Де скарб твій, там серце твоє

(Матв. 6:19-34) Що таке справжні цінності? Це те, що є вічним. Вічною є, насамперед, людська душа, тому вона – найбільша цінність. Ми повинні бути уважними до того, куди дивляться наші очі, що ми робимо, куди йдемо, бо напрямок нашого погляду відображає наші цінності. Ми повинні навчитися контролювати себе в тому, щоб дивитися лише на ті речі, які нас повчають. Наше око повинно бути направлене на те, щоб бачити не недоліки, а потреби других людей. Про самих себе ми добре навчилися турбуватися, а чи можемо ми турбуватися про інших? Справді, буває час піклуватися про себе, але є час піклуватися про церкву. Ісус показав приклад, як це робити. Це непросто, але при бажанні ми цілком здатні робити так само. Ми маємо бути цінними одне для одного, як церква. Якщо ви любите свою церкву і Господа, то будете служити у ній так, щоб вона розвивалася.

Христос сказав не журитися ні про що, бо Він Сам подбає про все, якщо ми довіримося Йому. Він сказав також шукати найперше Божого Царства і Його правди, тоді все інше докладеться. Якщо ж наш розум заповнений одними земними турботами, місця Христу там не залишиться. І це в той час, як Він помер і воскрес для того, щоб ми поставили Його на перше місце!  

Давайте проаналізуємо свої серця, задавши собі деякі запитання: Де знаходиться наш скарб? Куди дивляться наші очі? Чого ми сьогодні шукаємо? Як вкладаємо себе у церкву? Чи слідкуємо за собою в духовному плані для того, щоб мати змогу духовно допомагати іншим? Чиї ми раби? Кого вибираємо: Ісуса чи мамону? Якщо відповіді на ці питання вам не сподобаються, змініться за допомогою Христа! Він обов'язково допоможе!  

(проповідь Леоніда Самофала)