Божа вірність

(2 Тим. 2:13) Вірність Бога – це Його природна риса. Якщо ми не оцінимо Божої вірності, то не зможемо стати вірними самі. 

(Плач Єремії 3:22-23) Як ця милість проявляється до кожного із нас? Богу  нічого не варто зруйнувати наш світ, проте Він терпить нас. По милості Господа ми ще не зникли. Ми встаємо вранці живі та здорові, йдемо кудись по своїх справах, бо Його милосердя не кінчається, воно оновлюється кожного дня. Кожного дня Бог проповідує Своє Слово через Писання, обставини, природу, а люди не відгукуються. Для Бога це боляче, але Він залишається вірним нам, бо Він нас любить, такою є Його Божа природа. Бог хоче, щоб ті, хто ще не усвідомив своїх гріхів, прийшли до покаяння. Його мета – врятувати та привести до Себе усіх.

Бог обіцяв Ною, що не буде губити людство до тих пір, поки повне число людей не покається? Так, і Бог вірний Своїм словам. Бог обіцяв Аврааму, що у нього, столітнього, народиться син? Він дотримався Свого Слова.

Одним з великих прикладів Божої вірності є Його відносини з ізраїльським народом. Ізраїльтяни не були вірними, сильно грішили, серед них було багато ідолопоклонства. Бог покликав Мойсея на гору і дав Закон, щоб вони самі себе не знищили. Мойсей читав людям Божі заповіді, завдяки яким вони усвідомили свій гріх. Пізніше Ізраїль все одно весь час зраджував Бога, повертався до своїх гріхів, потрапляв у полон, де пророк Даниїл проповідував їм про те, чому вони там опинилися… Незважаючи на це, Бог завжди, будь-якими методами намагався повернути їх до Себе.

(Ісаї 55:8) Вірність Божа проявилась і тоді, коли на хресті поряд з Ісусом висів розбійник. Він був бандитом, але Бог проповідував і намагався спасти його до останнього. В останню хвилину Він дав розбійнику спасіння. В результаті перша людина, яка потрапила до раю, по людським міркам була недостойною нічого, крім смерті. Проте Бог ясно говорить: ваші думки – не Мої думки, ваші шляхи – не Мої шляхи. 

(1 Кор. 4:1-2) Апогей Божої вірності – це смерть Ісуса Христа на хресті Голгофи. Там Христос довів свою вірність до кінця. Якщо сьогодні ми усвідомили, Хто Такий Ісус, якщо відгукнулися на Його заклик, то теж повинні бути вірними Йому. Така риса характеру, як вірність, є рішенням, тому ми повинні прийняти його, адже від будівників Божого дому вимагається, щоб кожний з них виявився вірним. 

Перше, що робить Бог, це закликає нас покаятися і служити Йому, тому ми повинні відгукнутися, знайти, хто ми є у Христі, і виконувати це. Ми маємо зайняти свою нішу у будівництві Божого дому. Друге – наша вірність має проявлятися у любові до Слова. Полюбіть чисте словесне молоко, і воно приведе вас до спасіння. Третє – вірність повинна проявлятися у посвяченні. Посвячені люди відмовляються від зручностей і комфорту заради проповіді Євангелія. Бог хоче, щоб ми виконували те, ради чого Він нас призвав, а призив той звучить так: "Спасай взятих на смерть!" 

(Матв. 16:24) Вірність ніколи не повинна зупинятися, вона відображена у одному вірші: "Якщо хочете бути Моїми учнями, візьміть свій хрест і йдіть за Мною". Перед тим, як вознестися на небо, Ісус сказав іти і проповідувати Євангеліє. Апостоли прийняли це буквально і були вірними до кінця. Від апостола Павла відмовилися сім’я та друзі, бо він сам відмовився від усього заради Христа, бувши вірним до кінця. В кінці свого життя Павло говорить, що трудився добрим подвигом, і тепер йому готується вінець на небесах. Він доручав Тимофію передати те, що чув від нього, вірним людям, які змогли б навчити цьому інших. 

(Об`явл. 2:10, Пс. 101:6) А яка наша вірність у сьогоднішньому та завтрашньому дні? В чому вона проявляється? Бог говорить бути вірними до смерті, тоді Він дасть вінець життя, говорить, що очі Його на вірних землі. Тож давайте будемо вдячними Богові та вірними Йому, адже Він зробив для нас те, на що більше ніхто не здатний!

(Матв. 25:13) Хочеться звернутися до тих людей, які ще не прийняли Господа в своє життя: ми не знаємо дня і часу, коли прийде Христос. Милість Божа оновлюється кожного дня для того, щоб ти мав час покаятися, бо потім буде запізно. Ми тут сидимо по тій самій причині – милість Божа оновлюється кожного дня! Він вірний Своєму Заповіту. Все, що Він обіцяв, Він дотримався, тож не гайте часу, ідіть до Бога і отримайте спасіння та вічне життя!  

(проповідь Ігоря Яцишина)