Новий рік 2021

Новий 2021 рік церква "Воскресіння" зустріла традиційно на колінах у молитві перед Богом. Святкове зібрання розпочалося на годину раніше. Під час нього пастор церкви Олег Бешта у своєму слові підвів підсумки минулого року та сказав слова настанови до присутніх:

Щоб попередній рік не пройшов впусту, його треба проаналізувати. Навіть зараз на це ще є час. Є час сказати: "Господи, прости…" На це треба не більше 3-х секунд. Але потім треба виправитися. Бог, коли творив землю, говорив: добре. Отак можемо сказати і ми, а можемо сказати: можна було краще.

Ісус Христос колись сказав: "Звершилось", бо Він до кінця, в повноті виконав те, що доручив Йому Батько. Апостол Павло так само сказав: добрим подвигом я змагався. Він зробив те, що доручив Бог і мав явний результат. Але для цього потрібно знати, чого саме хоче Господь. Треба знати своє призначення. Бог має для нас глобальні цілі.  

Ми можемо самі робити висновки по своєму життю, а може висновки зробити Бог, як Він це зробив колись царю Валтасару, зваживши його вчинки і знайшовши царя надто легким. Це дійсно страшно, коли Бог оцінює і знаходить чиєсь життя надто легким. Краще вчасно зважувати свої вчинки самому та виправлятися, бо коли ми не виправляємо свої шляхи, їх виправляє Бог.

Давайте разом подумаємо, що ми зробили чи не зробили, чого досягли чи не досягли у цьому році.

Ось заклик до церкви, як жити і на що звернути увагу християнам, щоб виконувати те, що доручає нам Бог як церкві:

1. (Еф. 5:15-17) Поступайте обережно, будьте мудрими, а не безрозсудними.

2. (Луки 12:16-20) Не живіть матеріальним.

3. (Матв. 25:1-13) Будьте готовими до зустрічі з Христом.

Цінуйте час, бо дні лукаві. Робіть висновки зараз. Кайтеся зараз, виправляйтеся зараз. Любіть, робіть добрі справи, жертвуйте зараз. Бо колись такої можливості не буде. Пізнавайте Божу волю. Це те, чого хоче Бог. Бійтеся Господа, прислухайтеся одне до одного. Чоловіки, любіть своїх жінок. Жінки, слухайтеся чоловіків. Біблія чітко говорить нам слухатися. Чого люди не слухають? Бо послух є рисою від Бога, для цього потрібно мати відносини з Ним.

Нехай Бог благословить нас правильно зустрічати нові роки нашого життя, аналізуючи їх з точки зору вічності!