День Подяки 2018

30 вересня у церкві "Воскресіння" відбулося святкування Дня Подяки, коли всі бажаючі мали змогу прославити Свого Небесного Батька та скласти подяку сердець за Його безмежні щедроти та турботу про нас.

(Вих. 23:14-16, 34:22, Повт. Закону 16:9-12) Свято подяки – це вічна Божа постанова для людства у всі дні. Він говорить, що в цей день ми повинні йти у зібрання, слухати Писання, поклонятися та радіти у Ньому. Якщо ми хочемо мати благословення від Господа, треба залишити свої справи і зосередитися на тому, щоб славити Його.

(1 Сол. 5:18) Подяка – це прикраса серця, ознака духовності особистості. Дякуйте Богові за все: спасіння, любов, турботу, захист, здоров'я, матеріальні речі...

(Матв. 15:29-38) Вдячність несе благословення. Коли маса народу зібралася послухати Ісуса, і їм не було чого їсти, Він запитав у своїх учнів: що у вас є? Ті відповіли, що лише кілька хлібів і рибок. Ісус взяв у них те, що було, і подякував Батькові. Тоді їжа примножилася так, що всі їли, наситилися, ще й зібрали кілька кошиків з того, що залишилося. Сьогодні наші кошики можуть бути порожніми, бо ми не дякуємо Богові за те, що у нас уже є.

(Івана 11:38-44, Луки 17:11-19) Вдячність несе духовне і фізичне зцілення. Прийшовши до гроба Лазаря, Ісус дякував Батькові за те, що Той завжди Його чує, і Бог явив чудо воскресіння людини. Десять прокажених звернулися до Ісуса за зціленням і отримали його, проте тільки один із них повернувся прославити Бога і подякувати Йому. Інші дев'ять вибрали свій шлях. Але так не можна робити. Не можна забувати свій крик до Бога про допомогу, треба перетворити його на крик подяки та хвали.

(Фил. 4:6-7) Богу подобаються вдячні люди. Він визнає їх і хоче мати з ними справу. Бог говорить не турбуватися ні про що, а приходити до Нього зі своїми проханнями та дякувати Йому. Вдячність – єдиний шлях отримати мир, спокій  та задоволення всередині себе.  

(Кол. 2:6-7, Рим. 1:21) Подяка – ознака народженої згори віруючої людини. Аналізуй себе. Як часто ти дякуєш сьогодні? Ми можемо бути щедрими на погане, але скупими на увагу, подяку, посмішку братові чи сестрі. Ознаки невдячного серця – дратівливість, ремствування, образливість, ворожість, гнів, неспокій, тривога, страх, боязливість, жалість до себе, заздрість, надимання. Щоб не бути такими, треба вчитися бути вдячними, шукати добра одне одному та іншим. Вдячні люди швидкі на любов, пристрасні до служіння. Подяка повинна бути видною через наше життя та вуста.

Як навчитися вдячності?

1. Починайте свій день та усі свої справи з молитви.     

2. Думайте про Бога, Його характер і те, як розширити Його царство.

3. Робіть усе в ім'я Господа Бога.

4. Виконуйте Божі накази в радості, навіть коли важко.   

5. Наповніть своє життя вдячністю, виробляйте вдячний характер.

День Подяки – не просто свято, яке святкується одного разу на рік, це – спосіб життя.

Нехай Бог допоможе нам бути вдячними Йому в кожному дні!