Брехливе "євангеліє"

За всі часи існування християнства існували так звані брехливі "євангелія", які насправді відводили людей від істини у Христі:

1. Євангеліє широкого шляху. (Матв. 7:13-14) Ті, хто йдуть широкими воротами, впевнені, що йдуть правильно. Так, широкий шлях зручний. Він не вимагає виконання волі Господньої, служіння. Необов'язковою стає більшість важливих у християнстві речей. На широкому шляху не треба змінюватися, очищатися від гріхів, приймати людей, прощати... А на вузькому шляху нічого не можна обійти. Його не можна підстроїти під себе. Ти мусиш пройти все. Тому наша людська гріховна природа завжди буде манити нас на широкий шлях.

2. Євангеліє благополуччя. (Матв. 8:19-20) Люди сьогодні так само, як чоловік з цього уривку, сподіваються на те, що Бог буде вирішувати всі їхні побутові питання, а коли приходять проблеми та страждання, вони розбиваються, ображаються. Але Бог не обіцяв, що все буде ідеально. Він обіцяв, що завжди буде поряд.

3. Євангеліє неправдивої благодаті. (Об`явл. 2:6) Вчення николаїтів припускало те, що благодаттю можна зловживати. В їхньому розумінні гріх вже не був гріхом. Їхня "свобода" стала приводом для догоджання плоті. Сьогодні це є так само актуальним, коли люди використовують Божу благодать для втілення в життя своїх бажань, коли оправдовують свої гріхи характером, темпераментом. Це зручно: не треба говорити Богові "прости", не треба докладати зусиль, щоб змінити свій характер. Так, Бог вірний і прощає, але корінь проблеми залишається. Насправді Боже прощення повинно мотивувати нас більше не повторювати помилок. Благодать прощення повинна мотивувати нас змінюватися, працювати, залишати гріх та освячуватися.  

Нехай Бог благословить нас іти вузьким шляхом і правильно розуміти благополуччя та благодать у Христі!

(проповідь Івана Ренчковського)