Хрещення в Ісуса Христа

Охреститися нескладно. Складніше померти для старого способу життя і жити свято у майбутньому.

(Марка 1:3-11) Писання показує, якого хрещення чекає від нас Господь:

  1. Перший крок до хрещення – покаятися. До Івана приходили люди в надії на просте звершення чергового обряду, нібито змивання гріха, але справжнього покаяння вони не мали. Іван бачив це і саме тому називав їх зміїним родом, що біжить від майбутнього Божого гніву. Адже Бог вимагає щирого покаяння, розвороту на 1000 у житті. Справжнє покаяння – це крок до примирення з Господом, визнання своєї гріховності. Тільки коли людина визнає свої гріхи, свою невідповідність Божим стандартам, для неї буде можливе майбутнє з Богом.
  2. Другий крок до хрещення – скласти достойний плід покаяння. Це означає довести своє покаяння перед Богом справами. Писання говорить, що головне не слова, а справи. Господь наказує залишити старий спосіб життя, тобто відкинути брехню, лихослів'я, недобру поведінку, навіть вираз обличчя, все має бути новим. І ця нова людина повинна навчитися керувати собою навіть у неприємних і важких для себе обставинах та емоціях.

Як би ми себе не поводили, рано чи пізно наше життя, поведінка все одно покаже, в кого ми охрестилися насправді. Всіх же хрещених у ім'я Ісуса Бог об'єднує в Одне тіло – церкву Христову.     

(проповідь Артема Стеценко)