Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться

(2 Кор. 5:14-21) У всіх людей на землі є потреба у мирі. Коли ж його немає, що означає для нас ця відсутність? Перше порушення миру відбулося ще в Едемському саду. Адам і Єва втратили залежність від Бога і відповідно втратили мир. Відсутність мира в серці – це вже гріх, і необов’язково робити якісь явні беззаконня. Внаслідок втрати миру з Богом ми опиняємося під владою обставин, які тиснуть на нас, призводячи до постійної тривоги та неспокою. Ми постійно чогось шукаємо, будуємо паркани, наймаємо охорону, топимо своє занепокоєння у алкоголі та наркотиках, але нічого не допомагає.... Всі, хто ще не зробив крок до Бога, мають цей неспокій.>Всередині кожного з нас є пустота, заповнити яку може лише Ісус. Дати мир може лише Він. Ісус - це джерело миру. Всі, хто шукав миру у Господа, його знайшли, тому що Бог не відмовляє нікому. Мир і Бог потрібні всім і це нероздільні речі. Ким би ти не був, яке б не займав положення у суспільстві, ти не зможеш мати миру без Бога.
 
Наша місія, місія тих, хто знайшов мир із Богом, це ширити Царство Боже, щоб цей мир могли отримати інші. "Ідіть і навчіть" – ось Велике доручення, яке залишив нам Христос. Ідіть і несіть мир. Якщо ти звільнився сам, то іди і неси Слово, допомагаючи звільнитись іншим. На церкву покладена місія – нести слово примирення людям. Ісус залишив всю Свою славу і прийшов до нас нести Слово. Зазирни у своє серце, чи не засидівся ти вдома, чи не боїшся ти чогось, чи не пора встати і безстрашно проповідувати Слово Боже, несучи мир і благовістя? Ісус сказав в Нагорній проповіді, що блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться. Давайте  ж станемо Божими дітьми! Не бійтесь, Слово примирення – Слово Боже, Воно затуляє вуста нерозумних людей. Не бійтеся нічого, що може завадити вам нести Слово. Служіння примирення починається з любові. Любов змінює людей. Ми повинні бути для них прикладом. Бог поклав на нас місію миротворців. Давайте виконувати її. Навколо нас є багато людей, які потребують миру. Ми повинні сіяти цей мир, навіть якщо нас не приймають. Якщо ми посіємо це Слово, то рано чи пізно любов проросте і в людини, яка Його чула,  з’явиться думка, що допомогти їй може лише Господь.
 
(проповідь Ігоря Яцишина)