Христос - миротворець

(Матв. 5:9, 2 Кор. 5:17-21) У Нагорній проповіді Ісус сказав, що миротворці назвуться Синами Божими… Найбільшим миротворцем у світі, прикладом миру є Сам Ісус Христос. Бог хоче від нас, як від християн, щоб ми також несли світу мир.   

(Марка 2:17, Івана 3:17-18) Ніхто з нас не є достойним вічного життя по своїм вчинкам, моральним якостям та способу життя. По цим міркам ми були достойні смерті, наша вічність мала проходити у незавидному місці – пеклі. Завдяки Ісусу Христу ми отримали шанс стати Божими дітьми, змінитися самим та поміняти свою вічність. Христос – це Єдинородний Божий Син, Який приймав участь у створенні світу. Він приходив на землю, народившись у земній подобі, щоб примирити нас із Небесним Батьком. Якими би багатими та значними ми не були у земному житті, настане день, коли всі предстануть перед Господом, Який не буде дивитись на земні заслуги. Він буде дивитись на людей через призму Ісуса Христа – прийняли вони Його чи ні. Великий полководець Олександр Македонський, який у свій час завоював півсвіту, був похований з розкритими долонями, бо розумів, що нічого не приніс в цей світ, і нічого не може забрати. Проте Бог зробив так, що ті, хто прийняв Ісуса, все-таки можуть щось принести людям – проповідь Євангелія, розповідь про Христа і той самий мир.   

(Еф. 2:1-7, 2 Кор. 3:2-3) Багато хто думає, що Христос має вирішувати наші проблеми в той час, як Він це уже зробив. Він все вирішив. Самі ми не можемо виправдатися перед Богом, а Він нас уже оправдав, тому Різдво Христа є святом примирення. Якщо ми сидимо живі і здорові у колі сім’ї, треба проповідувати про примирення і те, для чого приходив Христос. Він помер, щоб ми жили далі для Нього. Ми не зможемо повноцінно проповідувати Ісуса, поки будемо жити для себе. Найбільша нагорода знаходиться на небі, тому тут марно її шукати. Треба бути скромними перед Богом та людьми. Скромна мати Тереза була лауреатом премії миру, бо відображала Христа, Який Сам був скромним. Його нагородою на землі виявилися побої і страта… Старайтеся бути такими, як Він. Будьте скромними заради Нього. Якщо ми володіємо якимось майном, треба користуватися ним так, щоб воно приносило користь ще кому-небудь. Якщо ми проповідуємо мир, то повинні слідкувати за своєю мовою та культурою. Ми – лист Христа, тому повинні говорити на зрозумілій мові, відповідати за свої слова, щоб вони не розходилися з дійсністю. Ми маємо пізнавати істину, щоб вона робила нас вільними. У кожного є свої старі звички, кожному є над чим працювати. Хто у Христі – той нове творіння, тому треба залишати зайві звички, які не красять наше життя, ставити перед собою ціль виправлятися та преображатися. Кожен день може бути особливим, якщо ми будемо прагнути Бога.  

(1 Кор. 13:1-13) У цьому розділі Писання змальований портрет істинної любові. Без неї все марне. Якщо ми будемо так жити, інші захочуть жити так само. Люди теж захочуть вірити у Ісуса, в Якого повірили ми. Нам просто треба правильно відображати Його приклад. Бог дав нам служіння примирення, то давайте нести його! Нехай Бог благословить нас подолати всі стіни і бар’єри між людьми, зростати у любові Христовій та показувати її іншим!     

(проповідь Ігоря Яцишина)