Ісус – добрий наставник

Природа людини така, що нею повинен хтось керувати. Смішно і страшно, коли людина говорить, що хоче і буде жити так, як вона хоче. Так не буває. Людина живе або по Божим законам, або по законам сатани.

(Луки 22:31-34) У Ісуса є одна гарна риса: Він знає наше минуле, теперішнє і майбутнє. Христос знає про нас усе і хоче, щоб ми змінювались у Ньому на краще. У цьому уривку Ісус попереджає нас про небезпеку. Ми думаємо, що живемо автономно, "по своїй волі", і навіть не розуміємо, що є той, хто день і ніч зацікавлений у тому, щоб загубити нашу душу, яка дорогоцінна для Бога. Самому Богу він нічого не може зробити, але може нашкодити людській душі.

(Бут. 3:1-6) Звідки почалися біди людства? Від Адама і Єви. І це почав сатана. Перше, що він хоче зробити в людському серці, це похитати авторитет Бога. З Євою сатана цього добився. Ми – нащадки Адама і Єви, і робимо так само, повторюємо ту саму помилку, ставлячи під сумнів усе, що нам говорить Господь. Лише якщо ми почнемо жити по Слову, ми зможемо це змінити. Наша країна "набожна", але не в форматі Божої істини, як Він цього вимагає, а хто як хоче, так і чинить. Обман сатани для України – всі ходять в храм, хоча у Слові сказано, що Бог не живе у рукотворних храмах. Ми поклоняємося творінню людських рук, а Боже розуміння поклоніння відрізняється від нашого.  

(Дії 17:30-31) – ось Боже розуміння. Праведність перед Богом починається з усвідомлення нашої гріховності. І тут знову з'являється сатана: а чи правду сказав Бог, що дійсно так вже й потрібно каятися? Якщо це не спрацювало, наступний крок сатани: "добре, ти виходив каятись, хватить. Ти спасенний, далі можна інколи ходити в церкву і нічого не робити". Ні, знати мало, треба ще й практикувати.

Христос як добрий наставник попередив Петра про небезпеку. В цьому уривку Ісус звернувся до нього по старому імені: Симон. Він бачив, що до нього говорить не Петро, як нова природа у Богові, а стара сутність – Симон. Сам Петро в той момент був упевнений, що твердо стоїть і не зречеться. Пізніше так і сталося, Петро і більшість учнів Христа загинули за Нього мученицькою смертю, але раніше вони теж не розуміли суті того, що відбувалось, а прагнули визначити серед себе головного.

Багато людей, які були членами церкви, знали Христа, впали тому, що поставили своє "я" на перше місце. Наше "я" – самовпевнене, як це було у Петра. Так само воно самовпевнене і сьогодні. Добрий наставник Ісус попереджає, щоб ми остерігалися сатани і не були самовпевненими, бо він – великий противник, гарний стратег, і добре бачить, коли ми ослаблені у Богові. Наше "я" - перший союзник сатани. Якби не воно, ворогу було би складніше. Треба остерігатися і бути уважними до цих речей.

(Євр. 4:13-16) Бог, як милуючий наставник, дає нам шанс через Своє Слово. Ісус є нашим Заступником, Який молиться і просить за нас. Христос знав Петра і те, що той зрадить Його. Він знає всі людські слабкості і молиться за нас. Ісус пройшов на землі шлях, як людина, щоб знати  цей шлях і дати приклад, як його проходити. Він хоче, щоб ми обновили відносини з Ним і ввійшли у небеса. Щоб бути менше спокушуваними та менше програвати у своєму християнстві, займіться Божими справами. Бог дав нам для цього служіння. Якщо ви робите хороше, то робите це не людям, а Богові. Так говорить Біблія.  

У свій час Господь прийде і поставить по праву сторону овець, по ліву – козлів. І одні підуть в одну сторону, інші – в іншу. Одні з Богом у небеса, інші – у зовнішню тьму. Найстрашнішим місцем Біблії є момент, коли хтось прийде до Бога і скаже Йому: "Господи, Господи", а Бог відповість: "Відійдіть, Я не знаю вас"...

Якщо ми живемо з Христом, то знаходимося під Його захистом. Він пішов заради нас на хрест Голгофи і помер, щоб ми мали радість, щастя та вічне життя. Христос робить наше життя кращим, тому ідіть до Нього. Візьміть Його Слово, почніть робити Його справу і сатана вас не торкнеться.  

(проповідь Ігоря Яцишина)