Основа твердої віри

(Євр.11:1) А віра - то підстава сподіваного, доказ небаченого.

Віра – це впевненість у відносинах з Богом, це здійснення твоїх сподівань, це сила протистояти лукавому.
 
Люди в наш час хочуть вирішувати свої проблеми за власний рахунок, а не за допомогою Бога. Диявол не хоче, щоб ми були з Богом і намагається нас з Ним розлучити. Скільки разів ми намагались змінити своє життя самостійно? Диявол підбадьорював нас і сміявся, коли ми черговий раз зазнавали поразки. Ми страждаємо від повсякденних турбот, за їх допомогою диявол впливає на нас, змушує весь час непокоїтись про завтрашній день і масу інших речей, але Бог говорить: "Покладіть ВСІ турботи на Мене". А це означає довірити Богу своє повсякденне життя. Або ти покладеш турботи на Бога, або турботи ляжуть на тебе самого. Приємно прийти до Бога самому, своїми ногами, а не тоді, коли обставини змусять тебе приповзти.
 
(1-ше Петра 5:6-9) Першооснова твердої віри – смирення. Бог захищає тих людей, які визнають Його і смиряються перед Ним. Твердість нашої віри – в міцній Божій руці. Якщо ти станеш під Божу руку, то ніколи не програєш. Не бери Божі повноваження на себе, наслідки будуть сумними, можна опинитися на самому дні. Смирення – це підкоритись Божій волі, скинути з престолу своє "я", викорінити з серця егоїзм. Бог хоче, щоб ми поклали всі свої турботи на Нього.
 
А хто сьогодні веде тебе? Під чиїм керівництвом ти живеш? Чи тверда твоя віра? Нехай Бог благословить нас жити під Його керівництвом.
 
(проповідь Олександра Ахмедова)