Цінність людини для Бога

(Луки 15:1-2, Матв. 9:11-13) Христос мав спілкування з грішниками та митарями, бо знав, що саме їм потрібна Його допомога і спасіння. Він розповідав їм притчі про те, як радіє Бог, коли знаходить загублене і втрачене. Це показує нам, що Сам Творець Всесвіту любить і цінує людину на відміну від удаваних праведників, які засуджували та критикували спілкування з грішниками Христа.   

(Йони 4:10-11, Матв. 10:29-31) Людина створена Богом, ми – Його творіння. Він знає наші серця і думки, Писання говорить, що у нас навіть все волосся на голові пораховане. Не дивно, що ми дорогі для Бога, і що Йому боляче нас втрачати, коли ми гинемо з власної вини. Господь чітко дає зрозуміти, що Йому шкода Свого творіння. Для Нього цінне не людське тіло, а душа, яка незрівнянно за нього дорожча. Бог здатний перевернути у пошуку весь світ заради того, щоб знайти загублену людину, яка гине. Він шукає її з любов’ю та терпінням, а коли людина знаходиться і повертається у батьківське лоно, радіє Бог, радіють небеса. Він любить, чекає, прощає, приймає, навчає жити. Ми повинні цінувати те, що нам дає Господь, прагнути спілкування з Ним у молитві, шукати можливості служити Йому.

Один з головних уроків, який ми можемо взяти з прикладу Христа – це Його ставлення до інших людей. Вони цінні для Нього так само, як і ми, тому нехай Господь благословить нас любити ближніх так, як це робить Він!

(проповідь Дениса Горковчука)