Церковний табір 2018

Грандіозна подія, на яку ми чекали цілий рік, нарешті відбулася! Церква "Воскресіння" провела церковний табір у с. Гаразджа Волинської області. 150 чоловік, не рахуючи дітей, на протязі 5 днів вивчали на основі послання Юди надзвичайно серйозну тему "Як боротися за віру?"

"... я признав за потрібне писати до вас, благаючи боротись за віру, раз дану святим." (Юди 1:3)

Якби вас закликали відстоювати віру, ви би змогли це зробити? Якщо це було важливим у І столітті, то тим більше зараз! Чому нам потрібно це робити? Тому що віра – це все, що у нас є, і ніхто не повинен цього відняти! Проте для того, щоб відстояти, зберегти і передати віру далі, насамперед потрібно її мати! Чи реальною є наша віра? Як проявляється наша відданість Богу в житті? Всі мали змогу проаналізувати свої серця та знайти відповіді на ці запитання. Ми нагадали собі про те, що ми є  вибраними Богом. А вибрані – це ті, хто відповіли на Божий заклик, вступили з Ним в завіт, покаялися, хрестилися і тепер роблять те, чого хоче від них Господь! Проте навіть серед спасенної Божої церкви інколи починають проявлятися нечестиві люди. Хто вони? Виявляється, це можуть бути віруючі, які охрестилися, служать, але в їх життя прийшла нечистота у вигляді прагнення до влади, фінансів, бунту. Це ті, хто не хоче очищатися від свого нечестя. Кінець таких людей - суд! Тому нам, тим на кому лежить відповідальність бути Божими дітьми, необхідно очищати себе, боротися за віру, постійно бути тверезими, уважними та аналізувати свої серця. Ми повинні йти сіяти Слово про Ісуса іншим, починаючи з свого дому, міста, країни і до краю землі, аби зерно проросло і з часом дало свій плід, робити це, перебуваючи у любові та виконуючи заповіді Господні!

Ісус прийшов у цей проклятий світ, на прокляту землю, в бруд та сморід, щоб врятувати нас та приєднати до Своєї справи, ширячи Небесне Царство! Він закликає церкву робити те саме!

В церковному таборі ми прагнули відобразити реальне життя. Для цього були наведені деякі наочні приклади. Одного разу це була вражаюча боротьба наших братів "за віру", виснажлива фізично, важка морально, але така реальна! Брати боролися в багнюці, не боячись забруднитися, рятували інших, допомагали і підтримували один одного, коли було важко. Іншого разу був проведений не менш захоплюючий незвичайний захід, на якому ми змогли відчути, що таке сила підставленого плеча брата чи сестри, які можуть привести тебе до Христа. Із закритими очима, з'єднані мотузкою, тримаючись за плечі один одного, ми йшли в абсолютній темряві, навчаючись довіряти, слухати та попереджати про небезпеку. Відчуття, які вирували всередині, неможливо описати, це був прекрасний практичний урок довіри і любові. Після проходження курсу навчання кожний повернеться до звичайного ритму життя, де доведеться з теорії переходити до практики, застосовуючи істини, які наполегливо вивчалися протягом табору.  

(2 Кор. 7:10) Слава Богу за те, що Його Слово сіється в серця людей через церкву, працює з ними та призводить до покаяння. Дякуємо Господу за 5 придбаних для Нього душ, які прийняли Ісуса, приєднавшись до армії Христа!  

(1 Сол. 2:19-20) Під час перебування у таборі 5 чоловік вчинили всю правду до кінця та охрестилися! Небеса раділи і ми раділи разом з ними!

Табір – прекрасний час для тих, хто любить вивчати Боже Слово, брати участь у житті церкви, проводити час з братами та сестрами, активний відпочинок, енергійну зарядку, ігри, естафети, конкурси, сценки, пісні біля вогнища та спілкування. Це чудова можливість насититися духовною їжею, познайомитися з новими людьми, відкрити для себе нову грань Бога, провести час в атмосфері тепла та любові в оточенні хороших людей. І все це – абсолютна заслуга нашого великого Бога! Дякуємо Йому за те, що так рясно благословляв нас погодою та Своїм Словом, за тепло і спокій на душі! Просимо за те, щоб інші люди могли теж пізнавати Його і відчувати радість, яку Він так щедро дарує усім Своїм дітям!