День подяки

8 жовтня церква "Воскресіння" святкувала День Подяки чи як його ще називають Свято Жнив. В цей день люди дякують Богові за даровані щедроти, благословення, урожай, за всі плоди життя, які Він дає. Служителі церкви звершили спільну молитву подяки за хліб, воду і Біблію, молилися за мир, єдність та відродження нашої країни.  

"Хто жертву подяки приносить, той шанує Мене" – говорить нам у псалмі Господь, тому ми повинні вчитися дякувати Йому не лише вустами, а усім своїм серцем та життям. Невдячна людина руйнує своє життя, бо невдячність завжди стоїть поруч із гордістю, яка не дає можливості щоденно помічати Божі милості. Задоволення приносить лише вдячне серце, яке не стане рабом пожадливості, а матиме здатність бачити Божу велич.

(Гал. 5:22-23, 2 Пет. 1:2-10) Щоб ми гарно плодоносили, Бог очищає нас, як виноградар очищує свій виноградник. Тих, хто не приносить плоду, зрізують і кидають у вогонь. По цій причині ми повинні уникати того, що робить нас безплідними, і навпаки, шукати того, що може зробити нас плодоносними. Отже, що нам потрібно робити для того, щоб приносити плід?

  • Мати близькість до лози. Гілка бере з лози сік, і вже тоді приносить на ній плід. Це говорить про необхідність пізнання Бога і розвитку відносин з Ним. 
  • Радіти у Богові за всіх обставин. Ми повинні бути благочестивими та задоволеними, мати у собі мир, вчитися завжди володіти собою.
  • Працювати над своїм характером. Якщо ми не будемо цього робити, плоду не буде. Ми повинні бути зацікавленими в тому, щоб стати кращими у Богові, адже найбільша перемога – це перемога над собою.     
  • Любити людей, мати до них милосердя, як Бог проявив його до нас. Наше відношення до ближніх говорить про те, яку жертву ми приносимо для Бога. Якщо у нас немає гарних відносин з людьми, то ми приносимо Господу щось не те.

Бог дав нам все для того, щоб ми мали змогу рясно плодоносити. Тож нехай Він благословить нас не бути сухим гіллям, роздумувати над тим, хто ми, і як перебуваємо у Христі, чи зможе Ісус зібрати з нас не тільки листя, а й плоди для Свого Царства.