, щоб до нього могли прийти люди будь-якого соціального рівня. Він народився, щоб померти на голгофському хресті. Місія Ісуса Христа була закінчена там, на Голгофі. Різдво та смерть Христа – це нероздільні речі, бо Його місія полягала у тому, щоб звільнити людей від рабства гріха, допомогти їм у їх проблемах та звістити волю Бога для кожної людини на землі, а воля Бога – це покаяння та примирення з Ним.

(проповідь Ігоря Яцишина)