День Тата

У неділю 26 лютого церква "Воскресіння" відсвяткувала День Тата. Вчителі недільної школи разом з дітками підготували урочисту програму, присвячену батькам. Зі сцени лунали чудові пісні та вірші, якими діти прославляли свого Небесного Батька і складали подяку своїм рідним татусям за їхню любов і за те, як вони піклуються про свою сім’ю. Була показана сценка про те, як батько не повинен ставитися до своїх дітей та обов’язків у сім’ї. Продемонстрували відеосюжет, в якому дітки говорили вітання та побажання татові. Татусі почули прекрасні проповіді на тему любові до Небесного Отця та відносин між дітьми та їх земними батьками.

 
"Батько – священик сім’ї" (проповідь Влада Бакаленко)
 
(Йов 1:1-5) Від відносин батьків з Богом залежать відносини батьків з дітьми. Батько – символ порядку і достатку в домі. Бог дав чоловікам обов’язок і відповідальність: знати мету і вести до неї свою сім’ю, піклуватись про неї. Чоловік повинен зайняти у сім’ї своє місце і завжди бути на ньому. Батько – священик своєї сім’ї. Священик – це людина, яка є посередником між своїм народом і Богом. Якщо ми не можемо контролювати до кінця своїх дітей, то повинні хоча б молитися про них, про те, щоб Бог давав їм розум і страх Господній. Якщо ти зараз сам не йдеш до Христа, то не заважай це робити своїм дітям. Якщо ми неслухняні, то і діти будуть такими самими. Як ми живемо, так і вони будуть жити. Спочатку вони будуть робити так, як каже їм батько, а потім будуть робити так само, як батько. Щодо цього у світі є гарна приказка: говори, вчи, а діти все одно зроблять так, як ти робиш. Вони уважно спостерігають за нами. Вчіть дітей робити правильний вибір у житті, вчіть їх бути слухняними. Нехай Бог благословить батьків бачити мету і вести до неї свою сім’ю.
 
"Як нам сьогодні любити свого Отця Небесного" (проповідь Сергія Андрєєва)
 
(Рим. 8:14-15) Сьогодні ми знаходимося у рідному місті Рівне, завтра ми можемо опинитись  де завгодно, людське життя непередбачуване. Але наша любов до Бога має завжди залишатися незмінною, де б ми не були. Існує чотири істини щодо нашої любові до Бога:
 
  1. Любов потрібно доводити діями, а не словами. В справжній любові не повинно бути страху, бо якщо ти впевнений у чомусь, то не будеш боятися, будеш стояти в проломі до кінця, горою. Якщо ти визнаєш і любиш Бога, то тобі не буде соромно говорити про Нього. Ти будеш ревнувати, щоб ніхто погано не сказав про Того, кого ти любиш. Сьогодні потрібно не просто казати людям, а доводити і показувати своїм прикладом, хто такий Ісус Христос. Любов народжує любов. Як ти проявляєш свою любов до Господа сьогодні? В чому це проявляється?
  2. В любові потрібно приділяти час. В теперішньому суспільстві час надзвичайно ціниться, люди не хочуть його витрачати, за нього платять гроші. Кожен, хто має роботу, знає ціну свого часу. В любові до Бога потрібно виділяти час для учнівства. Це буде одним з проявів любові до Бога. Ще один прояв любові, який потребує твого часу – це молитва. На що ти витрачаєш свій час сьогодні?
  3. Любов має властивість рости. Вона, як маленька дитина, спочатку малорухлива, потім стає більшою, рухливішою, потребуючи до себе постійної уваги, потім вона зростає і може робити щось самостійно. Наша любов повинна зростати так само. Важливо зростати в любові до Отця і ніколи не спинятися у цьому процесі. Чи росте твоя  любов сьогодні?
  4. Любов довготерпить і залишає приклад. Небесний Батько нас полюбив, простив і ніколи не перестає нас любити. Він терпляче чекає на нас, чекає нашого покаяння і повернення до Нього. Ісус Христос помилував і простив нас, щоб потім і ми самі стали прикладом довготерпіння і прощення. Прощення – це прояв від Бога.
 
Божа любов привела тебе сьогодні сюди. Відмовся від гріха, який губить тебе, і прийми її!