Рабство, яке дає свободу

(Матв. 11:28-30) Як людям звільнити своє життя, розірвати замкнуте порочне коло, по якому вони біжать? Ісус Христос дає нам відповідь, як це зробити. Він говорить прийти до Нього, взяти, навчитись і знайти спокій. Давайте розглянемо ці кроки уважніше. Отже,

  1. Прийди до Того, Хто може допомогти. Ми є рабами того, що нас сьогодні обтяжує. Це те, куди уходять всі наші ресурси: час, думки, фінанси. Усвідомлення нашого положення перед Богом – це перший крок до звільнення. 90% успіху у нашому житті – це визнання себе грішником та подальший послух Богові. Якщо людина визнає себе грішною, це початок зцілення. Людина визнає, що вона винна і не має виправдання. Бог хоче, щоб ми щиро приходили до Нього, розуміючи це. Багато хто з нас пережив такі моменти з Господом, просив прощення, а Він ніколи не відмовляв і починав діяти у нашому житті. Перший крок до Бога – це визнання своїх помилок.
  2. Візьми на себе обов’язок бути учнем Христа. Християнство – це відповідальність, яку ми повинні взяти на себе. Без відповідальності життя руйнується. Ти повинен мати змогу дати звіт за кожну сферу свого життя. Ця відповідальність повинна бути добровільною, тоді вона справді буде легкою. Бог, на відміну від гріха, завжди дає нам вибір. Ми самі вирішуємо, чиїми рабами ми будемо.
  3. Вчися у Ньому. Виклади все своє життя перед Богом івчись жити далі з Його допомогою. Коли ми залишаємо рабство гріха, то гостро бачимо усі свої помилки, і хочемо навчитися жити так, щоб такого більше ніколи не повторялося. Господь з радістю вчить нас жити з Ним, бо Він прагне, щоб ми жили праведно.
  4. Знайди спокій. Це результат, коли ми прийдемо, візьмемо і навчимося. Мир знайти важче, ніж розпочати війну. Спокій дається важко. Його можна набути лише у Христі. Світ часто підкладає нам заміни і підробки спокою, але практика життя показує, що спокій можна знайти тільки у Ісусі Христі. Тільки коли ти прийдеш до Христа і змиришся перед Ним, то матимеш спокій.

Тому іди до Христа, бо твоє життя не в твоїй руках, а в Божих! Ти не знаєш, коли все закінчиться. Іди до Бога, положи до Його ніг своє розбите життя, і Він зцілить його!

(проповідь Олександра Ахмедова)