Літній підлітковий табір - 2018

Чим сьогодні повинна займатися церква? Вона повинна стояти в істині, боротися за віру Євангельську та передавати це майбутньому поколінню. Дітей потрібно вчити тому, що їм знадобиться, коли вони виростуть. І найважливіше для них навчитися любити Бога усім серцем та життям, любити ближнього, як самого себе, приймати людей такими, як вони є, служити їм, спілкуватися з ними, незважаючи на обличчя.

Для цього з 18 по 23 червня церква "Воскресіння" провела "грандіозну подію", на яку всі підлітки чекали цілий рік, це підлітково-дитячий табір у с. Залісся.

Тема табору була такою: "Любити Бога та любити ближнього – це суть справжньої віри". На щоденних заняттях висвітлювалися такі підтеми:

1. Наша любов до Бога.

На першому занятті з'ясували, як саме потрібно любити Бога:

- виконувати Його заповіді, виходячи з любові до Нього

- любити усім серцем, душею, силою

- піклуватися про те, щоб серця були завжди наповнені любов'ю

- бути слухняними

- поклонятися тільки Йому

- віддати своє життя Богові та поставити Його на перше місце.

2. Наша любов до ближнього і хто такий цей ближній.

На другому занятті дізналися про те, що ближній – це той, хто знаходиться поряд, і про те, як ми маємо його любити:

- виконувати заповіді, виходячи з любові до людини

- не проходити повз людей, які потребують допомоги.

3. Що означає любити, як Христос?

На третьому занятті дійшли висновку, що життя не може існувати без любові, та вивчили Ісусову заповідь "любити, як Христос", а саме:

- перебувати в пізнанні Його любові

- вдосконалювати в собі цю любов

- любити не словом, а ділом.

4. Любов Бога до нас.

На четвертому занятті говорили про любов Ісуса, проявлену до нас, з'ясували, що люди є грішними, егоїстичними істотами, які сидять на троні власних сердець та прагнуть любові лише до себе. Ситуацію можна змінити, якщо прийняти в серце Христа, визнати Його Господом, попросити пробачення за свої гріхи, посадити Його на трон свого серця та старатися змінюватися і вдосконалюватися у Ньому. Бог хоче від нас віддачі та взаємної любові. Тільки тоді ми зможемо любити так, як любить Він.

Табір був багатим на позитивні емоції, там панувала неймовірна атмосфера. Новий день ніс нові враження: динамічна зарядка; волейбол та емоційний, насичений "відробол"; гра "золота лихоманка", яка перевірила, наскільки в життєвій погоні за матеріальним ми можемо бути небайдужими до потреб ближніх; яскраві поробки, у виготовленні яких діти проявили неабиякий політ фантазії та творчості; фестиваль фарб та день обливання; яскрава вечірня програма зі сценками, мюзиклами, новинами та рекламою; "вечорниці" біля вогнища; веселі конкурси, які заряджали позитивом на кожний наступний день; святкові вечері та подарунки.

Ми досі не можемо осягнути всього таланту наших підлітків, які проявили себе як дуже артистичні та талановиті особистості (актори, співаки, автори віршів та пісень). Наші діти – це справжня фабрика талантів, які відкриваються з кожним разом все більше і більше.

Благословенний Богом час промайнув дуже швидко, залишивши по собі нові знання про нашого Господа, гарний настрій та приємні спогади на все життя.