Призвання Боже

(1 Петра 2:9, Іуди 1:1, Матв. 10:1) Ці вірші Писання гарно звучать, і повинні нам подобатися, але при цьому ми повинні враховувати їх контекст. Для чого нас зберігає Бог? Для чого призиває?

Призвання – це відділення тьми від світла. Це – Божа робота, процес, який відбувається у нашому житті. У Бога болить за нас серце. Він – люблячий батько і хоче, щоб ми були щасливими. Без Нього позбавитися від гріхів неможливо. Боже призвання – це новий напрямок життя, якого ми або не знали, або забули. Це Божий напрямок.

Призвання відділяє нас від темряви і призиває в своє чудне світло, щоб ми мали владу над гріхом, щоб мали силу сказати «ні», щоб не падали, а якщо навіть таке сталося, то щоб мали силу піднятися та іти далі. Сьогодні можна мати свободу від гріха. При цьому треба розуміти, що Бог призиває нас не для того, щоб щось нам заборонити, а навпаки для того, щоб повністю визволити нас від влади темряви. 

(1 Тим. 1:15) Це говорить людина, яка не мала поганих звичок, була ревна до Бога і виконання закону. Апостол Павло розумів усю глибину свого гріха… Це правильна позиція у тілі Христа. Якщо ми також будемо знаходитися у правильній позиції, то Бог збереже нас до Свого приходу.

(1 Сол. 4:3-7) Апостол Павло також говорить про те, що волею Божою є наше освячення. Освячення – це певним чином служіння, адже Бог призвав нас не для того, щоб ми просто ходили до церкви, а щоб робили те, до чого Він нас призвав. Бог освячує нас тоді, коли ми щось робимо. Людина може змінюватися тільки в служінні.

Святість – це позиція, якої ми повинні свідомо прагнути, бо знаємо, що цього від нас чекає Господь. Це приносить результат.

Отже, Бог нас призвав, освячує і зберігає для вічності. Він хоче, щоб ми були там разом з Ним. Адам колись перервав нитку цього зв'язку, але Христос відновив її. Якщо в твоєму житті досі немає Христа, воно пусте і полишене змісту. Визнай Ісуса Своїм Господом і Спасителем, і Він стане запорукою твого майбутнього! Весь зміст і план нашого життя знаходиться тільки у Ньому. Чим би не намагався заповнити нас сатана, в результаті все це виявляється пустотою. Нас може наповнити тільки Слово, тільки Христос, тому нехай Бог благословить нас відповідати на Його призвання та освячуватися у Ньому!

(проповідь Олександра Ахмедова)