Різдво 2020

25 грудня 2020 церква "Воскресіння" святкувала прекрасне християнське свято – день народження нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа. Це був дуже яскравий день: діти з недільної школи влаштували дорослим цілу виставу з гарними піснями та віршами, змістовною сценкою та відеороликом, в яких поділилися своїм розумінням та щирою дитячою радістю від приходу на землю Месії. Не дивно, що в цей день лунало особливо багато пісень слави, радості та хвали, адже нам народився Спаситель: співоча група, молодь церкви, реабілітаційний центр – всі долучилися до прославлення Бога. В кінці святкування всі присутні перейшли до "кафе" церкви "Воскресіння", де наші брати та сестри пригощали всіх гостей справжнім смачним узбецьким пловом та різними солодощами.

Головною ж частиною дійства була частина духовна, коли через проповідь Божого Слова ми мали змогу нагадати собі, Хто саме і для чого народився колись на цій землі та тепер у наших серцях.

(Івана 1:1-5) Слово - початок вічності, де Ісус завжди перебував. Іван говорить нам, що народився Той, Хто був від початку. Христос - первенець усього, Бог, Який був завжди. Його главенство - над усім. Він Творець, Який керує Своїм творінням. Все стоїть на Ньому. Це - головна особистість Всесвіту. Перший з перших, джерело життя, як фізичного, так і духовного. І ось Він народився в хліві, щоб бути доступним кожному з людей. Ісус прийшов зруйнувати справи диявола, бо сама людина звільнитися не може. Життя Христа є світлом для людей. Він прийшов їх простити і навчити жити. Яка відповідальність тих, хто прийняв Христа? Сам Бог первородний хоче бути головним у їхньому житті, це означає, що діти Божі повинні нести Його світло іншим людям.

(Ісайя 8:19-22, 9:1-7) Для чого народилася ця людина?

Пророк Ісайя був пророком на протязі правління 4 царів, які були дуже жорстокими людьми. Народ тоді ходив вирішувати свої питання до чаклунів. Люди знали свого Бога, але відступили від Нього, не зверталися до Нього по допомогу. В ті часи Бог відкриває Ісайі істину про народження Христа.

Так само сьогодні ми звертаємося куди завгодно, тільки не до Бога. Ми самі робимо ідолопоклонство, коли приділяємо чомусь більше уваги, ніж Йому. Ми не повинні зневажати Бога таким чином. Він завжди має бути на першому місці у нашому житті. Бог хоче допомогти нам зрозуміти, як потрібно жити. Дитя нам народжене, подароване для спасіння. Воно народилося, щоб бути головним. Ісус буде правити та панувати, і під Його правлінням ми будемо спасенні.  Влада Христа означає для нас належати Йому повністю, спілкуватися з Ним, слухати і розуміти Його. Бог хоче вчити нас у всіх сферах життя і працювати з нашими серцями. Нехай Він благословить нас дозволити Христу бути нашим Чудовим Порадником, примирити нас з Отцем і привести до вічності!