Обмін на хресті

(Дії 17:30-31) Писання говорить нам про те, що Бог наказує людям всієї землі покаятися, бо Він вже назначив день, коли буде судити світ через Ісуса Христа.   

(Євр. 10:5-9) В Старому Заповіті Бог дав закон, по якому люди приносили жертви для зняття гріхів. З часом сталося так, що ці жертви знецінились, тому що перестали змінювати людське серце. Бог побачив це і назначив нову, досконалу жертву – Свого власного Сина Ісуса Христа. Христос здатний не просто знімати гріхи, а й змінювати людські серця.  

(Фил. 2:6-8) Колись син царя Саула Йонафан помінявся своєю одежею з Давидом. Це було знаком заповіту їхньої дружби навіки. Те саме сьогодні пропонує зробити Ісус Христос, Який одягнув нашу забруднену пороками одежу грішників, щоб віддати нам Свою білосніжну одежу праведника. Він одягнувся в одежу людської смертної плоті з її обмеженістю, голодом, холодом, болями, хворобами, переживаннями, стражданнями та проблемами, щоб ми могли одягнути Його одежу слави. Завдяки цьому Бог вже сьогодні може дивитися на нас, як на праведних улюблених синів. Проблема лише в тому, що люди настільки звикли жити в своїх одежах, що часто не погоджуються змінити їх на святі та чисті. Дуже шкода тих, хто знецінює жертву Христа і відвертається від Бога. На них чекатиме сумна вічність.

(Еф. 2:3, Гал. 3:13) Люди знаходяться під Божим осудом по причині їхнього грішного серця. Наше положення і статус перед Всевишнім – ті, хто чекає на суд, гнів і кару Божу. І навіть це Ісус теж взяв на Себе. Христос погодився замінити нас на хресті. Там повинні були бути ми. Він став у це положення, був засуджений і страчений за нас. Ісус став чадом гніву замість нас, взявши на Себе наше майбутнє.  

(Івана 1:12, Еф. 1:1) Ісус взяв наше майбутнє, і дав  на заміну святість і небеса. Дуже радісна звістка полягає у тому, що тим, хто прийняв Ісуса Христа, Він дає також владу бути чадами Божими. Це дарує нам велику втіху і надію. Бог знає наперед, що Ісус освячуватиме Свою церкву до кінця, довершить це освячення у будь-якому випадку, тому вже наперед називає нас святими і вірними!   

(Об’явл. 20:11-15) Рано чи пізно все людство стоятиме на суді перед Богом. Буде відкрита Книга життя, а в ній будуть записані імена спасенних. На цьому суді не будуть зважуватись на терезах наші добрі і злі справи, там виноситиметься присуд тим, хто не прийняв волю Творця…

(1 Петра 1:3-4) Ісус говорив, що в домі Його Батька багато місця, а якби це було не так, то Він пішов би і приготував. Христос кардинально змінює нашу вічність – ось глибина обміну одежею, статусом і майбутнім.

Кого це торкнеться? Чи на всіх це чекає? Взагалі це було зроблено для всіх людей. Тепер нам залишається прийняти жертву Ісуса Христа, тоді це точно нас торкнеться. Залиште все старе Ісусу: одежу, статус, майбутнє. Він прийняв смерть заради того, щоб ми могли змінитися, тож прийміть волю Творця, станьте Божою дитиною і новим творінням у Христі! Це обов’язково буде видно у вашому житті! Не чекайте, якщо серце вас побуджає, віддайте все Ісусу, Він допоможе вам змінити своє сьогоднішнє життя і вічність назавжди!      

(проповідь Івана Ренчковського)